• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

ÖĞ-DER ‘Hz. Muhammed ve Cihad’ konferansını gerçekleştirdi

GÜNDEM 3.10.2024 11:50:44 0
ÖĞ-DER ‘Hz. Muhammed ve Cihad’ konferansını gerçekleştirdi

Hacı Bayram Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yakup Civelek, ÖĞ-DER Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bir Eğitimci Olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve Cihad" konulu konferansta konuştu.

ESAM genel merkezinde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan ÖĞ-DER Ankara İl Başkanı Şakir Eser, "ÖĞ-DER Ankara olarak bu konferansı Peygamberimizin rehberliğine günümüzde daha çok muhtacız diyerek yapıyoruz. Bu konferans da çalışmalarımızdan birisidir." diyerek yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Prof. Dr. Yakup Civelek, yaptığı konuşmada cihad kavramının sadece savaşmak anlamında olmadığını, hayatın her alanında mücadele etmek anlamında kullanıldığını ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı.

Hazreti Peygamber’in bir savaş dönüşünde söylediği "Küçük cihaddan (savaş) büyük cihada (nefisle mücâhede) döndük" sözünü açıklayan Civelek, günümüzde nefsiyle mücadele edemeyen ama cihadı sadece savaş görerek bu mücadeleyi yapanlar olduğu gibi sadece nefsiyle mücadele edip düşmanla savaşmayan Müslümanların olduğunu bu dengesiz cihad anlayışının kimseye zafer getirmeyeceğini belirtti. Civelek, Müslümanlar olarak hem nefsimizle hem düşmanla savaşırsak cihadı tam olarak yapmış olabileceğimizi belirtti.

“Cihadın en faziletlisi zalim sultanın yanında hakkı söylemektir” hadisini aktaran Civelek, bu hadisin iş yerindeki amirlerden tutun devlet başkanına kadar herkes için geçerli olduğunu belirtti.

Civelek, Müslümanlarda Allah korkusu yerine batılı güçlerin korkusunun kalplerinde yer aldığını örneğin israilin zulmüne rağmen bunca Arap devleti başkanının ABD ve israile karşı çıkmamasının  sebebini ‘ABD bizi koltuğumuzdan iktidarımızdan eder’ korkusu olduğunu  Allah'tan değil başka şeylerden korkanlarında zillete ve yenilgiye mahkum olacaklarını söyledi.

Civelek aile içinde de çocuklarımızı yetiştirme yolunca sarf ettiğimiz cehd ve gayrette cihaddır, bir öğretmenin öğrencilerine iyiyi ve güzeli aşılamak için yaptığı mücadelede cihaddır diyerek cihadın geniş anlamına dair kendi hayatından da örnekler verdi.

Konferans ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen’in Prof. Dr. Yakup Civelek’e plaket takdimiyle bitti. (İLKHA)

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ