Ölümden dönen çocuğun ailesi Ağrı Belediyesine seslendi "başıboş köpekleri toplayın"

GÜNDEM 10.11.2024 09:09:40 0
Ölümden dönen çocuğun ailesi Ağrı Belediyesine seslendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki Emir Yakup Keser, ölümden döndü. Keser'in ailesi Ağrı Belediyesinin ve devlet yetkililerinin başıboş sokak köpekleri için çözüm bulmasını istedi.

Geçtiğimiz Perşembe (07 Kasım) günü 100. Yıl Gazi İlköğretim Okuluna gittiği sırada başıboş sokak köpeği saldırısına uğrayan Emir Yakup Keser, çevredekilerin yetişmesi ile ölümden döndü.

Köpeğin saldırarak dudaklarından, karnından ve kalçasından ısırması ile acı çeken küçük çocuğun bağırmasının ardından çevredekiler hemen yetişti. Çevredekilerin köpeği uzaklaştırmasının ardından çocuk ölümden döndü.

Ağrı sokakları adeta başıboş sokak köpekleri tarafından istila edilmiş durumda.

"Bizler için hayvanların uyutulması değil yaşanabilir koşullarda yaşamaları gerekir"

Sokak köpekleri ile ilgili çözüm beklenen Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras ise 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesi ile belediyenin hayvan barınağında yaptığı açıklamada, "Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Bizler Ağrı Belediyesi olarak 'uyutmuyoruz, yaşatıyoruz' şiarı ile yola çıktık. Bizler için hayvanların uyutulması değil yaşanabilir koşullarda yaşamaları gerekir. O nedenle yıllardır göz ardı edilen, gözden çıkarılan hayvan barınağını tamir ve tadilattan geçirdik. Daha sonra hayvanlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yetişmeleri için yaşamaları için gerekli ilaçları, kısırlaştırma ilaçlarını, aşılama ilaçlarını ve tedavileri için gerekli olan tüm ilaçları temin ettik. Hayvanlarımıza huzurlu bir yaşam sunduk. Şimdi bizler yeni yetişen geleceğimiz olan çocuklarımıza şunları öneriyoruz. Hayvanları koruma günü bir güne sığdırılmamalı, hayvanları sevmeliyiz, hayvanları korumalıyız. Buna sizinle başlayacağız. Sizden önceki nesil farkındalık sahibi değil ama sizinle birlikte hayvanlarda en az insanlar kadar yaşanabilir ortamlarda yaşamalılar. Duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz." ifadelerini kullanmıştı.

Hazal Aras'ın açıklamasının üzerinden 37 gün geçtikten sonra 100. Yıl Mahallesinde bu vaka yaşandı.

Ağrı Sağlık İl Müdürlüğü verilene göre, ağustos ayında 15 kişi Ağrı kent merkezinde köpek saldırısına uğradı. Bu sayının ekim ve kasım ayında arttığı düşünülüyor.

Ağrı Belediyesinin ihmal nedeni ile 100. Yıl Mahallesinde ikamet eden Emir Yakup Keser, başıboş sokak köpeği tarafından çevredekilerin yetişmesi ile ölümden döndü.

Küçük çocuğun saldırıdan sonra sürekli kabus gördüğü ve yatağından geceleri bağırarak uyandığını söyleyen ailesi çocuklarının tek başlarına okula gidemediklerini belirtti.

Dehşet anını anlatan Keser, "Köpek birden bana baktı, atladı üstüme. Benim dudaklarımı ısırdı tam yere düşeceğim zaman kendimi tuttum kaçmaya başladım. Köpeğin beni ısırdığını gören bir kadın köpeğe taş attı, sonra başka bir adam gelip köpeği kovaladı o şekilde köpek beni bıraktı. Annem beni hastaneye götürdü iki koluma aşı yaptılar." dedi.

Dede Mehmet Nesim Keser ise yetkililere sitemde bulundu. Yetkililerin derhal tedbir alması gerektiğini belirtti.

"Biz büyükler gidemiyoruz, küçükler nasıl gidecek"

Mehmet Nesim Keser, bu sabah 3 kız çocuğunu yaklaşık 10 köpeğin bulunduğu saldırıdan kurtardığını belirterek şunları söyledi:

"Ben çarşıdayken haber verdiler hemen okula gittim, okul müdürü saldırıdan haberi olmadığını söyledi. Okulda bulunan diğer torunumu eve getirmek istedim korkudan gelmiyordu. Sonra mahalle muhtarına gittim dedim ki "Ağrı Belediyesine haber verin bu köpekleri toplasınlar." Devlet bunu önemsesin, çocuklarımız daha yalnız gidemeyecekler okula. Sürekli olarak birileri bunları okula götürüp getirecek. Her mahalle köpek dolu. Biz büyükler gidemiyoruz, küçükler nasıl gidecek. Bu sabah 3 kız çocuğu köpeklerden kaçarken onları savundum, köpekleri kovaladım."

Saldırı ile ilgili Ağrı Belediyesi tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, köpeğin kuduz olup olmadığı bilinmiyor. Emir Yakup Keser ise bir süre Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine ailesi tarafından düzenli bir şekilde götürülerek kontrolleri yapılacağı öğrenildi. (İLKHA)

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Yükleniyor