GÜNDEM 6.07.2024 18:54:00 0

Nasıroğlu: Yerel basın tasarruf tedbirleri dışında kalmalı

Nasıroğlu: Yerel basın tasarruf tedbirleri dışında kalmalı
Haberi Sesli Oku

.

ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu;
“YEREL BASIN TASARRUF TEDBİRLERİ DIŞINDA KALMALI”

ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, 14 gazetenin ortak manşetle çıkmasının ardından destek mesajı yayımladı.

Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına uyguladığı ‘Abone olamaz ve reklam veremezler’ ibaresinin kaldırılmasın gerektiğini belirten Başkan Nasıroğlu, her zaman yerel basının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Selman Nasıroğlu; “Son günlerde kamuoyunda yankı uyandıran Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, yerel basını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Bu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarının günlük gazete alması ve kurum faaliyetiyle doğrudan ilgili olmayan gazetelere reklam vermesi yasaklanmıştır.

Yerel basın, demokrasinin ve kamuoyunun sesi olarak hayati bir öneme sahiptir. Bölgesel haberleri, gelişmeleri ve olayları halka ulaştırarak şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda yerel esnaf ve işletmeler için önemli bir reklam ve tanıtım aracıdır.
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin yerel basına etkisi yıkıcı olacaktır. Yerel basın bir kentin sesi, kulağı, dili ve en büyük gücüdür. Yerel basını yok saymak, o kenti yok saymaktır.

Gazeteler, bu genelge ile abone ve reklam gelirlerinin önemli bir kısmını kaybedecektir. Bu durum, birçok gazetenin kapanmasına ve işsizliğe yol açacaktır. Bu nedenle, yerel basının Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamı dışında tutulmasını talep ediyoruz. Yerel basının hayati işlevini yerine getirebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyacı vardır. Kamuoyunun da bu konuda duyarlı olması ve yerel basına destek vermesi önem taşımaktadır. Yerel basının yok olması, sadece basın sektörünü değil, tüm toplumu olumsuz etkileyecektir. Demokrasinin ve kamuoyunun sesi susturulacak, şeffaflık ve hesap verebilirlik zayıflayacaktır.

Bu nedenle, yetkililerden yerel basını korumak için acil adımlar atmalarını ve Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ni bu konuda yeniden düzenlemelerini bekliyoruz. ASKON olarak Batman yerel basınını desteklemek için tüm sivil toplum örgütlerini ve hemşerilerimizi haber alma özgürlüğünün devamlılığını sağlamak için gazetelere abone olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

Yükleniyor