• BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,33% 0,06
  • EURO

    49,04% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5541,00% 0,83
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

Öğretmenim ilkokulunda bilim odası açıldı

06 Mart 2024, Çarşamba 14:20
06 Mart 2024, Çarşamba 14:20
Öğretmenim ilkokulunda bilim odası açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Öğretmenim ilkokulunda bilim odası açıldı

TOÇEV ve özel bir firma tarafından Adıyaman Öğretmenim İlkokulunda yapımı tamamlanan bilim odasının açılışı yapıldı.
Bilim odası açılış programına TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, özel firmanın Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğretmenler ile çok sayıda kişi katıldı.
Burada konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, “TOÇEV olarak, yaşanan afet sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçerek, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin gıda, hijyen ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşıladık ve 6 aylık bir süre boyunca deprem bölgesinde, çocuklar ve yetişkinler için deprem sonrasında ortaya çıkabilecek stres bozukluklarına yönelik psikolojik iyileşme ve dayanıklılık temelli çalışmalarımızı titizlikle yürüttük. Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden vakıf bünyemize yeni öğrenciler dahil ederek TOÇEV ailesini daha da büyüttük. Adıyaman Öğretmenim İlkokulu’nda gerçekleştirdiğimiz bu Bilim Odası projesi, sadece duvarlarına renk katmakla kalmayacaktır. Aynı zamanda öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturmayı ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlamaktadır. Umarım bu Bilim Odası, pek çok öğrencinin hayallerini şekillendirmelerine, keşifler yapmalarına ve büyük başarılar elde etmelerine vesile olur” dedi.
Daha sonra konuşan özel firmanın Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu, “6 Şubatta yaşadığımız büyük deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek akut ihtiyaçlar için en hızlı şekilde seferber olduk. Acil olarak ulaşması gereken tüm ürün desteğini verdikten sonra sürdürülebilir bir yardım için eylem planı oluşturduk. Bölgedeki çocuklarımızın zaten sekteye uğrayan eğitim-öğretim süreçlerine nasıl uzun soluklu bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bölgedeki çocuklarımız için kalıcı bir proje yapmak adına Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan TOÇEV ile birlikte yola çıktık. TOÇEV’in, Türkiye genelinde yürüttüğü “Günebakan” projesi dahilinde İlköğretim Okullarında var olup da yetersiz olan veya hiç olmayan kütüphane, müzik odası, spor alanı, oyun bahçesi, çok amaçlı kullanım odası ve benzeri alanların onarımına, firma olarak bilim odası projesi ile katkı sunmak istedik. Bilim Odası projemiz deprem faciasında büyük yara alan Adıyaman Merkez Öğretmenim İlkokulu’nda tamamlandı. Böyle bir proje ile deprem bölgesindeki çocuklarımıza bir bilim odası hediye ettiğimiz için çok gururluyuz” diye konuştu.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise konuşmasında, bilim odasında emeği geçen herkese teşekkür ederek eğitimin ve bilimin öneminden bahsetti. Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi ve bilim odasının açılışı yapıldı.

İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

İstanbul’da altın ve döviz usulsüzlüğü soruşturmasında milyonlarca liralık mal varlığına el konuldu

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimi kontrol altına alındı

Hakkari’de 100 yıllık arazi anlaşmazlığı barışla son buldu

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17. toplantısı yapıldı

Moskova–Washington hattında yeni mahkûm takası görüşmesi

DMM'den "LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği" iddiasına yalanlama

Muğla açıklarında 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Polonya: Demiryolu hattındaki patlamadan Rusya sorumlu

İstanbul’da zehirlenen Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları ortaya çıktı

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama

Ağrı'da Gazze'deki şehitler anısına fidan dikildi

Vietnam’da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 7 ölü, 7 kayıp

Patlamamış mühimmatlar, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor, yeniden inşayı engelliyor

Polonya'da iki tramvay ile otobüs çarpıştı: 24 yaralı

Yunanistan unsurlarınca geri itilen 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya'da doğal gaz boru hattında patlama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kemalizm resmî ideolojisi kutsanıyor; farklı düşünenler soruşturmalara maruz bırakılıyor

İstanbul'da şap karantinası

İstanbul’da geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kazakistan'da ev yangını: 9'u çocuk 12 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının II. birleşimi yapıldı

Bursa'da 4 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da suç örgütüne operasyon düzenlendi: 8 gözaltı

Rusya'da iki havalimanında İHA saldırısı nedeniyle uçuşlar askıya alındı

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı: 13 şehit, çok sayıda yaralı

İstanbul’da altın ve döviz usulsüzlüğü soruşturmasında milyonlarca liralık mal varlığına el konuldu

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme