• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı

30 Haziran 2021, Çarşamba 14:03
30 Haziran 2021, Çarşamba 14:03
Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı

İçişleri Bakanlığı, korona virüs nedeniyle sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00'te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Haziran ayından itibaren belirli kısıtlamalarla yapılan düğün, nişan, kına ve sünnet düğünü gibi organizasyonlara da düzenleme getirildi. Buna göre nikah ve düğün merasimlerinde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek. Ayrıca merasimlerde katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir.

Açıklanan kararların ardından geçen dönemlerde organizasyonlarını ileri tarihlere erteleyen vatandaşlar da salonların randevu defterlerini adeta patlattı. 1 Temmuz öncesinde randevuları kabul eden salonlara geçen yıla göre yüzde 75 talep artışı yaşanırken Eylül ayına kadar da sezonu doldurdu.

'ORGANİZASYONLARIMIZDA MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYUYORUZ'

Düğün planlayıcı Arzu Çetin Akyol, İHA muhabirine geçen sene kısıtlamalar eşliğinde organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurallar dahilinde organizasyonların devam ettiğini belirten Akyol, 'Malumunuz bütün dünyada bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Yasaklar doğrultusunda da 2020’de çok kısıtlı organizasyonlar yaptık. 55 gün açık kaldı sektörümüz. 55 gün sonra ikramsız adı altında 100 kişiyle sınırlandırılan düğünler ve nikah merasimleri gerçekleştirildi. Sonrasında tekrar yasaklar devam etti. 2021 başladı Mart ayı derken Nisan ayında biraz hafifleyecek, Mayıs ayındaki kapanmalarla birlikte devletin ön gördüğü şartlarda 1 Haziran denildi. 1 Haziran’da da 15 Haziran'a kadar kısıtlı ikramsız organizasyonlar 15 Haziran sonrasında da kapalı salonlarda kişi sayısı kısıtlaması kaldırılarak ikramlı organizasyonlara geçileceği noktasında Bakanlık açıklama yaptı. Biz bu kurallar doğrultusunda girişte hosteslerin ateş ölçümü, maske kontrolü masalarımızda 1.5 metre aralar ve özellikle masalarda dezenfektanlarla mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyuyoruz' diye konuştu.

“YÜZDE 75 ARTIŞLA 2021 SEZONUNU GÖTÜRECEĞİZ'

Düğün planlayıcısı Akyol, “2020 yılında gelen kısıtlamalar doğrultusunda birçok çift düğünlerini erteleyerek 2021’e taşıdı. 2021’in ilk aylarında da bu belirsizlikler yüzünden 'acaba evlenecek miyiz?, Bu yıl düğünümüzü yapabilecek miyiz?, Bütün hazırlıklarımızı yaptık resmi nikahımızı yaptık bir düğün organizasyonuyla çevreye eşe dosta bunu duyurabilecek miyiz?' diyen çiftlerle birlikte bu 15 Haziran açıklamaları doğrultusunda bir artış söz konusu. 1 Temmuz itibari ile kına ve nişan organizasyonlarının da izinleri çıkacak. Böylelikle kına, nişan sünnet ve düğün merasimleriyle geçen yıla oranla yüzde 75 artışla 2021 sezonunu götüreceğiz. 2021 için en çok açık alan kır bahçesi salonları tercih ediliyor. Biz de çiftlerimizin tercihi ve isteği doğrultusunda düğünlerini planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

'EYLÜL AYINA KADAR RANDEVULARIMIZI OLUŞTURDUK'

Düğün salonu müdürü Turgut Şen ise, “Geçen yıl aldığımız pandemi önlemleri dezenfektan, maske, ateş ölçümü aynı sistem devam ediyor. Burası açık alan olduğu için misafirlerimiz daha rahat ediyor. Bu sene yoğunluğumuz var. Geçen yılki sıkıntıları bu sene serbest bırakılmasıyla beraber artış oldu. İnşallah bundan sonra biz yine kurallara uyarak Çankırı Valiliği’nde yapılan toplantıdaki kurallara uyarak düğünlerimizi yapmaya çalışacağız. Salonumuzda bin 200 kişiyi ağırlayabiliyoruz açık alan olduğu için. Toplamda 400 kişiyi geçmiyoruz. Şu anda Eylül ayına kadar randevularımızı oluşturduk. Salonumuzda en düşük fiyat 8 bin liradan başlıyor. İçeriklere göre de bu fiyatlarda değişiklik görülebiliyor' dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

5 ilde narkotik operasyonu: 346 gözaltı

Kızılay Ramazan kampanyasını Selami amcanın hikâyesiyle duyurdu

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş yetim krizi: 40 bin çocuk ailesiz bırakıldı

Bakan Bolat, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak ile görüştü

HAMAS’tan işgal rejiminin Lübnan saldırısına kınama

Epstein dosyası: Zengin elit sapkınlığı ve siyonist rejim bağlantısı

Bitlis’te tefecilik şebekesi operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Lula da Silva: Nicolas Maduro Venezuela'da yargılanmalı

Adana’da otomobil ile traktör çarpıştı: Biri ağır 6 yaralı

Trump’tan yüksek mahkemeye tepki: Bizi durduramayacaksınız

Meteoroloji'den 5 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı

Hazım Kasım: Barış Konseyi işgalciler üzerindeki baskıyı artırmalı

ABD, Katar'daki El-Udeyd Üssü'nden yüzlerce askerini çekti

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Donald Trump İran'a saldırı sinyali verdi: Tahran'a karşı askeri planlar ileri aşamada

Aksa'da Ramazan direnişi: 100 bin Müslüman işgalcilerin engeline rağmen saf tuttu

Siyonist rejim Ramazanda da saldırdı: Lübnan'da 10 şehit, onlarca yaralı

Sigara bırakma polikliniklerine başvurular yüzde 60 arttı

Karasal ve sucul istilacı türlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı

Erzurum’da 363 işletme denetlendi

Yalova'da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

Yapılan denetimlerde yaklaşık 44 ton su ürünü ele geçirildi

Muğla’da 44 düzensiz göçmen kurtarıldı

Almanya ve İsveç vatandaşlarını İran'ı terk etmeye çağırdı

Yolcu otobüsünde 6 bin 692 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Almanya'dan vatandaşlarına İran'ı acilen terk etme çağrısı

Malatya'da mobilya ve kereste sektörü tek çatı altında toplanıyor

BM Batı Şeria'ya dikkati çekti: israil güçleri ve israilli yerleşimcilerin şiddeti artıyor

Malatya Bilim Merkezi projesi için imzalar atıldı 

Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


5 ilde narkotik operasyonu: 346 gözaltı

Kızılay Ramazan kampanyasını Selami amcanın hikâyesiyle duyurdu

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş yetim krizi: 40 bin çocuk ailesiz bırakıldı

Bakan Bolat, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak ile görüştü

HAMAS’tan işgal rejiminin Lübnan saldırısına kınama

Epstein dosyası: Zengin elit sapkınlığı ve siyonist rejim bağlantısı

Bitlis’te tefecilik şebekesi operasyonunda 7 kişi tutuklandı