Onlar çizgi ve resimleriyle Gazze'nin sesini duyuruyor

Onlar çizgi ve resimleriyle Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 28.10.2024 14:11:23 0

HÜDA PAR Gençlik Kolları'nın Diyarbakır'da düzenlediği gençlik haftasının final programında stand kuran ressam ve karikatüristler, kara kalem çizgileri ve boyalı resimleriyle Gazze'ye desteklerini ifade ediyorlar.

HÜDA PAR Gençlik Kolları birçok il ve ilçede düzenledikleri "Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz" temalı gençlik haftası etkinliklerinin final programını Diyarbakır'da gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da düzenlenen programda yerlerini alan ressam ve karikatüristler, Gazze direnişi ve orada yaşanan vahşeti anlatan çizim ve resimleriyle katılımcıların ilgi odağı oldu.

Programa katılan ressam ve karikatüristler, alanlarda düzenlenen miting, basın açıklaması, konferans ve panellerle Gazze gündemde tutulmaya çalışırken kendilerinin de hazırladıkları kara kelam çalışması ve resimlerle yüreklerdeki direniş sevdasını sayfalara yansıttıklarını ifade etti.

Abdullah Yalçın

Ressamlardan Abdullah Yalçın, her alanda Filistin'in sesini duyurmak istediklerini belirterek Filistin'in gündemde kalabilmesi için gündemin başka alanlara kaymasına engel olunması gerektiğini ifade etti.

Yalçın, "Bazen müziklerle, resimlerle, mitinglerle ve yürüyüşlerle olur. Filistin için ne gerekliyse onu yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Bundan dolayı resimlerimizle alandayız. Bizi seyreden ve görenler, unutuyor olsalar bile Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i hatırlamak zorunda kalıyorlar. Bir nebze de olsa gündemlerine girmiş oluyor." dedi.

Mikail Çiftçi

Karikatürist Mikail Çiftçi ise şunları kaydetti:

"Bu güzel etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Çünkü Gazze için büyük bir farkındalık oluşturuyorlar. Bizlerde burada resimlerimizle aslında direnişe bir destek olmuş oluyoruz. Bir yılı aşkın zamandır yaşanan bu katliam ve vahşeti çizgilerimize yansıtıyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda hem direniş hem de insani boyutunu yansıtmaya çalışıyoruz. Direniş boyutunu çizgilerimize yansıtırken direniş tarafında olduğumuzu belli ediyor ve direnişçilere biraz moral vermiş oluyoruz. Bu vahşet ve katliamı çizgilerimizle bir ayna görevi görerek yansıtırken medya ve sosyal medya aracılığıyla Gazze'nin sesini duyurmaya çalışıyoruz." (İLKHA)

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Yükleniyor