• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret
GÜNDEM
Tarih: 8.11.2023 10:50
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Filoksions Saliba Özmen’i ziyaret etti.
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat; Erzurum, Van, Muş, Bitlis ziyaretlerinin ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Canpolat ve beraberindeki heyet, parti il ve ilçe başkanlığını ziyaretlerinin ardından Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Filoksions Saliba Özmen’i ziyaret etti. Canpolat, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen’e, Mardin’de Süryani bir vatandaşın öldürülmesi nedeniyle taziyelerde bulundu. Ziyarette birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

'Süryaniler medeniyetimize, birlik ve beraberliğimize, medeniyet beşiğimize katkılar sağlamış”
Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, şunları söyledi:
“Dün akşam hayatını kaybeden Süryani vatandaşımıza Allah’tan rahmet diler, sizlere de taziyelerimizi iletiriz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın acısını sizlerle paylaşıyoruz. Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi teşkilat başkanlarının her zor durumda sizinle olduğunu bilmenizi isteriz. Süryaniler Osmanlı Devleti döneminde Devlet-i Aliyyemizin çok ciddi noktalarında görev almıştır. Bu anlamda etnik milliyetçiliğe ve din milliyetçiliğine karşıyız. Sizin can ve mal güvenliğiniz, sizin dini ibadetleriniz bizim medeniyetimizin ve kardeşliğimizin sembolü olan İslamiyet’in içinde vardır ve mutlak var olacaktır. Bunun garantörü de bizleriz ve her koşulda yanınızdayız. Bu bölgedeki Süryani cemaatinin varlık haklarının takipçisi ve savunucusu olacağımızı ifade etmek isterim. Süryaniler medeniyetimize, birlik ve beraberliğimize, medeniyet beşiğimize katkılar sağlamış cemaat ve topluluktur ve bizim de başımızın üstünde yerleri vardır.”

'Bu topraklar hepimizin öz yurdu'
Özmen’e misafirperveliği için teşekkür eden Canpolat, 'Osmanlı hangi medeniyet beşiğine, hangi statüde ve hangi ölçüde saygı duyduysa bizim derdimiz de dilediğiniz gibi ibadet ve ikamet yapabilmeniz erdemliğine ulaşmaktır. Türkiye’de ve dünyada Osmanlı Ocakları birlik ve beraberlik adına çalışmalar sağlıyor. Süryani bir vatandaşımızın öldürülmesine çok üzüldük. Bölgede geçmişte yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklar var. Biz haksızlıkların ve hukuksuzlukların önünde haklı olan Süryani’si de, Yezidi’si de, Ermeni’si de, Kürt’ü de, Türk’ü de, Boşnak’ı da fark etmeksizin her kim olursa olsun bugün Filistin halkının haklı davalarında nasıl yanındaysak emin olun sizin de haklı olduğunuz bir konu varsa size de hizmet edeceğimize emin olabilirsiniz. Bu topraklarda yabancılık hissetmemelisiniz, çünkü burası hepimizin ortak yurdu. Sizin varlığınız bize mutluluk veriyor. Bizi kabul ettiğiniz ve ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Sizi tanıdığımız için çok mutluyuz' şeklinde konuştu.

'Süryaniler Osmanlı’nın bir parçasıdır'
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Metropolit Filoksions Saliba Özmen, Kadir Canpolat’ı ve heyetini görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Süryanilerin Osmanlı’nın bir parçası olduğunu söyleyen Özmen, 'Osmanlı döneminde bizim birlik, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz ön plandaydı. Bunu sizler gerçekten yaşayıp yaşattırdığınız için teşekkür ediyorum. Osmanlı’ya en az sizin kadar biz de hasretiz. Bu anlamda sizi gördüğüm için çok sevindim ve mutlu oldum' dedi.
İsrail’in Gazze’ye saldırılarına da değinen Özmen, 'Bir sürü imparatorluk kuruldu ve yıkıldı. Bu dünya hepimize kâfi ve hepimize yetiyor. Kimler geldi kimler gitti. Önemli olan insanın dünyadayken haysiyetli ve onurlu yaşaması. Dini ve mezhebi ne olursa olsun insan dünyada mutlu olmalı. Bu anlamda maalesef ki savaşlar kapımızda. Bir an önce bu savaşların son bulması ve barışın hüküm sürmesi en kutsal dileğimiz ve duamızdır” ifadesini kullandı.
Ziyareti hatıra fotoğrafı çektirerek sonlandıran Canpolat ve beraberindekiler daha sonra manastırdan ayrıldı.

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında