• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Oto tamir ustaları: Bakımları zamanında yaparak araçlarınızın ömrünü uzatın

01 Kasım 2024, Cuma 14:31
01 Kasım 2024, Cuma 14:31
Oto tamir ustaları: Bakımları zamanında yaparak araçlarınızın ömrünü uzatın
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te yıllardır araç bakımı yapan Oto Tamir Ustası Mehmet Yılmaz, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araç bakımlarının önem kazandığına dikkat çekti.

Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'nde 25 yılı aşkındır oto tamirciliği yapan Mehmet Yılmaz, kış aylarında özellikle antifriz ve lastik bakımlarının önem arz ettiğini söyledi.

Yılmaz, araç bakımlarının önemine değinerek, "Babadan kalma mesleğimi yaklaşık 25 yıldır devam ettiriyorum. Malumunuz kış hazırlıkları başladı. Araçlarımızın antifrizleri, yağ filtreleri, balataları, lastiklerin bakımlarının yapılması lazım. Antifriz, yağ bakımı motorumuzun ömrünü uzatır, motor aksamlarındaki çürümeleri, paslanmaları engeller. Yolla çıkıldığı zaman araç daha sağlıklı bir şekilde uzun yol yapar. Antifriz, yağ bakımı yapıldığında 3 ila 5 bin lira masraf olurken aracınız yolda kalırsa 50 ila 150 bin lira arasında masraf olabiliyor." dedi.

"Motor ömrü uzar"

Yılmaz, araç bakımlarının periyodik bakımlarının yanı sıra mevsimsel olarak da bakımlarının önemli olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Motorlarımızın ömrü uzun olsun diye, çürümelerin önüne geçebilmek, yolda kalmamak için, müşterilerimizin masrafının artmaması için bakımlar önemlidir. Aracı bir insan gibi düşünün. İnsan nasıl bir doktora gidip muayene oluyorsa araçlarında bütün periyodik bakımlarını, yağ ve lastik bakımlarını yapıp göndermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bakım maliyeti araçtan araca değişiyor"

Maliyetlerin araca göre değiştiğini dile getiren Yılmaz, "Araçların bakım maliyeti araçtan araca değişiyor. Ortalama bir kışlık bakım 5 bin liradan başlıyor. Araçta değişecek parçanın durumuna göre 20 bin liraya kadar masraf çıkabiliyor. Bu bakım esnasında değişmesi gereken parçalar değiştirilir. Motor ömrünün uzun olması için yağ bakımları yapılır. Antifriz suyun gittiği hortumların çürümesini engeller. Devir daim, radyatör, termostatların daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Kış ayının yaklaşmasıyla beraber bir yoğunluğumuz var. Müşterilerimiz araçlarını getiriyor, bakımlarını yapıyor." ifadelerini kullandı.

"Yolda kalmamak için aracı bakıma getirdim"

Araç bakımını yapmak için sanayi sitesinde oto tamir atölyesine gelen vatandaşlardan Seydi Okyay, "Havalar soğuyor, araçlarımıza antifriz koymamız gerekiyor. Kış günü araçlarımızın yolda kalmaması için genel bakımlarını yapıyoruz. Araçlarımızın sağlıklı bir şekilde bakımlarını yapıyoruz ki kış günü yolda kalmayalım. Aracım şu an bakımdadır." dedi. (İLKHA)

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem