-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,41% -0,14
-
GRAM ALTIN
6272,39% -0,07
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Mustazaflar Cemiyeti: Kürt Meselesi çalıştayına saldırılar tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mustazaflar Cemiyeti, HÜDA PAR'ın Kürt meselesiyle ilgili düzenlediği çalıştayın sonuç bildirgesine karşı çıkanlara tepki göstererek, "Diyarbakır'da yapılan Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nda ortaya konulan çözüm önerilerine karşın şovenist ve ır
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, dün ve önceki gün HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da düzenlenen ve sonuç bildirgesinin paylaşıldığı, "Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı” hakkında bazı kesimlerin açıklamalarına tepki gösterdi.
Cemiyetin resmi X hesabından yapılan ve "Tek Tipçi Dayatmaları Reddediyoruz!" başlığıyla verilen açıklamada, "Diyarbakır'da yapılan Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nda ortaya konulan çözüm önerilerine karşın şovenist ve ırkçı bazı kesimlerce yapılan saldırılar tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır." ifadesine dikkat çekildi.
100 yılı aşan süredir devam edegelen bu meselenin konuşulmasına tahammül edemeyenlerin, akan bunca kanın asıl müsebbibi ve bitmeyen terörün devamını isteyen statüko yanlıları olduğu belirtilen açıklamada, "İslam Hak’tır, Güneş gibidir. Katışıksız ve saf haliyle ortaya konduğunda, herkesin hakikati gün yüzüne çıkar. Müslüman, aynadır; ona bakan, imanını da, nifakını da, şirkini de görür. Bugün, tek tipçi dayatmaları reddedenlere karşı, kendisine lütfedilen konumu istismar edenler, Kemalist söylemleri kalkan yaparak herkesi ihanetle ya da bölücülükle suçlama hadsizliğini sergiliyor. Ancak geçmişteki selefleri gibi, bu ülkeye zulümden başka hiçbir şey vaat etmiyorlar." denildi.
Kemalizm'in, emperyalist bir proje olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Osmanlı’yı parçalamak ve zayıflatmak için kullanılan bir ideolojik aygıt olarak, bugün de Türkiye’nin özgürleşme ve büyüme çabalarına arsızca karşı durmaktadır. CHP’nin yüzyıldır ideolojik eğitimle şekillendirdiği zihinler, artık CHP’den bile daha katı bir Kemalizm savunuculuğuna soyunarak, Türkiye’nin farklılıklarını bir tehdit gibi sunmaktadır. Bu gafletin ötesinde, açık bir ihanettir." ifadelerine yer verildi.
"Kemalizm'i bir din haline getiren zihniyet, herkesi boyun eğmeye zorlamaktadır"
Laikçi Kemalist projenin, İslam’a düşman olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu düşmanlığını, 'İslam siyasete alet ediliyor' yaygarası ve istismar iftiralarıyla perdeleyerek, İslam’ın hayat veren ve birleştiren nizamını yok saymaktır. Heykellere taparcasına Kemalizm'i bir din haline getiren zihniyet, herkesi kendileri gibi düşünmeye, konuşmaya ve boyun eğmeye zorlamaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.
Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:
"Ancak İslam ve Müslümanlar, bu dayatmalara boyun eğmez.
Tarihine, değerlerine ve kimliğine ihanet edenlerin şaklabanlıkları, hakikati perdeleyemez. Er yada geç bu millet, prangalarını söküp atacak ve kendi medeniyet yolunu inşa edecektir." (İLKHA)
https://x.com/cemiyetmerkez/status/1891469449942757409
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Yükleniyor







