• BIST 100

    15571,06%0,33
  • DOLAR

    43,30% 0,03
  • EURO

    50,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6727,69% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00

OSTİMTECH SEPIP-2025 ile iki kıtada küresel bilim sahnesinde

22 Ekim 2025, Çarşamba 12:58
22 Ekim 2025, Çarşamba 12:58
OSTİMTECH SEPIP-2025 ile iki kıtada küresel bilim sahnesinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

OSTİM Teknik Üniversitesi ile Nevada Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen SEPIP 2025 Uluslararası Konferansı, Ankara ve Reno şehirlerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Akıllı Ekonomik Planlama ve Sanayi Politikası (SEPIP) 2025 Konferansı, Türkiye-ABD akademik iş birliğinin en güçlü örneklerinden biri olarak öne çıktı. Konferans, sanayi politikaları, sürdürülebilir kalkınma ve dijital dönüşüm alanlarında uluslararası ölçekte geniş yankı uyandırdı.

“Küresel Dönüşüm Çağında Sanayi Politikaları ve Ekonomik Rekabetin Yeni Yönü” temasıyla düzenlenen SEPIP 2025, beş kıtadan 40’tan fazla ülkeden akademisyen, politika yapıcı, araştırmacı ve sanayi temsilcisini bir araya getirdi. İki gün süren konferansta, enerji geçişi, yeşil büyüme, dijitalleşme ve yapay zekâ uygulamalarının ekonomik etkileri gibi konularda 200’ün üzerinde bilimsel bildiri sunuldu.

Açılış konuşmalarında OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Nevada Üniversitesi Reno Kampüsü İşletme Fakültesi Dekanı Gregory Mosier ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tosun, iki kurum arasındaki iş birliğinin sürdürülebilir kalkınma, inovasyon politikaları ve girişimcilik ekosistemine katkılarını vurguladı.

Dört ana temada disiplinler arası oturumlar

Konferans; yönetişim, finans ve kurumlar, yeşil ekonomi, enerji ve iklim, dijitalleşme ve yapay zekâ ile çalışmanın geleceği ve ticaret, küreselleşme ve karşılaştırmalı kalkınma olmak üzere dört ana temada gerçekleştirilen oturumlarla farklı disiplinlerden bilim insanlarını buluşturdu.

Etkinlikte, Allison Clift-Jennings (ABD), Prof. Dr. Sandrine Labory (İtalya), Prof. Dr. Gülçin Özkan (İngiltere), Prof. Dr. Franco Mosconi (İtalya), Prof. Dr. Travis Taylor (ABD), Dr. Piergiuseppe Fortunato (UNCTAD), Prof. Dr. Ali Akkemik (Japonya) ve Prof. Dr. Erinç Yeldan (Türkiye) gibi birçok akademisyen yer aldı.

OSTİM Teknik Üniversitesi ile Nevada’daki E.L. Cord Center for Global Engagement salonları arasında kurulan canlı bağlantılar sayesinde konferans, her iki kampüste eş zamanlı izlenirken, YouTube ve dijital yayın ağları üzerinden dünya genelinden binlerce katılımcıya ulaştı.

Küresel iş birliği ve bilimsel katkı

Disiplinler arası yapısı, iki kıtada senkronize oturumları ve uluslararası iş birliği anlayışıyla SEPIP 2025, sanayi politikaları, enerji ekonomisi, yeşil dönüşüm ve dijital inovasyon alanlarında öncü bir bilimsel platform olarak öne çıktı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya Selçuklu Tepekent Barajı’nda su tutuldu

Chevron ile anlaşma şubatta İstanbul’da imzalanacak

Diyarbakır semt pazarlarında satışlar durma noktasında

Yabancıya konut satışında azalma kaydedildi

Anavatan Partisi Batman İl Başkanı Doğan, Doğunun Nabzı’nı kutladı

Ekrem Tüzün’den Gazetemize kuruluş yıl dönümü mesajı

Yılın üçüncü çeyreğinde seyahatlerin çoğu akraba ziyareti için yapıldı

İşgal rejimi Gazze’nin farklı noktalarına hava ve kara saldırıları düzenledi

İran: Protestolarda 3 bin 117 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te toplu taşıma yarın ücretsiz olacak

Mil Diyanet Sen binlerce caminin kadrolu görevlisi olmadan Ramazana gireceğini açıkladı

Avustralya’da silahlı saldırı: 3 ölü, 1 yaralı

HAMAS'tan ABD'ye tepki: Yaptırımlar siyonist rejimin suçlarına ortaklıktır

BM: Gazze’de 4 bini çocuk yaklaşık 18 bin hasta acil tıbbi tahliye bekliyor

Gaziantep'te 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yemen Başkanlık Konseyi: Aden'de bombalı saldırı kritik bir dönemde kaos girişimi

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Akgül’den Gazetemize anlamlı kutlama

Gaziantep'te motokuryelere trafiğe çıkma yasağı

Mardinli hayırseverden anlamlı destek: Tek alyansını Gazze’ye bağışladı

Dünyada bir ilk: Yapay zeka güvenlik yasası Güney Kore’de yürürlüğe girdi

Şanlıurfa’da genel cerrahi hizmetleri süreklilik kazandı

Tüketici güven endeksi ocakta aylık bazda artış sağladı

STEADFAST DART 2026 Tatbikatı Almanya'da yapılacak

Katlamalı elektrik faturalarına tepki gösteren vatandaşlar: Kullandığımız kadar ödemek istiyoruz

Psikolog Atalay: Ekran otizme neden olmaz, ancak riskleri göz ardı edilmemeli

Pakistan’daki AVM yangınında can kaybı artıyor: En az 60 ölü

“Korkma Gençliğin Ruhu Burada” temalı bilgi yarışması düzenleniyor

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Motorine zam geliyor

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya Selçuklu Tepekent Barajı’nda su tutuldu

Chevron ile anlaşma şubatta İstanbul’da imzalanacak

Diyarbakır semt pazarlarında satışlar durma noktasında

Yabancıya konut satışında azalma kaydedildi

Anavatan Partisi Batman İl Başkanı Doğan, Doğunun Nabzı’nı kutladı

Ekrem Tüzün’den Gazetemize kuruluş yıl dönümü mesajı

Yılın üçüncü çeyreğinde seyahatlerin çoğu akraba ziyareti için yapıldı