• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan‘ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü yapıldı.Deprem illerinden gelen uzmanların yer aldığı çalıştayda bilgi paylaşımında bulunan Eraslan, “Yangın, deprem, sel ve pandemi gibi olağanüstü hallerde eğitimde mutlaka bir B planı olmalı” dedi.
Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde düzenlenen çalıştayda konuşan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının ilk ikisinin teorik olduğunu, Gaziantep’te yaptıkları çalıştayın ise işin saha boyutunu ele alacağını ifade etti. Prof. Dr. Levent Eraslan, olağanüstü Haller Pedagojisi’nin yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade edilen süreci oluşturmak olduğunu ifade etti.

'Bu tip durumlarda mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır'
Eğitimde mutlaka bir B planının olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Levent Eraslan, “Çok farklı deprem illerinden değerli uzmanlarla Bahçeşehir Kolejinde kavramın sistematik yapısını oluşturacağız. Olağanüstü Haller Pedagojisi dediğimiz, yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade ettiğimiz süreci oluşturmaktır. Çünkü böylesi olağanüstü hallerde ilk yapılan eğitime ara verilmesidir. Biz de diyoruz ki mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır' şeklinde konuştu.

'Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacak'
“Olağanüstü hallerin o kritik zamanı aşıldıktan sonra hızlıca çocukların eğitim ve öğretim sürecine alınması ve buralarda iyileştirilmesini temel ediniyoruz” diyen Prof. Dr. Eraslan, 'Olağanüstü Haller Pedagojisikavram dünyada bir ilktir. Bu kavram ülkemizde pandemide oluşan okullara uzun ara verilişten depremde yaşanan ara verilişe kadar durumu da gözeterek oluşturuldu. Umarım Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacaktır. Bu üçüncü çalıştayımız olacak. İlk ikisi işin teorik kısmıydı. Şimdi buraya davet ettiğimiz uzmanlarımız daha çok deprem problemini yaşayan öğretmenlerimizdir. Genelde okulları yıkılan, enkaz altında yakınlarını çıkartan öğretmenlerdir. Şimdi işin saha boyutunu ele almayı planlıyoruz' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü