• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Okullar yarıyıl tatiline "şenlik" haftasıyla girecek

09 Ocak 2025, Perşembe 02:22
09 Ocak 2025, Perşembe 02:22
Okullar yarıyıl tatiline
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle eğitim verilmek amacıyla 13-16 Ocak tarihleri ​​arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla geçen yıl okullarda dönem bitimi öncesindeki son haftalarda kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalarını teşvik etmek amacıyla "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" uygulaması hayata geçirilmişti.

Bu yılki olaylar akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif gelişmelerle bütüncül yaklaşımla odağa alan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bütünleşik şekilde güncellendi.

13-16 Ocak'ta "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında düzenlenecek etkinlikler, eğitimlerle sağlanan kaynaklardan oluşan heyet organize edilecek.

Etkinliklerin bütününde, Bakanlıkça e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünde "merkezî etkinlik" olarak tanımlandı. Okullar, "Sosyal Etkinlik Giriş Ekranı/Merkezi Etkinlikler" bölümünde bu etkinliklere katılma etkinliği gerçekleştiren öğrenci/öğrencilerin kayıt modülü işleyecek. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne yapılan veri girişleri, sosyal etkinlik içerikli karnelerinde yer alacak.

Bilgi yarışmalarından yetenek paylaşım saatine, hitabet oyunlarından sergilere, sosyal sorumluluk çalışmalarından, belgesel ve animasyon gösterilerine birçok etkinliğe yer verilen planlamalarla ilgili hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanıyor.

Etkinlikler öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edilebilir

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun güncellenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu"nda, gün gün metin planlaması yer aldı.

Okullar, programdaki yer alan etkinliklerin gününü değiştirebilmekle birlikte aktiviteyi okul ve çevre şartlarına göre belirleyecek. Faaliyet haftası yürütme heyeti, örnek olaylare ek olarak pek çok oyun ve etkinlik öğrencisi, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edebilme.

Faaliyet haftasının planlaması şu şekilde:

13 Ocak Pazartesi:

Yetenek Paylaşımı Saati: Gönüllü öğretmen ve organizasyonlar, ilgi gösteren bölümlerde atölye çalışmaları, sunumlar veya söyleşiler düzenleyecek. İçerikler, okul ve müfredat dışı düzenlemelerin yapılması.

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Münazara": öğrenciler, sınıf içinde hitabetlerini yayınladıkları oyunlardan biri olan münazara yapabilecekler.

Bilgi Yarışması: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve cevaplar hazırlayacak. Yarışmalar aynı saatte, her sınıfta gerçekleştirilecek.

14 Ocak Salı:

Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Öğrenciler, çeşitli meslek gruplarından uzman oyuncuların yer aldığı etkinliklere katılabilecekler.

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Roller Tartışıyor": öğrenciler, "roller tartışıyor" etkinliğinde bir konu üzerine tartışma yapacaklar.

Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacak. Temel eğitim kurumu için MEB'in "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" dijital kitabı düzenleniyor.

15 Ocak Çarşamba:

Bir Fikrim Var Saati: öğrenciler, dünya ve toplumsal toplu bilgi alışverişi yaparak kendi sorumluluklarını tartışacaklar.

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Hitabet Yarışı": Sınıftaki yarışlar arasında, "hitabet yarışı" düzenlenecek.

Belgesel ve Animasyon Gösterimi: Öğretmenler ve okul idaresi tarafından yaş düzeyine uygun belgesel veya animasyonlar gösterilecek.

16 Ocak Perşembe:

İyiliği Paylaş Saati: öğrenciler, onların bir iyiliği paylaşarak iyilik yapma çeşitlilik üzerine konuşacak.

Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları: Her sınıf düzeyinde "kelime oyunları" düzenlenecektir.

Sergi: Dönem boyunca yapılan çalışmalar, dergi ve gazete tasarımları, fotoğraf veya resim kulüplerinin çalışmalarından oluşan sergiler açılacak.

Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecekler. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin başlangıç ​​ilkokul 1.sınıflarda ise karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerileri içeren "gelişim raporları" uygulamasına geçilecek. (İLKHA)

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı