• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor

23 Şubat 2024, Cuma 10:40
23 Şubat 2024, Cuma 10:40
Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, milyonluk ürünler üreterek aynı zamanda meslek öğreniyor.
Elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümü öğrencilerinin ürettiği ürünlerle milyon liralık ciroya ulaşan Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor. Döner sermaye bütçesiyle 20 öğrenci okulda ücretli çalışıyor.
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümleri öğrencileri, kentteki kamu kurumlarının ihtiyacı olan çeşitli malzemeleri üreterek hem eğitim görüyor hem para kazanıyor. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem öncesi öğrencilerin yaptıkları ürünler 6 Milyon TL’lik bir ciroya ulaşırken deprem sonrası öğrencilerin yaklaşık 1,5 ayda yaptıkları ürünlerden elde edilen ciro ise 2 milyon TL’ye ulaştı.
Öğrencilerin hem okul okuduğunu hem de meslek edindiğini hem de para kazandığını vurgulayan okul idaresi, imkanlar verilmesi dahilinde dünyaya açılmak istediklerini belirtti. Öğrencilerin oldukça güzel işlere imza attığını belirten okul öğretmenlerinden Mehmet Yumuk, “Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojisi bölümündeyiz. Burada atölyemiz bünyesinde bulunan döner sermaye işletmesinde çeşitli ürünler üretiyoruz. Örneğin Adıyaman Belediyesi’ne banklar yaptık. 150 adet bankı 40 gün gibi kısa bir sürede bitirdik. Bu çalışmalarda öğrencilerimiz ailelerine de destekte bulunuyor. Burada şu anda 20 tane öğrencimiz var. Biz istiyoruz ki bu öğrenci sayımız artsın ve sanata olan ilginin de artmasını istiyoruz. Amacımız sanayiye kalifiye eleman yetiştirmek” dedi.
Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çetin ise konuşmasında, “Döner sermaye işletmesi kapsamında mobilya üretimi, metal teknolojileri, elektrik tesisatı, yenileme ve düzenleme işleri yapmaktayız. Bu işleri yaparak öğrencinin aile bütçesine de destek olmaktayız. Aile bütçesine hem destek oluyoruz hem de bu öğrencilerin daha iyi bir usta olmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Depremden önce 6 milyon TL bir ciroya ulaşmıştık ve depremden sonra ise 2 milyon TL bir ciro elde ettik” şeklinde konuştu.
Okul öğrencilerinden Muhammed Uyanık ise konuşmasında, “Metal teknoloji alanında çalışıyoruz. Kaynak çekiyoruz, günümüz güzel geçiyor. Bank işlerinde çalışıyoruz şu an. Hem döner sermaye işin de hem de aileye katkı sağlayarak para kazanıyoruz. İş yer açmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı