• BIST 100

    9747,07%3,80
  • DOLAR

    38,76% 0,02
  • EURO

    43,04% -1,36
  • GRAM ALTIN

    4030,97% -2,71
  • Ç. ALTIN

    6542,97% -2,62

Oba Makarna 10. kez Türkiye ihracat şampiyonu

EKONOMİ 19.06.2023 16:55:03 0
Oba Makarna 10. kez Türkiye ihracat şampiyonu

Oba Makarna 10. kez Türkiye ihracat şampiyonu

Oba Makarna, Türkiye Hububat, Bakliyat Ve Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektörünün ihracat şampiyonu oldu. Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, şampiyonluk ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Tarım Ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den aldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 30. Olağan Genel Kurulu ve 2022 Yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sayıda bakan ve milletvekilleri, ihracatçı birlikleri başkanları ve sektör temsilcileri katıldı. Törende, en fazla ihracat yapan firmalara ve sektör şampiyonlarına ödülleri verildi. 2022 yılı ihracat rakamlarına göre, Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörünün şampiyonluk ödülü Oba Makarna ’ya verildi. Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, ödülünü Tarım Ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den aldı. Bakan Yumaklı ve TİM Başkanı Gültepe, Özgüçlü’yü kutladıktan sonra başarılarının devamını diledi.
'Dünya sofrasında Oba lezzetleri var'
Oba Makarna CEO’su Alparslan Özgüçlü, Gaziantep ve Hendek’teki modern tesislerde günlük 2 bin ton üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiklerini belirterek, daha güçlü bir Türkiye için daha fazla üretim, ihracat ve istihdama ağırlık vermeye devam edeceklerini söyleyen Özgüçlü, 'Oba Makarna olarak onuncu kez ihracatta sektör şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Oba’nın başarısı, sürekli yenilikçi yaklaşımlarla hareket ederek, ArGe ve inovasyona önem vermesinden kaynaklanmaktadır. 40 Farklı ürün çeşidimizle 105 ülkeye ihracat yaparak dünya sofralarının Oba lezzetleri ile buluşmasını sağlıyoruz. Bir taraftan yüksek teknolojimiz ve yenilikçi anlayışımızla ürün yelpazemizi sürekli geliştirirken diğer taraftan da yeni pazar arayışlarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Yarım asırlık geçmişimizle sektörde hep ilklere imza atan Oba Makarna olarak, önümüzdeki dönemde de daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla ülke ekonomimize daha fazla katkı vermek için çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

Gazze'de şehit edilen gazeteci sayısı 215'e yükseldi

Siyonist rejim Nasır Hastanesi ve mülteci çadırlarını bombaladı

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği'nden vatandaşlara "evlerinizde kalın" uyarısı

Libya'da gerilim tırmanıyor: Trablus'ta patlama ve silahlı çatışma

Gine'de seçim kararı

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Irak’ta kum fırtınası etkili oldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı

Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Terörsüz bir Türkiye, güçlü ekonominin yolunu açar

DSÖ: Gazze'deki insanlar açlıktan ölüyor, gıda ile ilaçlar ise sınırın hemen ötesinde

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, ABD'li siyonist esir İdan Alexander'ı serbest bıraktı

HAMAS'tan Gazze'de kıtlık uyarısı: Kıtlık felaket boyutunda

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmada katkı vermeye hazırız

Malatya'daki gıda işletmelerine karekod uygulaması uyarısı

Akaryakıta zam geliyor

Malatya'ya 40 yeni hekim atandı

Rusya: Donetsk yönünde ilerleyişimiz devam ediyor

Endonezya'da tekne kazası: 7 ölü, 34 yaralı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Siirt'te "Gazze İçin İntifada” programı yoğun katılımla gerçekleşti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ