• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,00
  • EURO

    45,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4288,99% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Mühendis Keskin: Güneş panelleri ile hem çevreyi hem ekonomiyi korumalıyız
RÖPORTAJ
Tarih: 13.01.2025 16:11
Güncelleme: 13.01.2025 16:11
Kaynak: ILKHA
Mühendis Keskin: Güneş panelleri ile hem çevreyi hem ekonomiyi korumalıyız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Makine Yüksek Mühendisi Hakkı Keskin, güneş enerjisinin çevre dostu ve sürdürülebilir bir çözüm olarak öne çıktığını vurguladı.

11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Makine Yüksek Mühendisi Hakkı Keskin, dünya genelindeki artan enerji ihtiyacına dikkat çekti.

Keskin, "Güneş panelleri, sadece enerji tasarrufu sağlamanın ötesinde, çevreye olan zararı azaltarak, ekonomik faydalar da sunuyor. Her bireyin güneş enerjisini kullanarak hem doğayı koruma hem de tasarruf sağlama fırsatı var" dedi.

Türkiye'nin artan enerji ihtiyacını karşılamak ve çevresel etkilerini azaltmak adına güneş enerjisine yönelik adımların bir an önce atılması gerektiğini belirten Keskin, enerji tasarrufu bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini ve her bireyin bu sürece katkıda bulunmasının, hem çevresel hem de ekonomik anlamda büyük faydalar sağlayacağını kaydetti.

Keskin, "Dünya nüfusu hızla artarken, buna bağlı olarak su ve enerji talebi de büyüyor. Ancak, geleneksel enerji kaynaklarından petrolün hızla tükenmesi, bizi yenilenebilir enerjiye yönelmeye zorluyor." dedi.

"Enerji verimliliğini artırmak zorundayız"

Keskin, özellikle evlerde kullanılan enerji kaynaklarına dikkat çekerek, enerji tasarrufu için adım atılmasının önemine vurgu yaptı. Keskin, "Günümüzde enerji verimliliğini artırmak zorundayız. Isıtmadan yalıtım sistemlerine kadar her alanda tasarrufa gitmemiz gerekiyor. Petrolün sınırlı bir kaynağa sahip olduğunu unutmamalı, alternatif enerji çözümleri üretmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Güneş panelleri geleceğe daha sürdürülebilir bir yatırım yapmayı sağlar"

Keskin, petrol kaynaklarının tükenmesi ve çevre kirliliği sorunlarının çözülmesi adına güneş enerjisinin önemini vurgulayarak "Güneş enerjisi, ışınım şiddeti yüksek bir kaynaktır ve artık evlerimizin çatılarında, fabrikalarımızda, tarım alanlarında kullanılabilir. Güneş panelleriyle elektrik tüketimini karşılamak, geleceğe daha sürdürülebilir bir yatırım yapmamızı sağlar." dedi.

"Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeliyiz"

Türkiye'nin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını doğal gazdan karşıladığını belirten Keskin, bu durumun çevre üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. Keskin, "Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 50'si doğal gazdan karşılanıyor. Ancak, doğal gaz kullanımı karbondioksit salınımına neden olmakta ve bu da küresel ısınma ve kuraklık gibi çevresel sorunları tetiklemektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek, bu olumsuz etkileri azaltacaktır." diye konuştu.

"Güneş enerjisi ile gelecek daha temiz ve sürdürülebilir olacak"

Keskin, güneş enerjisinin sınırsız ve tükenmeyen bir kaynak olduğuna dikkat çekerek, her bireyin bu enerji kaynağından faydalanmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Keskin, şöyle devam etti: "Güneş panelleri, her yerde kullanılabilir ve herkes bu çözümle katkı sağlayabilir. Enerji tasarrufu, sadece bireylerin değil, tüm toplumların sorumluluğudur. Güneş enerjisi kullanarak, çevreyi korur, karbon ayak izimizi azaltır ve daha sürdürülebilir bir dünya için adım atmış oluruz." (İLKHA)

Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti