• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

ÖNDER Malatya Şube Başkanı Taşkesen: Her zaman gençlerimizin yanındayız

21 Nisan 2025, Pazartesi 16:05
21 Nisan 2025, Pazartesi 16:05
ÖNDER Malatya Şube Başkanı Taşkesen: Her zaman gençlerimizin yanındayız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ÖNDER Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, başlattıkları "Her Zaman Birlikte" projesinin sadece bir sosyal faaliyet olarak bakmadıklarını, deprem yaraların sarıldığı, kardeşliğin güçlendiği, gençlerin yeniden umutlandığı bir iyileşme hareketi olduğ

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve ülkeyi derinden sarsan depremlerin ardından, Malatya'da gençlerin yeniden ayağa kalkmaları, umutlarını tazelemeleri ve sosyal hayata güçlü bir şekilde katılmaları için önemli bir adım daha atıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya İl Başkanlığı tarafından hazırlanan "Her Zaman Birlikte" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Afetten Etkilenen Gençlerin Desteklenmesi Programı" kapsamında hayata geçirildi.

Projede; 10 okulda iklim değişikliği ve çevre farkındalığı seminerleri, gönüllülük ve dayanışma atölyeleri, afet bilinci ve arama kurtarma eğitimleri, sanatsal etkinlikler, kültürel geziler, gençlerin aktif katılımıyla oluşturulacak sosyal sorumluluk çalışmaları ve bir dizi çalışma yer alıyor.

"Bu proje yaraların sarıldığı, kardeşliğin güçlendiği, gençlerin yeniden umutlandığı bir iyileşme hareketidir"

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen projenin açılış toplantısında konuşan ÖNDER Malatya İl Başkanı Abdurrahman Taşkesen, "Biz bu projeye sadece bir sosyal faaliyet olarak bakmıyoruz. Bu, yaraların sarıldığı, kardeşliğin güçlendiği, gençlerin yeniden umutlandığı bir iyileşme hareketidir. Her zaman birlikte diyerek çıktığımız bu yolda, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Başlattığımız bu proje, gençlerimizin hayallerini onarmaya yönelik önemli bir adımdır"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Malatya İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise, konuşmasında şunları vurguladı:

"Gençlik, geleceğimizdir. Depremin ardından sadece binalar değil, hayaller de yıkıldı. Bugün burada başlattığımız bu proje, gençlerimizin hayallerini onarmaya yönelik önemli bir adımdır. Bakanlık olarak tüm imkânlarımızla yanlarındayız."

"Gençlerimiz güçlenirse, toplum da yeniden ayağa kalkar"

Proje Koordinatörü Mahmut Karaaslan ise, projenin amacını şu şekilde ifade etti:

"Her Zaman Birlikte Projesi, sadece bir faaliyet takvimi değil; bir onarım, dayanışma ve diriliş çağrısıdır. Gençlerimizin deprem sonrası döneme daha kolay uyum sağlaması, kendilerini ifade edebilecekleri sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlara kavuşması için bu projeyi hayata geçirdik. Bu proje ile, gençlerimizin travmalarını hafifletmeyi, afet bilinci kazandırmayı, gönüllülük ruhunu aşılamayı, çevreye ve topluma karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı hedefliyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; gençlerimiz güçlenirse, toplum da yeniden ayağa kalkar.

"Bu iyileştirme ve kalkınma seferberliği, gençlerimizin yalnız olmadığını hissettiren çok kıymetli bir adım"

Genç ÖNDER İl Başkanı Ebubekir Sıddık Taş da "Her Zaman Birlikte diyerek yola çıktığımız bu iyileştirme ve kalkınma seferberliği, gençlerimizin yalnız olmadığını hissettiren çok kıymetli bir adım. Gençlerimiz bizim için birer emanet ve biz bu emanete en güzel şekilde sahip çıkmak istiyoruz. Bu projeye gönül veren, destek veren, katkı sunan tüm kurumlara, gönüllülere ve genç dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, bize bu fırsatı tanıyan herkese şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım; biz birlikte güçlüyüz ve her zaman birlikteyiz!" ifadelerini kullandı.

Projenin açılış toplantısına; kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum gönüllüleri, eğitimciler ve gençler katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü