• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
01 Haziran 2023, Perşembe 15:20
Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan‘ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü yapıldı.Deprem illerinden gelen uzmanların yer aldığı çalıştayda bilgi paylaşımında bulunan Eraslan, “Yangın, deprem, sel ve pandemi gibi olağanüstü hallerde eğitimde mutlaka bir B planı olmalı” dedi.
Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde düzenlenen çalıştayda konuşan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının ilk ikisinin teorik olduğunu, Gaziantep’te yaptıkları çalıştayın ise işin saha boyutunu ele alacağını ifade etti. Prof. Dr. Levent Eraslan, olağanüstü Haller Pedagojisi’nin yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade edilen süreci oluşturmak olduğunu ifade etti.

'Bu tip durumlarda mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır'
Eğitimde mutlaka bir B planının olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Levent Eraslan, “Çok farklı deprem illerinden değerli uzmanlarla Bahçeşehir Kolejinde kavramın sistematik yapısını oluşturacağız. Olağanüstü Haller Pedagojisi dediğimiz, yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade ettiğimiz süreci oluşturmaktır. Çünkü böylesi olağanüstü hallerde ilk yapılan eğitime ara verilmesidir. Biz de diyoruz ki mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır' şeklinde konuştu.

'Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacak'
“Olağanüstü hallerin o kritik zamanı aşıldıktan sonra hızlıca çocukların eğitim ve öğretim sürecine alınması ve buralarda iyileştirilmesini temel ediniyoruz” diyen Prof. Dr. Eraslan, 'Olağanüstü Haller Pedagojisikavram dünyada bir ilktir. Bu kavram ülkemizde pandemide oluşan okullara uzun ara verilişten depremde yaşanan ara verilişe kadar durumu da gözeterek oluşturuldu. Umarım Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacaktır. Bu üçüncü çalıştayımız olacak. İlk ikisi işin teorik kısmıydı. Şimdi buraya davet ettiğimiz uzmanlarımız daha çok deprem problemini yaşayan öğretmenlerimizdir. Genelde okulları yıkılan, enkaz altında yakınlarını çıkartan öğretmenlerdir. Şimdi işin saha boyutunu ele almayı planlıyoruz' diye konuştu.

Yangın evlere sıçradı

Suudi Arabistan ve ABD, karşı insansız hava aracı tatbikatını gerçekleştirdi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yangın evlere sıçradı

Suudi Arabistan ve ABD, karşı insansız hava aracı tatbikatını gerçekleştirdi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem