• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Nurdağı ve İslahiye’deki üniversite öğrencilerine nakdi destek sağlanacak
GÜNDEM
Tarih: 8.01.2024 17:20
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Nurdağı ve İslahiye’deki üniversite öğrencilerine nakdi destek sağlanacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nurdağı ve İslahiye’deki üniversite öğrencilerine nakdi destek sağlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı ilk meclis toplantısında alınan karara göre depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ikamet eden üniversite öğrencilerine 2 bin TL nakdi destek sağlanacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Gündemin 3’ncü maddesinde yer alan depremin etkilediği Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde eğitim gören üniversite öğrencilerine 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için 2 bin TL nakit desteği sağlanacak.
Yeni yılın ilk oturumunda meclise başkanlık yapan Başkan Fatma Şahin, daha öncede şehir genelindeki 12’nci sınıf öğrencilerine maddi destek verildiğini belirterek, “Deprem bölgesinde üniversiteye giden çocukların ciddi bir eğitim ihtiyacı var. Bütün verilen kitaplar enkaz altında kaldığı için kitap almaları gerekiyor. Bu kararı ondan sonra getirdik” diye konuştu.
Organize Sanayi Bölgesine kurulacak arıtma tesisi, birçok bölgeyi kirlilikten kurtaracak
Ocak ayı toplantısında dikkat çeken bir başka gündem maddesi daha yer aldı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan arıtma tesisi ve atıksu iletim hattı için alanın kamu yararına kamulaştırılması, enerji iletim hattı ve trafo merkezi izinleriyle, tesis ulaşım yolları ile ilgili çalışmalar gündemin konusu oldu.
Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak arıtma tesis planlaması ile hem endüstriyel atıklarla mücadele edilecek hem de Gaziantep’in Organize Sanayi bölgesi de yeşil şehir standartlarına uygun şekilde düzenlenecek. Bu tesis Beykent tarafındaki atık suları da alacak. Arıtma tesisi yeni bir teknolojiyle yapılacak. Nizip Çayı, Hancağız Barajı kirliliğin etkilerinden kurtulacak.
Yeni sanayinin akıllı sanayi olması için 2026 yeşil sertifika programına geçmesi lazım
Başkan Şahin oturumda yaptığı açıklamada, tesis planlamasının eylem planı şartlarına göre Büyükşehir Belediyesince yapılması gereken kısmının hızlıca yapıldığını aktardı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin yüksek arıtma ile ilgili yaptığı çalışmalar olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, 'Organizede hem kapasite arttı hem de 6’ncı organize şu anda kuruluyor. Yeni sanayinin akıllı sanayi olması için 2026 Yeşil Sertifika Programına geçmesi lazım. Bunun bitirilmesi için de bu yatırımın yapılması lazım. Bu durumdan dolayı bizim elimizde kamulaştırdığımız alan var. Buranın yapılacak her türlü çalışması bizim için çok önemli. Organizemizin ihracat yapma kapasitesi zayıflarsa orada 280 bin kişi çalışıyor. Şehir ekonomisi açısından çok önemli” diye konuştu.
Meclis toplantısının sonlanmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, afet sonrası konut inşası ve yapılan yeni projelerde yürütülen çalışmaların son durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti