• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Oğlunun şehit aylığıyla depremzedelere yemek hazırladı

14 Şubat 2023, Salı 04:30
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Oğlunun şehit aylığıyla depremzedelere yemek hazırladı
Tarih: 04:30 - 14 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Oğlunun şehit aylığıyla depremzedelere yemek hazırladı

Irak’ın kuzeyindeki Gara Bölgesi’nde hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Şehit Mevlüt Kahveci’nin annesi, oğlundan kalan şehit maaşıyla aldığı erzaklar ile yaptığı yemekleri depremzedelere ikram etti.
Pençe Kartal-2 Harekat Bölgesi’nde bulunan Gara’da 13 Şubat 2021 tarihinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci’nin vefatının 2’nci yıldönümü için mevlit okutmak isteyen annesi Ayşe Güler, hazırlıklara yaklaşık 5 ay önce başladı. Oğlundan kalan şehit maaşıyla her ay erzak ve diğer ihtiyaçları alan anne Ayşe Güler, evinde okutacağı mevlit için 400 kişilik yemek hazırlığı yaptı. Yemekleri Eskişehir Öğretmen Evi’ne götüren Ayşe Güler, depremzedelerle birlikte öğle yemeği yedi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin de eşlik ettiği öğle yemeği Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

“400 kişilik yemeği buraya getirmek kısmet oldu”
Şehit oğlunun mevlidi için hazırladığı yemeklerin depremzedelere nasip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayşe Güler, “Bu yemeği kendim yaptım, sarmayı, pirinci ve malzemelerin hepsini oğlumun aylığı ile aldım. Her ay bir ürün alarak 400 kişilik yemek hazırladım ve Allah buraya nasip etti. Suyuna, yağına kadar her şeyi getirdim. Aslında cumartesi günü evimde Mevlid-i Şerif okutacaktım oğlum Şehit Mevlüt kahveci için. Ama dediğim gibi buraya nasip oldu. Herkes burada hayır yapıyor, çok güzel hizmetler veriyorlar ve her şey çok güzel burada. Depremzedeler için çamaşırlar yıkanıyor, temizlik yapılıyor, güzel yer veriliyor ne bileyim güzel hizmet var yani Allah razı olsun. Kurban olduğum Allah’ım devletimize zeval vermesin. Bu yemekleri oğlumun mevlidinde dağıtmak için hazırlamaya niyetlenmiştim, ama buraya kısmet oldu ve buraya getirdim hepsini” dedi.

“Her ay oğlumun şehit aylığıyla malzemeleri aldım”
Yemekleri hazırlamak için aldığı malzemeleri, hiç kimseden destek almadan sadece oğlundan kalan şehit aylığı ile aldığını belirten şehit annesi Ayşe Güler, şu ifadeleri kullandı:
“4 ay önce başlamıştım hazırlamaya burası hiç aklımda yoktu, sadece oğlum için 18 Şubat Cumartesi günü yapacaktım. Et aldım 60 kilo, 60 kilo sarma sardım, patates ve pirinç aldım. Suyu, kaşığı, tabağı her şeyi almıştım, buraya getirdim çok güzel oldu. Burada çok güzel Kur’an-ı Kerim okudular, çok güzel karşıladılar ve çok duygulandım hiç böyle beklemiyordum evde yapacaktım. Her ay oğlumun maaşıyla aldım, şehit aylığıyla yaptım. Depremzedelere nasip oldu. Onlara verdim çok güzel oldu çok sevindim çok mutlu oldum. Onlara baktım onlar da huzurlu, yerleri iyi, oturuyorlar. Ben de onlarla duygulandım, onlarla oturup kalktım, Allah razı olsun hepinizden, devletimize zeval gelmesin.”
[gallery ids=',116891,116892,116893,116894,116895,116896,116897,116898,116899']

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı