GÜNDEM 4.03.2023 15:00:03 0

Otağı çadırlarında gençler rehabilite edilecek

Otağı çadırlarında gençler rehabilite edilecek
Haberi Sesli Oku

Otağı çadırlarında gençler rehabilite edilecek

Adıyaman’da Moğollar tarafından otağı çadırları depremden etkilenen gençlerin rehabilite edilmesinde kullanılmak için kuruluyor.
Merkezi İstanbul’da bulunan Vizyoner Kadınlar Derneği (VİKA-DER) ile Moğolistan’da bulunan One Team organizasyonunun işbirliğinde Adıyaman’a 40 adet otağı çadırı getirildi. İçerisinde 12 kişinin barınabileceği otağılar ilk etapta depremzede aileler için düşünüldü. Ancak otağı çadırlarının büyük olması nedeniyle bunları sosyal etkinlikler için kullanılmasına karar verildi.
Adıyaman Alidağı mesire alanına kurulan otağılar önümüzdeki günlerde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 40 adet otağı çadırı Siirt ve Ağrı’dan gelen güvenlik korucuları tarafından kuruluyor. Depremzede gençler bu otağılar da rehabilite edilecek.
Vizyoner Kadınlar Derneği Başkanı Gülçin Mete, “Depremzede kardeşlerimizle bir arada olmak için, onların acılarını paylaşmak için burada olmak istedik. 4-5 gündür buradayız. İnsanların acılarının ne denli yoğun, çok büyük olduğunu görebilme imkanı bulduk. İnşallah bu acıları hep birlikte saracağız ve depremzede kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olacağız. Bizler burada Moğalistan’da bulunan One Team Organizasyonu ile Türkiye’ye 40 otağı çadırı getirdik. Adıyaman merkezde bu otağı çadırlarını kuruyoruz. Burada Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı güvenlik kurucusu arkadaşlarımız çadırları kurmamızda bize yardımcı oluyorlar. Buradaki otağı çadırları depremzede genç kardeşlerimizin rehabilite edilmesi için özel olarak kullanılacak. Burada etkinlikler düzenlenecek. Ben ülkemizin tekrar başı sağ olsun diyorum “ dedi.
One Team Organizasyon Gönüllü Lkhagvasuren Ankhtsetseg ise, Türk halkının yanında olmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, “Geçmiş olsun Türkiye, biz hep beraberiz. Hep birlikte bu zor günleri geçireceğiz” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor