• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Nilüfer Arama Kurtarma ekibine katılım talebi arttı

16 Şubat 2023, Perşembe 11:15
16 Şubat 2023, Perşembe 11:15
Nilüfer Arama Kurtarma ekibine katılım talebi arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nilüfer Arama Kurtarma ekibine katılım talebi arttı

Deprem sonrasındaki çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Nilüfer Arama Kurtarma ekibinde yer almak isteyenlerin sayısı son dönemde arttı. NAK ekibine katılmak isteyenlerin başvurusu üzerine yapılan toplantıda 300’ü aşkın gönüllü yer aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de toplantıya katılarak gönüllülere destek verdi.
Türkiye’de 10 ili vuran Kahramanmaraş depreminin ardından kurtarma ekiplerinin önemi de bir kez daha gözler önüne serildi. Günlerce ekranlardan, kurtarma ekiplerinin enkaz altındaki vatandaşları hayata tutunmalarına tanık olan çok sayıda Bursalı gönüllü de Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibi ile irtibat kurarak çalışmalarında yer almak istediğini iletti. Yoğun talep üzerine, NAK ekibi ile gönüllüler, Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Merkezi’nde buluştu. Bu buluşmaya NAK ekibine her zaman destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de katıldı.
300’ü aşkın gönüllünün katıldığı toplantıda NAK’ın çalışmaları paylaşıldı, üyelik ve eğitim süreçleri ele alındı.
Toplantıya katılanlara, gönüllülük gerektiren böyle bir çalışmada yer almak istedikleri için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kurtarma ekiplerinin önemini bütün ülkenin bir kez daha yaşayarak öğrendiğine dikkat çekti. NAK ekibinin de depremin hemen ardından hızla bölgeye giderek günlerce çalışmalarda yer aldığını hatırlatan Başkan Erdem, “NAK, 22 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak çıkardı. Emeklerine, yüreklerine sağlık. Her felakette görev alarak başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Arama kurtarmanın bu tür felaket anlarında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük” dedi.
Gönüllülükle çalışan bu ekipte yer almak isteyenlerin örnek bir davranış sergilediğini belirten Başkan Erdem, “Bu gerçekten çok güzel bir davranış. Alınacak eğitimlerin ardından kurtarma çalışmalarına katılacaksınız. Biz önlem almazsak bu tür felaketlerle her zaman karşılaşacağız. Aklın ve bilimin öngördüğü şekilde çalışacağız ve önlemlerimizi alacağız. Umarım yaşananlardan ders çıkarır, bu tür acıları bir daha yaşamayız” dedi.
NAK Kurucu Başkanı Fatih Işık da, kurtarma ekibine yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, üyelik ve eğitim süreçleri hakkında bilgi verdi. Son olarak katıldıkları Kahramanmaraş depreminde yaşadıklarından da örnekler veren Işık, 2004 yılından bu yana faaliyetler yürüten NAK hakkında bilgi verdi. Fatih Işık, “Yılda 20 ile 40 arasında arama ve kurtarma operasyonuna katılan ve insanların hayatına dokunan bir derneğiz. Biz gereken eğitimleri alıp insanların hayatına dokunuyoruz. İnsanların kaçtığı ortamlarda gönüllü olarak yer alarak insanların hayatını kurtarıyoruz. Sadece deprem değil birçok alanda eğitim veriyoruz. Sel, yangın, deprem, gibi birçok afette operasyonlara katılıyoruz. Gönüllü olarak katılan herkesin bizim çalışmalarımızda yeri var. Yaptığımız işi imece olarak adlandırıp insanların hayatını elimizden geldiğince kurtarıyoruz. Uzun bir sürecimiz var. Göstermiş olduğunuz duyarlılığa derneğimiz ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ederim” diye konuştu.
[gallery ids=',122226,122227']

Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor

Yemen ordusu, siyonist hedeflere 3 İHA operasyonu düzenledi

HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor

Siyonist zindanlarda şehit olanların sayısı 76'ya yükseldi

Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Temmuz enflasyonu bugün açıklanıyor

Yemen ordusu, siyonist hedeflere 3 İHA operasyonu düzenledi

HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor

Siyonist zindanlarda şehit olanların sayısı 76'ya yükseldi

Eski işgal istihbarat şefi: israil derin siyasi ve stratejik bir felakete yaklaşıyor

Katil rejim, Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı: Yüzlerce şehit ve yaralı, 54 kayıp

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı