• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Öğrenci velileri, öğrenciler için tehlike oluşturan sokağın araç trafiğine kapatılmasını istiyor

12 Eylül 2024, Perşembe 16:05
12 Eylül 2024, Perşembe 16:05
Öğrenci velileri, öğrenciler için tehlike oluşturan sokağın araç trafiğine kapatılmasını istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da öğrencilerin okullarında çıktıları sokağın dar olması nedeniyle zorluk çektiğini ve olası kazaların yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten öğrenci velileri, yetkililerden okul kapısına bakan dar sokağın araç trafiğine kapatmalarını istedi

Batman merkez Kardelen Mahallesi Yenişehir İlköğretim Okulu'nun dış kapısının olduğu sokaktan araçların geçmesinin öğrenciler için tehlike oluşturduğunu belirten veliler, çözüm için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan veliler, okulun giriş çıkışta öğrencilerin tehlike yaşadığını ve sorunlarını batman Valiliğine, Belediyeye, İl milli eğitime, Jandarmaya, okul idaresine, okul aile birliğine ve birçok yere iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.

Veliler, yetkililerden tek isteklerinin olası bir kaza yaşanmadan sokağın çocuklarının güvenliğini sağlama adına trafiğe kapatılması talebinde bulundu.

"Öğrencilerin dağılış zamanında burada çok ciddi bir trafik sıkışması olmaktadır"

Ubeydullah Üzüm

Çocukların güvenliği için sokağın araç trafiğine kapatılması gerektiğini belirten öğrenci velisi Ubeydullah Üzüm, "Burası Batman merkez Kardelen Mahallesi (Emekli TOKİ) Yenişehir İlkokuludur. Okulumuzda iki öğrenim verilmektedir. Burada 2 bin 300 tane öğrenci vardır. Okul çıkış kapısının olduğu sokak daha önce trafiğe kapalıydı. Zamanla insanlar bu yolu trafiğe açtılar. Öğrencilerin dağılış zamanında burada çok ciddi bir trafik sıkışması olmaktadır. Araçlardan dolayı öğrenciler okuldan çıkmada zorluk yaşamaktadır. Batman Valiliği, Belediye, Milli Eğittim Müdürlüğü'nden, olası bir ölümlü kaza yaşanmadan önce bu konu hakkında hassas davranmalı ve bu sokağı araç trafiğine kapatmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Bir kaza yaşanmadan bu sokağın araç trafiğine kapatılması gerekiyor"

Yusuf Akın

Her an bir kazanın meydana gelebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Yusuf Akın ise şunları söyledi: "Okul çıkış kapısı dar bir sokağa bakıyor ve çocuklar okuldan çıkarken dalgın ya da acele davranabildiği için olası bir kaza yaşanmadan bu sokağın araç trafiğine kapatılması gerekiyor. Daha önce burası araç trafiğine kapalıydı ve daha sonra birileri açmış. Çocuklar tam da okuldan çıkarken araçlar geçiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız için en kısa sürede bu sokağın trafiğe kapanması gerekiyor."

"Burada binlerce öğrenci var"

Cihat Soysal

Hiçbir aracın okul kapısının dibine kadar gelmemesi gerektiğini belirten öğrenci velisi Cihat Soysal, "Burada binlerce öğrenci var. Yol çok dar ve biraz ileriye araçlarını park edebilireler ama kapının dibine kadar geliyorlar. İçinde bulunduğumuz mevki belediyeye ait olduğu için belediyeye çağrıda bulunuyoruz. Tek isteğimiz burada yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasıdır." dedi.

"Araçlar yüzünden kapıda kuyruk ve izdiham yaşanıyor"

Revşen Yıldız

Araçlar yüzünden okul kapısında izdiham oluştuğunu ifade eden Revşen Yıldız, "Araçların okul kapısının önüne park edilmemesi lazım. Okul kapsını kapattıkları için kapıda kuyruk ve izdiham yaşandı ve bebeğimle perişan oldum. Burada geçen araçlar çocuklar için tehlike oluşturuyor. Yetkililerden isteğimiz sokağın trafiğe kapatılmasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı