• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,39% 0,25
  • EURO

    48,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4861,03% 0,48
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00

Nisan ayında meydana gelen kazalarda 205 kişi öldü 31 bin kişi yaralandı

07 Mayıs 2025, Çarşamba 16:58
07 Mayıs 2025, Çarşamba 16:58
Nisan ayında meydana gelen kazalarda 205 kişi öldü 31 bin kişi yaralandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Geçtiğimiz nisan ayında Türkiye genelinde meydana gelen 51 bin 591 trafik kazasında 205 kişinin öldüğü, 31 bin 239 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Trafik İstatistik Bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bültende geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen 51 bin 591 trafik kazasından 21 bin 905'inin ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 29 bin 686'sının ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı.

22 bin trafik kazasında 31 bin kişi yaralandı

Nisan ayı içerisinde ölümle neticelenen 170 trafik kazasında 205 kişinin öldüğü, yaralanmalı olarak kaydedilen 21 bin 735 trafik kazasında ise 31 bin 239 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının oluş şekline bakıldığında 21 bin 905 trafik kazasından 7 bin 761'i yandan çarpma, 3 bin 296'sı yayaya çarpma, 2 bin 793'ü devrilme-savrulma veya takla, 2 bin 492'si arkadan çarpma, 2 bin 22'si yoldan çıkma ve geriye kalan 3 bin 544'ü ise karşılıklı çarpışma, engel/cisim ile çarpışma, duran araca çarpma, yan yana çarpışma gibi şekillerde gerçekleştiği görüldü.

Paylaşılan istatistiklerde ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının araç sayısına bakıldığında kazaların yüzde 39,53'ü tek, 53,92'si iki ve 6,53'ünün çok araçlı kaza olduğu belirlenirken kazalara neden olan unsurlarda yüzde 90,08 oranıyla sürücü, 8,41 yaya, 0,67 yolcu, 0,59 araç ve 0,23'ününde de yolun kusurlu olduğu tespit edildi.

Trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında İstanbul 1'inci

Sürücünün kusurlu görüldüğü 23 bin 770 trafik kazasından 8 bin 565'inde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan, 3 bin 999'unun kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamaktan, 2 bin 119'unun arkadan çarpma, bin 925'inin dönüş kurallarına uymama, bin 923'ünün şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymama ve 5 bin 239 kazanın ise alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı park etme gibi kusurlardan kaynaklandığı belirtildi.

37 bin 45 trafik kazasından 17 bin 223'ünde otomobil, 8 bin 256'sında motosiklet, 4 bin 731'inde kamyonet, 3 bin 377'sinde bisiklet ile motorlu bisiklet ve geriye kalan 3 bin 458'inde ise minibüs, kamyon, otobüs ve traktör gibi araçlar yer alıyor.

İllere göre dağılımının yapıldığı bültende 2024 yılının ilk ayında meydana gelen 8 bin 334 trafik kazasıyla İstanbul birinci sırada yer alırken 7 bin 200 trafik kazasıyla Ankara 2'nci ve 3 bin 370 trafik kazasıyla İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

Trafik cezalarının yüzde 81'ini alkollü araç kullananlar oluşturdu

Yayımlanan bültende uygulanan trafik cezalarının dağılımına bakıldığında nisan ayında 27 bin 444 işlemin 22 bin 173 sayısıyla yüzde 80,79 oranını alkollü olarak araç kullananlar oluştururken yüzde 5,23'lük oranını 100 ceza puanını dolduran, 0,34'ünü 5 kez hız limitini aşan ve geriye kalanını ise diğer işlemler oluşturuyor. (İLKHA)

2 işgal askerini öldüren Ürdünlünün vasiyeti: Kaderimiz ortak ve işgal reddedilmeli

Yetimler Vakfı, Yemen'de eylül ayı yetim aylıklarını dağıttı

AK Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Eğitim camialarından "İlk Ders Filistin" çağrısına destek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer'den kaynak kitap açıklaması

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul'daki yurtlarla ilgili soruşturma: İki yurt müdürü görevden alındı

Mersin'de orman suçlarına karşı önleme araması yapıldı

Türkiye’de elektrikli araç şarj soketi sayısı 33 bini aştı

Ensarullah Hareketi: “Filistin-2” hipersonik füzeyle ile Yafa’ya vurduk

Brent petrol 66,83 dolardan işlem görüyor

'Basit Unutkanlık' ile Alzheimer unutkanlığı farklı!

Otomobil tıra arkadan çarptı: Bir ölü, bir yaralı

İstanbul'da baraj doluluk oranları alarm veriyor

Grip aşıları eczanelerde yerini aldı: Uzmanlardan risk gruplarına aşı uyarısı

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş'tan cami inşaatlarına ziyaret

HAMAS: ABD’nin vetosu açık bir işbirliği ve Gazze’deki soykırıma ortaklıktır

Naim: İşgal ordusu Gazze’de askeri operasyonunu genişletirken müzakere olmaz

Batman'da "Sumud Filosu"na destek programı düzenlenecek

TİGEM 3 bin 200 küçükbaş hayvanı ihaleyle satışa çıkarıyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 6 kilo esrar ele geçirildi

İstanbul’da 17 motosiklet sürücüsüne işlem yapıldı

Liman işçileri, siyonist işgal rejimine silah sevkiyatını engelledi

400'den fazla sanatçıdan siyonist rejime kültürel boykot: "Soykırıma Müzik Yok"

İşgal ordusunda kriz: Askerler Gazze’de görev yapmayı reddediyor

Orman yangınında görev alan gönüllüler için yeni düzenleme

Altın fiyatlarında yükseliş: 19 Eylül 2025 güncel rakamlar

Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2 işgal askerini öldüren Ürdünlünün vasiyeti: Kaderimiz ortak ve işgal reddedilmeli

Yetimler Vakfı, Yemen'de eylül ayı yetim aylıklarını dağıttı

AK Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Eğitim camialarından "İlk Ders Filistin" çağrısına destek

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Ciğer'den kaynak kitap açıklaması

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği durduruldu

İstanbul'daki yurtlarla ilgili soruşturma: İki yurt müdürü görevden alındı