• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Ordu’dan deprem bölgelerine yardımlar sürüyor

16 Şubat 2023, Perşembe 12:20
16 Şubat 2023, Perşembe 12:20
Ordu’dan deprem bölgelerine yardımlar sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ordu’dan deprem bölgelerine yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Ordu’da başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Elazığ illerini etkileyen depremler sonrası bölgede genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor. Deprem bölgesinde yürütülen arama ve kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin barınma, gıda, sağlık, tuvalet gibi acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, depremlerin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde yürütülen tüm bu çalışmalara en üst düzeyde destek verildiği belirtildi. Açıklamada, “Depremlerin ilk 10 gününde, Ordu’dan deprem bölgesine 594 iş makinesi ve araç, 2 bin 131 personel ile yiyecek, giyecek, yakacak ve benzeri yardımlardan oluşan 156 tır ve kamyon dolusu yardım malzemesi gönderildi. Deprem bölgesinden ayrılarak, başka illere giden depremzedelerden 3 bin 725 depremzede, Ordu’daki kamu misafirhaneleri, oteller ve evlerde misafir ediliyor. Deprem bölgesindeki depremzedelerimizin gündelik hayatlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları barınma, giyecek, yiyecek, yakacak ve benzeri ihtiyaçların yanında kuru gıdaya da sürekli ihtiyaç duyulmakta. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kuru gıda için Valiliğimizce bir çalışma başlatıldı. Ordu’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve yardımsever Orduluların destek vermeleri bekleniyor” ifadelerine yer verildi.
Ordu Valiliği’nin kuru gıda yardımına destek vermek isteyen yardımsever vatandaşların kuru gıdayı kendileri temin ederek Ordu Valiliği’nin Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde temin ettiği depolara teslim edebilecekleri belirtildi. Ayrıca, Ordu Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği’nin hesabına nakdi yardım yapılabileceği de ifade edildi.
[gallery ids=',122698,122699']

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi