• BIST 100

    16639,57%1,21
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,32% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6852,20% 5,37
  • Ç. ALTIN

    11711,15% 2,97

Ocakta 1872 saldırı: Siyonist rejim ve Yahudi çeteler Batı Şeria'yı terörle kuşattı

03 Şubat 2026, Salı 14:17
03 Şubat 2026, Salı 14:21
Ocakta 1872 saldırı: Siyonist rejim ve Yahudi çeteler Batı Şeria
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Direniş Duvarı ve Yerleşimlerle Mücadele Heyeti, ocak ayında Batı Şeria genelinde siyonist rejim ve Yahudi çeteler tarafından 1872 saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırılar; zorla göç, arazi gaspı, yıkım ve yeni sömürge girişimleriyle Filistinlil

Direniş Duvarı ve Yerleşimlerle Mücadele Heyeti Başkanı Müeyyed Şaban, siyonist rejim ve Yahudi çetelerin ocak ayında Batı Şeria genelinde toplam 1872 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Aylık rapora göre saldırıların 1404'ü doğrudan siyonist rejim unsurları tarafından, 468'i ise Yahudi çeteler eliyle yapıldı.

Saldırıların en yoğun olduğu bölgeler 415 vakayla El-Halil, 374 vakayla Ramallah ve el-Bire, 328 vakayla Nablus ve 201 vakayla Kudüs oldu. Rapor, bu dağılımın Batı Şeria'nın stratejik bölgelerinin bilinçli biçimde hedef alındığını ortaya koyduğunu vurguladı.

Şaban, saldırıların; fiziki şiddet, tarım arazilerinin yakılması, ağaçların sökülmesi, çiftçilerin topraklarına erişiminin engellenmesi, mülk gaspı ve ev yıkımları şeklinde gerçekleştiğini belirtti. Bu süreçte siyonist rejimin geniş alanları "güvenlik" bahanesiyle kapatırken, aynı alanları Yahudi çetelerin yayılmasına açtığı kaydedildi.

Yahudi çetelerin terörüyle zorla göç

Rapora göre Yahudi çetelerin 468 saldırısı özellikle El-Halil, Nablus ve Ramallah'ta yoğunlaştı. Bu saldırılar sonucunda 3 bedevi yerleşiminden 125 Filistinli aile zorla göç ettirildi. En büyük tehcir, silahlı Yahudi çetelerin saldırıları sonucu tamamen boşaltılan Şelal el-Auca bedevi topluluğunda yaşandı.

Yahudi çetelerin, siyonist rejimin koruması altında 349 sabotaj ve hırsızlık eylemi gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 1245 zeytin ağacının söküldüğü, zehirlendiği veya yakıldığı belirtildi. Ayrıca Cenin'de Filistinlilere ait 151 bin tütün fidesinin siyonist rejim tarafından imha edildiği aktarıldı.

Şaban, yaşananların münferit olaylar olmadığını, Yahudi çetelerin terörü ve siyonist rejimin doğrudan desteğiyle yürütülen sistematik bir zorla yerinden etme politikası olduğunu vurguladı.

Yeni sömürge hamleleri ve arazi gaspı

Raporda, Yahudi çetelerin ocak ayında tarım ve hayvancılık kılıfı altında 9 yeni sömürge noktası kurmaya çalıştığı, bu girişimlerin siyasi talimat olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Önce fiili işgalin yaratıldığı, ardından bunun siyonist rejim tarafından yasallaştırıldığına dikkat çekildi.

Siyonist rejimin askeri kararlarla 744 dönüm Filistin toprağına el koyduğu, bu arazilerin bir kısmının Ramallah, Nablus ve Cenin'de sömürge yolları için gasp edildiği, önemli bir bölümünün ise Kalkilya ve Selfit'te yeni bir sömürge için ayrıldığı bildirildi.

Yıkım ve planlı kuşatma

Ocak ayında 126 Filistin yapısının yıkıldığı, 40 yapı için ise yıkım tebligatı dağıtıldığı açıklandı. Yıkımların özellikle Kudüs ve El-Halil'de yoğunlaştığı, bunun Filistinlilerin doğal yaşam ve büyüme alanlarını hedef alan bilinçli bir politika olduğu belirtildi.

Ayrıca siyonist rejimin, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'teki sömürgeler için 21 yeni imar planını gündeme aldığı, binlerce yeni sömürge biriminin önünün açıldığı kaydedildi. Tulkerem'de kurulması planlanan yeni sanayi bölgesinin ise Filistin coğrafyasını daha da parçalayacak tehlikeli bir genişleme anlamına geldiği vurgulandı.

Raporda yer alan veriler, siyonist rejim ve Yahudi çetelerin Batı Şeria'da yürüttüğü saldırıların hedefinin; Filistinlileri topraklarından koparmak, coğrafyayı parçalamak ve işgali kalıcı bir egemenlik rejimine dönüştürmek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

İmam hatiplilerden 81 ilde kan bağışı kampanyası

Türkiye'de yapılması beklenen ABD-İran görüşmelerine Pakistan da davet edildi

Gazze’deki Sivil Savunma yakıt yokluğu sebebiyle araçlarının kontak kapattığını duyurdu

Gaziantep’te 6 Şubat’ta eğitime 1 gün ara verildi

Diyarbakır'da Beraat Kandili Mevlid-i şerif ve ilahilerle ihya edildi

13 günlük aramanın ardından bulunan Nimet Kılıç’ın cenazesi morga kaldırıldı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Konya Ereğli’de KOM'dan şafak operasyonu

Şanlıurfa’da geri dönüşüm yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Psikolog Bozkuş: Uyku bozukluğu sosyal ilişkileri de iş hayatını bozar

Turizm Bakanı Ersoy Malatya’da konuştu

Üniversitelerden afetlere dijital çözüm: “El Ele İyilik” AFAD sistemine entegre edilecek

Tahran, AB büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı: 7 bin hektarlık askeri alan betona değil, yeşile açılmalı

İLKSAY tarafından düzenlenen "Din ve Psikoloji Atölyesi" için başvurular başladı

HÜDA PAR’dan Ağrı'daki kar temizleme çalışmalarının yetersizliğine "sembolik karneyle" tepki

Şanlıurfa’da park halindeki araçta bir kişi ölü bulundu

Şanlıurfa’da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Doktor Aslan: Sigara bırakmada profesyonel destek hayat kurtarıyor

Marcos’a yolsuzluk ve anayasayı ihlal suçlaması: Meclis kritik karar aşamasında

HAMAS'tan Gazze Şeridi'ne dönmek isteyenlere yönelik uygulamalara tepki

Gribe karşı doğal destek: Ihlamur ve bitki çayları

Sentetik medya dönemi kitapla masaya yatırıldı

Bursa’da yaklaşık bir ton balığa el konuldu

Mahalle sakinlerinden belediyeye tepki: Çamur içinde yaşam mücadelesi veriyoruz

Batman'da yetişkinler için Kur'an'ı Kerim kursu

Pezeşkiyan: Ulusal çıkarlar çerçevesinde müzakere zemininin hazırlanması talimatını verdim

Albanese: israilin Gazze üzerinde yetkisi yok, yaşam koşulları bilinçli olarak yok ediliyor

Cizre'de asfalt yüklü tanker devrildi: Bir yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Köpeklerin saldırısına uğrayan çocuğu esnaf kurtardı

İmam hatiplilerden 81 ilde kan bağışı kampanyası

Türkiye'de yapılması beklenen ABD-İran görüşmelerine Pakistan da davet edildi

Gazze’deki Sivil Savunma yakıt yokluğu sebebiyle araçlarının kontak kapattığını duyurdu

Gaziantep’te 6 Şubat’ta eğitime 1 gün ara verildi

Diyarbakır'da Beraat Kandili Mevlid-i şerif ve ilahilerle ihya edildi

13 günlük aramanın ardından bulunan Nimet Kılıç’ın cenazesi morga kaldırıldı