• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

23 Kasım 2022, Çarşamba 11:00
23 Kasım 2022, Çarşamba 11:00
Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır’da huzur ortamının yakalanmasıyla otel işletmecileri sonbahar sezonunu mutlu kapattı.
Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır yılın her dönemi yerli ve yabancı turistleri ağırlarken, turistlerin en çok ilkbahar ve sonbaharı tercih ettiği belirtildi. Özellikle Diyarbakır’da düzenlenen festivaller ve Türkiye ile İskoçya arasında oynanan milli maçın otellerdeki doluluk oranına pozitif yansıdığını belirten Plaza Otel Genel Müdürü Osman Kaya, otellerdeki doluluk oranının geçen sene daha az olduğunu söyledi. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile turistlerin ön yargılarının geçen seneye göre daha fazla kırıldığını söyleyen Kaya, “Otellerimizdeki doluluk oranı bu sezon geçen seneye oranla daha yükseldi. Buna Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlemiş olduğu ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ ve milli takım maçımızın Diyarbakır’da oynanmasından ötürü etki sağlandığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turizminde Diyarbakır’a karşı turistlerin ön yargılarının geçen seneye oranla biraz daha kırıldığını gördük. GAP turizmiyle Diyarbakır’a gelen turist sayısının bu sene daha artış gösterdiğini gördük” dedi.
İlkbaharda yaklaşık 3 bin konaklama, sonbaharda ise yaklaşık 4 bin konaklama ile Diyarbakır’da sonbahar sezonunu kapattıklarını belirten Kaya, “Gelecek sene sonbahar turizminde yine artış olacağını düşünüyoruz. Geçen seneye oranla gözle görülür şekilde otellerde doluluk oranında artış gösterildi. Bu rakam geçen sene ilkbaharda 2 bin konaklama iken, bu sene 3 bin konaklama almış bulunmaktayız. Sonbaharda ise 3 bin konaklamadan bu sene 4 bin konaklamaya çıkmış durumdayız” ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır’da kış turizminden fazla beklentilerinin olmadığını dile getiren Kaya, “Diyarbakır’da kış turizminden fazla bir beklentimiz yok. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığından beklentimiz, kış ayları için de ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ gibi belli organizasyonlar yapıp bu sayıyı arttırmalarıdır” dedi.
Yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır’ı görmeleri için çağrıda bulunan Kaya, “GAP turizmine gelen müşterilerimizin Diyarbakır’dan ayrılırken mutlu ve güler yüzlü ayrılmaları bizi onure etmiştir. Kendilerini otelimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. 2023 yılında yine bekleriz. Yerli ve yabancı turistler Diyarbakır’ımızı gelip görsünler. Diyarbakır gerçekten görülmeye değer bir şehir. Tarihi, kültürü ve misafirperverliğimizle yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.
[gallery ids=',62184,62185,62186,62187,62188']

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı