Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

EKONOMİ 23.11.2022 11:00:02 0
Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır’da huzur ortamının yakalanmasıyla otel işletmecileri sonbahar sezonunu mutlu kapattı.
Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır yılın her dönemi yerli ve yabancı turistleri ağırlarken, turistlerin en çok ilkbahar ve sonbaharı tercih ettiği belirtildi. Özellikle Diyarbakır’da düzenlenen festivaller ve Türkiye ile İskoçya arasında oynanan milli maçın otellerdeki doluluk oranına pozitif yansıdığını belirten Plaza Otel Genel Müdürü Osman Kaya, otellerdeki doluluk oranının geçen sene daha az olduğunu söyledi. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile turistlerin ön yargılarının geçen seneye göre daha fazla kırıldığını söyleyen Kaya, “Otellerimizdeki doluluk oranı bu sezon geçen seneye oranla daha yükseldi. Buna Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlemiş olduğu ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ ve milli takım maçımızın Diyarbakır’da oynanmasından ötürü etki sağlandığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turizminde Diyarbakır’a karşı turistlerin ön yargılarının geçen seneye oranla biraz daha kırıldığını gördük. GAP turizmiyle Diyarbakır’a gelen turist sayısının bu sene daha artış gösterdiğini gördük” dedi.
İlkbaharda yaklaşık 3 bin konaklama, sonbaharda ise yaklaşık 4 bin konaklama ile Diyarbakır’da sonbahar sezonunu kapattıklarını belirten Kaya, “Gelecek sene sonbahar turizminde yine artış olacağını düşünüyoruz. Geçen seneye oranla gözle görülür şekilde otellerde doluluk oranında artış gösterildi. Bu rakam geçen sene ilkbaharda 2 bin konaklama iken, bu sene 3 bin konaklama almış bulunmaktayız. Sonbaharda ise 3 bin konaklamadan bu sene 4 bin konaklamaya çıkmış durumdayız” ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır’da kış turizminden fazla beklentilerinin olmadığını dile getiren Kaya, “Diyarbakır’da kış turizminden fazla bir beklentimiz yok. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığından beklentimiz, kış ayları için de ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ gibi belli organizasyonlar yapıp bu sayıyı arttırmalarıdır” dedi.
Yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır’ı görmeleri için çağrıda bulunan Kaya, “GAP turizmine gelen müşterilerimizin Diyarbakır’dan ayrılırken mutlu ve güler yüzlü ayrılmaları bizi onure etmiştir. Kendilerini otelimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. 2023 yılında yine bekleriz. Yerli ve yabancı turistler Diyarbakır’ımızı gelip görsünler. Diyarbakır gerçekten görülmeye değer bir şehir. Tarihi, kültürü ve misafirperverliğimizle yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.
[gallery ids=',62184,62185,62186,62187,62188']

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Yükleniyor