• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,46% 0,12
  • EURO

    49,23% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5677,62% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,00

Ölüm şairi ’Yaş 35 yolun yarısı eder’ dedi, yeğeni 36’sında vefat etti

31 Mayıs 2023, Çarşamba 10:40
31 Mayıs 2023, Çarşamba 10:40
Ölüm şairi ’Yaş 35 yolun yarısı eder’ dedi, yeğeni 36’sında vefat etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ölüm şairi ’Yaş 35 yolun yarısı eder’ dedi, yeğeni 36’sında vefat etti

Ölüm şairi olarak bilinen ve 35 yaş şiiri ile hafızlarda yer alan Türk şair-yazar Cahit Sıtkı Tarancı’nın yeğeni Yılmaz Tarancı, 2020 yılında korona virüse yenik düştü. Ailesi, evlatlarının 350 kitabını Talaytepe Anadolu Lisesine bağışladı.
Ölüm şairi olarak bilinen ve 35 yaş şiiri ile hafızlarda yer alan Türk şair-yazar Cahit Sıtkı Tarancı’nın yeğeni Yılmaz Tarancı, 2020 yılında korona virüse yenik düştü. Yazar Tarancı, şiirlerinde ölüm teması ve ‘Yaş 35, yolun yarısı eder’ sözleriyle hafızalarda yer alırken, yeğeni de 36 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Yılmaz Tarancı’nın annesi Fatma Tarancı, oğlunun eğitim hayatı boyunca alıp okuduğu ve daha sonra evde kütüphane oluşturduğu kitaplarını ülkeye, topluma katkı sağlayacak gençlerin faydalanması için merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Talaytepe Anadolu Lisesine bağışladı.
350 kitap tasnif edilerek okulun Z Kütüphanesinde Yılmaz Tarancı bölümü oluşturuldu. Tarancı’nın arkadaşlarının vesilesiyle kitaplar kitaplığa yerleştirilip öğrencilerin okumasına bırakıldı.
Oğlunun kitapları çok sevdiğini söyleyen Fatma Tarancı, gençler okusunlar diye yardımcı olduğunu dile getirdi. Oğlunun da sabahlara kadar okuduğunu, ders çalıştığını aktaran anne Tarancı, “Oğlum 36 yaşındaydı, 30 yılı kitaplarla geçti. Çocuğum mülayimdi, toplum adamıydı. Toplumu, çocukları yaşlıları çok severdi. Diyarbakır’ı çok seviyordu, Diyarbakır aşığıydı. Büyük amcası Cahit Sıtkı Tarancı ondan gelen bir şeyde vardı” dedi.

“Lanet olsun, korona virüs çocuğumu götürdü”
Oğlunun 350-400’e yakın kitabı olduğunu belirten Tarancı, “Evde tozlanacağına onun gibi güzel gençler yetişsin. Çocukları okutmayı seviyordu. Onun gibi güzel fikirli gençler yetişsin. Hem devlete, hem ailelerine, herkese, topluma iyi insanlar çıksın. Gençlere de sesleniyorum. Okusunlar, okumaktan hiçbir zarar gelmiyor. Lanet olsun, korona virüs çocuğumu götürdü. Kitaplarını Talaytepe Anadolu Lisesine bağışladık. Arkadaşlarının yardımıyla onlara ilettim” diye konuştu.
Okulun Edebiyat öğretmeni Ahmet İşözü, Yılmaz Tarancı ailesinin kendilerine ulaştığını ve 350 kitap ulaştırıldığını kaydetti.

“Hem Cahit Sıtkı Tarancı hem de Yılmaz Tarancı köşesi olacak”
Kitapları güzel bir şekilde tasnif ettiklerini aktaran İşözü, “Ailemizin de bugün buraya gelmesi bizi mutlu etti. Bütün sinema kitaplarını buraya bıraktık. Onun dışında dini kitaplar olsun, tarihi kitaplar olsun, mitolojik kitaplar, yerli, batılı romanlar olsun hepsini tasnif ettik. Güzel bir şekilde öğrencilerimizle buluşturacağız. Ailenin de istediği bu. Öğrenciler ham Tarancı ailesini tanısınlar. Hem de Cahit Sıtkı Tarancı’ya ulaşsınlar. Özelikle gelen Yılmaz’ın nereden geldiğini bilsinler. Bunun dışında Cahit Sıtkı Tarancı köşesini de yapacağız. Hem Cahit Sıtkı Tarancı, hem de Yılmaz Tarancı köşesi olacak” şeklinde konuştu.

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama