• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı

27 Ekim 2023, Cuma 16:55
27 Ekim 2023, Cuma 16:55
Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı

Adıyaman’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen akıl oyunları yarışmasında öğretmenler birbiriyle kıyasıya yarıştı.
Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi’nin katkılarıyla Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen akıl oyunları yarışmalarına kentte görev yapan 100 öğretmen katılım sağladı. Öğretmenlerin analitik düşünme teknikleriyle tanışmalarını sağlamak, eğlenceli vakit geçirirken farklı düşünme biçimleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğretmenlerin inovatif düşünme, analiz etme, karşılaşabileceği problemlere alternatif çözümler üretme becerilerini geliştirmek için sosyal iletişimi güçlü bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada öğretmenler bir biriyle kıyasıya yarıştı.
Aynı zamanda öğretmenlerin anlayış, hoşgörü ve iletişim becerilerini güçlendirmek, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, sudoku- ABC Bağlama ve mangala oyunları oynandı.
Depremden sonra bu tür etkinliklere daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren öğretmenlerden Merve Zeybek, “Güzel bir etkinlik oldu. Bende Çelikhan ilçesinden geldim. Bizim için de bir farklılık oldu, hem Adıyaman’ı görmüş olduk hem burada başka meslektaşlarımızla tanışmış olduk. Teşekkür ediyoruz. Kazanmayı umut ediyorum. Rakiplerimiz oldukça dişli. Depremden sonra hepimiz moral, motivasyona ve farklı etkinliklere ihtiyacımız var. Tanıdığımız ve bildiğimi şehirde arık sokaklarında yürürken yani eski halinden eser yok. Böyle etkinliklere ihtiyacımız var” dedi.
Daha sonra konuşan öğretmenlerden Aynur Büyükşahin Özer ise “Bugün öğretmenler arası turnuvamız vardı. Cumhuriyetimizin 100.yılına özel bir turnuva yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler için çok güzel bir aktivite oldu. Depremden sonra yapılması bizler için gerçekten ayrı bir motive edici oldu. Biraz da olsa stresimizi atmak açısından çok güzel oldu” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerden Eyüp Güneş ise konuşmasında, “Bugün Adıyaman genelinde düzenlenen akıl ve zeka oyunları öğretmenler turnuvası vardı. 100. yıla yönelik bir çalışmaydı. Öğretmen arkadaşlarla böyle bir çalışma içerisinde olmaktan oldukça mutluyum. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Trabzon'dan Kudüs'e Gönül Köprüsü"

Çaldıkları araçları parçalayıp satan 4 şüpheli tutuklandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Fethiye'deki Gazze destek çadırını ziyaret etti

Filistin ve Sumud'a destek için Bursa İnegöl’de vicdan sahipleri bir araya geldi

İnternetten dinleme cihazı satan şüpheli yakalandı

Siyonist işgal rejimi Gazze'de 2 evi bombaladı: 10 şehit

Hindistan'daki izdihamda ölü sayısı 39'a yükseldi

173 yıl hapis cezası ile aranan firari yakalandı

Meteoroloji’den hava durumu uyarısı: Yağışlar geliyor

Gazze için yüzlerce kişi Saraçhane'de duada buluştu

Filistin ve Sumud'a destek için Bursa Osmangazi’de nöbet

Filistin ve Sumud'a destek için Malatya araya geldi

Filistin ve Sumud'a destek için duyarlı vatandaşlar Kocaeli de bir araya geldi.

Filistin ve Sumud'a destek için duyarlı Müslümanlar Alanya’da bir araya geldi.

Türkiye uçağı Sumud filosu üzerinde iddiası

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Küresel Sumud Filosu Gazze'ye ulaşana kadar nöbet sürecek

Abdulati: Mısır yeni bir Nekbe'nin içinde yer almayacak

"Engelsiz Gazze" için sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi

NATO’dan Rusya’ya karşı ‘İHA Duvarı’ önlemi

Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Girdi

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'de faaliyetlerimizi askıya aldık

Batman’da minibüs ile pikap çarpıştı: 4 yaralı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 38. gününde de devam ediyor

Pakistan: iİsrail İHA'sı 27 kişinin bulunduğu tankeri vurdu

Çin'de 5,6 büyüklüğünde deprem

Hindistan'da parti mitinginde izdiham: 31 ölü, 58 yaralı

Zaporijya Nükleer Santrali’nde kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

Pezeşkiyan: ABD'nin uranyum karşılığında teklif ettiği yaptırım muafiyetini reddediyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Trabzon'dan Kudüs'e Gönül Köprüsü"

Çaldıkları araçları parçalayıp satan 4 şüpheli tutuklandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Fethiye'deki Gazze destek çadırını ziyaret etti

Filistin ve Sumud'a destek için Bursa İnegöl’de vicdan sahipleri bir araya geldi

İnternetten dinleme cihazı satan şüpheli yakalandı

Siyonist işgal rejimi Gazze'de 2 evi bombaladı: 10 şehit

Hindistan'daki izdihamda ölü sayısı 39'a yükseldi