• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Öğrencilere Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi anlatıldı

09 Ekim 2025, Perşembe 16:59
09 Ekim 2025, Perşembe 16:59
Öğrencilere Sumud Direnişi Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi" başlıklı konferansta Küresel Sumud Filosu ve Gazze'nin içinde bulunduğu durum hakkında Ağrı Dağı Anadolu Lisesinde bir program gerçekleştirildi.

Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel ve Kerem Engin, Küresel Sumud Filosunun yüklendiği misyonu, Gazze'de yaşananların verdiği mesaj katılımcılara aktarıldı.

Küresel Sumud Filosu katılımcılarından olan İLKHA Ağrı Muhabiri Ömer Adıgüzel, Tunus'ta eğitimler süresince neler yaşandığı, filo ile amaçlanan hedefi paylaştı.

Küresel Sumud Filosu ile insanlığın basın açıklamalarının, kınamaların ötesinde bir eşiği aştığını belirten Adıgüzel, neticenin büyük olması için herkesin bulunduğu yerden yaşananları gündemine alması gerektiğinin altını çizdi.

"Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak"

"İnanmak, dava sahibi olmak, mücadele etmek apayrı bir şeydir." sözleri ile konuşmasına başlayan Adıgüzel şunları söyledi:

"Kardeşler, ağabeyler şu köhnemiş fikri zihnimizden çıkarmamız lazım, 'ben tek başıma ne yapabilirim ki? Ben Ağrı'da, Türkiye'de ne yapabilirim ki?' çok şey yapabiliriz. Küresel Sumud Filosu, basın açıklamaların, kınamalarında ötesinde bir adım attı. Bizler kendi bulunduğumuz yerde yapabileceklerimize devam edeceğiz. Küresel Sumud Filosu, büyük bir eşiği aştı. Ambargoda büyük gedik açtı. Ve bizler yapabileceklerimizi sınırlandırmadan daha büyük bir gayret göstermeliyiz. Dün okulunuzdan yapmış olduğunu keografi umut verici. Daha fazlasını yapacağız, evimizde gündemimiz bu olacak. Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak. Eğer Gazze'ye ulaşamıyorsak bile insanların şuurlanması ve bilinçlenmesi, kardeşliğimize daha fazla sahip çıkabilmesi için biz ailemiz, arkadaşlarımızla bunun gündemini yapacağız. Kardeşler, Allah ahirette bize "Gazze'deki zulmü neden bitirmediniz ve özgürlüğüne kavuşturmadınız?" diye sormayacak. "Zulmün sona ermesi için siz ne yaptınız?" diye soracak. Bunun için yapabileceklerimizi sınırlandırmayalım, gayret edelim."

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Kerem Engin, geçmişten ders alınmaıs gerektiğinin altını çizdi.

Kerem Engin, "Biliyorsunuz, Aliya İzzet Begoviç büyük bir soykırımın içinde doğmuş bir liderdir. Sırp katliamını bilmeyeniniz yoktur. Aliya diyor ki, "Unutulan katliam, soykırım tekrar eder." Ne yazık ki bize bir ders veriyor o günden bugüne. Biz o soykırımı unuttuğumuz için bugün yeni bir soykırım ile karşı karşıyayız. Ama benim ondan aktaracağım asıl söz şu, "Tarihi Allah yazar. Biz sadece nerede durduğumuza karar veririz." Biz yaşarken nerede durduğumuzun tercihini yapacağız. O yüzden tercihimizi mazlumdan, mağdurdan yana yaparsak Rabbimizin bizden istediği gibi bir kulluk yerine getirmiş olacağız." dedi. (İLKHA)

İngiltere, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline hazırlanıyor

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Trump'tan İran'a tehdit, Suriye'ye "barış" mesajı ve Grönland çıkışı

HAMAS: İkinci aşamaya hazırız, Gazze'yi Filistinli bir yönetim devralmalı

Bakan Fidan: Halep'te paralel yapı ortadan kalkacak

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı

Batman’da pikap ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 yaralı

Kocaeli’de hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

AB: Rusya’nın Oreşnik saldırısı AB ve ABD’ye uyarı niteliğinde

Trump gözünü Meksika’ya dikti: Kartellere karşı kara operasyonlarına başlayacağız

Gıda denetimlerinde 121 üründe sağlık riski, 1208 üründe tağşiş tespit edildi

Filipinler’de çöp yığını temizlik işçilerinin üzerine çöktü: 1 ölü, 38 kayıp

Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Rusya, İran’dan ortak deniz tatbikatı

Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında 739 kilo esrar yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuştu

Besilik hayvan ithalatına ilişkin başvurular ileri bir tarihe ertelendi

Avustralya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Adana'da çok sayıda yol trafiğe kapatılacak

Gazze'de can kaybı 71 bin 409'a yükseldi

400 bin TL değerindeki beyaz eşya hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Meteorolojiden 48 il için sarı kodlu uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışı

Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İngiltere, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline hazırlanıyor

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Trump'tan İran'a tehdit, Suriye'ye "barış" mesajı ve Grönland çıkışı

HAMAS: İkinci aşamaya hazırız, Gazze'yi Filistinli bir yönetim devralmalı

Bakan Fidan: Halep'te paralel yapı ortadan kalkacak

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı