• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

01 Mayıs 2025, Perşembe 12:08
01 Mayıs 2025, Perşembe 12:08
Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

21'inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, havaların ısınmasıyla birlikte güneş gözlüğü alışverişlerinin arttığını belirterek doğru güneş gözlüğü seçiminin göz sağlığı açısından kritik öneme sahip olduğuna dikkat çe

Başta Güneydoğu olmak üzere birçok bölgede mevsim sıcaklıkları kendini hissettirmeye başladı. Güneş ışınlarının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmanın en güvenli yolu, doğru güneş gözlüğü seçimiyle ultraviyole ışınlarına karşı etkili bir koruma sağlamaktır.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli tavsiyelerde bulunan 21'inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, kalitesiz gözlüklerin sağlık açısından risk taşıdığına vurgu yaptı.

Özellikle güneşli günlerde gözlere yönelik önemli bir korunma kalkanı işlevi gören güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, "Havaların ısınmasıyla birlikte güneşten yayılan ultraviyole ışınları, ülkemiz ve bölgemiz genelinde dik geldiği için göze ciddi zararlar verebilir. Bahar ve yaz aylarında ultraviyole koruyucu güneş gözlüğü takmak, göz ve görme sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlar, havaların ısınmasıyla birlikte optisyenlik müesseselerimize giderek güneş gözlüğü talep etmektedirler." şeklinde konuştu.

"Her koyu camlı gözlük, koruyucu bir güneş gözlüğü değildir"

Güneş gözlüğü alırken, göz sağlığını koruyacak özelliklere sahip bir gözlük seçmenin önemine değinen Erdoğan, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken birçok husus olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bunlardan en önemlisi, her koyu camlı gözlüğün koruyucu güneş gözlüğü olmadığıdır. Güneş gözlüğü alırken optisyenlik müesseselerini tercih etmek büyük bir önem taşır. Optisyenlik müesseselerinde satılan güneş gözlükleri, Ticaret Bakanlığı'nın denetiminde laboratuvar ortamında test edildikten sonra satışa sunulmaktadır. Güneş gözlüklerini, optik mağazalar dışındaki internet siteleri veya merdiven altı yerlerden aldığınızda, ürünün orijinal olup olmadığı ve ultraviyole ışınlarını geçirip geçirmediği konusunda herhangi bir güvence bulunmamaktadır. Güneş gözlüğü camları ne kadar koyu olursa, göz bebeklerimiz o kadar büyür. Ancak ultraviyole ışınlardan korumayan bir cam söz konusu olduğunda, zararlı ışıkların göz bebeğine girmesi daha fazla olacaktır. Orijinal olmayan güneş gözlükleri, fotokeratit (göz yanığı), erken yaşta glokom ve sarı nokta gibi ciddi göz rahatsızlıklarına yol açabilir."

"Göz sağlığınız için merdiven altı yerlerden gözlük almayın"

Gözlük alırken Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı denetiminde faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Vatandaşlar, gözlük almak istediklerinde mutlaka Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın denetiminde olan optisyenlik müesseselerini tercih etmelidir. Bu tür mağazalar sürekli olarak denetlenmektedir. Vatandaşlarımız, optisyenlik müesseselerine gelerek yüzlerine, göz hatlarına ve yapısına en uygun gözlükleri ve ultraviyole ışınlarının yoğunluğuna en çok karşı koyan gözlükleri rahatlıkla seçebilirler. Optisyenlik müesseseleri, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın denetimine tabi olurken, merdiven altı satış yapılan yerler ve internet siteleri maalesef bu denetimlere tabi değildir. Bu konuda yetkililerden ricamız, optisyenlik müesseseleri gibi merdiven altı satış noktaları ve internet sitelerinin de denetlenmesi, böylece sağlıksız ortamların ortadan kaldırılması gerektiğidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 15 kişinin öldüğü Antalya ve Burdur kazalarıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu trafik cezalarına ilişkin teklifi görüşecek

Denizli’de trafikte tehlikeli motosiklet sürücüsüne ceza

Habib-i Neccar Camii yeniden ibadete açıldı

Antalya Valiliğinden otobüs kazasına ilişkin açıklama

Antalya’daki otobüs kazasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldı

Kırklareli Valiliğinden kuvvetli kar yağışı uyarısı

Burdur'da trafik kazası: 7 ölü, 5 yaralı

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı