• BIST 100

    9150,79%0,42
  • DOLAR

    38,61% 0,11
  • EURO

    43,79% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4191,50% 1,40
  • Ç. ALTIN

    6785,64% 1,89

Oğlunun ve torunlarının tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü, ağıtları yürekleri dağladı

GÜNDEM 11.02.2023 16:25:36 0
Oğlunun ve torunlarının tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü, ağıtları yürekleri dağladı

Oğlunun ve torunlarının tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü, ağıtları yürekleri dağladı

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da yıkılan binanın enkazında hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan (31), eşi Nilhan Mercan (31) ve ikiz bebekleri Mehmet Ali (3) ile Duru (3) cenazeleri Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde düzenlenen askeri törenle gözyaşlarıyla toprağa verildi. Astsubay Mercan’ın annesi Nazile Mercan’ın, torunlarının ve gelininin tabutlarına sarılarak, 'Ninen geldi, kalkın yavrularım', oğlunun tabutu başında ise, “Oğlum, kalk sarıl annene oğlum' diyerek gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde 10 il etkilendi, binlerce bina yıkıldı. Yaşanan depremin acısı Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine düştü. Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli, Çanakkaleli Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan ile eşi Nilhan Mercan ve ikiz çocukları, depremde yıkılan evlerinin enkazında kaldı. Enkazda yapılan çalışmalarda, ailenin cansız bedenlerine ulaşıldı.
Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan ile eşi Nilhan Mercan ve 3 yaşındaki ikiz çocukları Mehmet Ali ve Duru’nun Türk bayraklarına sarılı cenazeleri Bayramiç’e getirildi. Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan ile ailesinin cenazeleri Evciler köyündeki baba ocağına getirilerek helallik aldın ve dua edildi. Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan annesi Nazile Mercan oğlu için, “Üniversiteyi bitirdi. Sınavlara girdi. Subay olacağım dedi. Oğlum teröristler çok sen subay olursan ben dayanamam dedim. Anne şerefli meslek dedi. Ölürsem de şerefimle ölürüm, ben subay olacağım dedi. Nasipmiş oldu. Ama çok çabuk öldü. Çocuklarıma doyamadım, evladıma doyamadım” dedi.
Cenazeler köy meydanına getirildi. Cenaze töreni öncesi Nazile Mercan, torunlarının tabutlarına sarılarak, 'Ninen geldi, kalk yavrularım' demesi yürekleri dağladı. Gelini Nilhan Mercan’ın tabutunu da sarılan Nazile Mercan, oğlunun tabutu başında ise, “Oğlum, kalk sarıl annene oğlum diyerek” gözyaşı döktü. Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan ve eşi Nilhan Mercan’ın ailesi ve yakınları cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çekti. Burada öğle namazına müteakip ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından Mercan ailesinin cenazeleri gözyaşlarıyla köy mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
[gallery ids=',106409,106410,106411,106412,106413,106414,106415,106416,106417,106418,106419,106420,106421,106422,106423,106424,106425']

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 2 zehir satıcısı yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ