• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Oyunlarla yaşadıkları şoku atlatmaya çalışıyorlar

15 Şubat 2023, Çarşamba 10:20
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Oyunlarla yaşadıkları şoku atlatmaya çalışıyorlar
Tarih: 10:20 - 15 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Oyunlarla yaşadıkları şoku atlatmaya çalışıyorlar

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerde evleri yıkılan vatandaşlar Mersin’e gelmeye devam ederken, depremzede vatandaşlar hem valilik, hem de belediyelerin hazırladığı konaklama merkezlerinde kalmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin yurdunda kalan vatandaşların da her türlü ihtiyaçları karşılanırken, özellikle çocukların bu şoku atlatması için çalışmalar yürütülüyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat’taki depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin’e gelişleri sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı konaklama merkezlerinde de 3 bin 800 depremzede sıcak bir yuva ortamında misafir edilirken, her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Kişisel bakım, yemek, sağlık gibi birçok noktada depremzede vatandaşlara yardım edilirken, özellikle çocukların bu şoku atlatması için oyun alanlarında çeşitli sosyal aktivitelerle farklı çalışmalar yürütülüyor.

'Bizim amacımız en kısa sürede onların acılarını hafifletmek'
Mersin’de ağırladıkları depremzedelerle ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, çok büyük bir acının yaşandığını dile getirdi. İki büyük depremde herkesin büyük bir üzüntü yaşadığını kaydeden Özdülger, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak depremin hemen arkasından organizasyonlarımıza başladık. Alanlarımızı onların konaklamasına uygun şekilde sağlayacak duruma getirdik. Şu anda gençlik kampımız, yurtlarımız, spor salonlarımız, hallerimiz, aynı zamanda fuar alanımızda depremzede vatandaşlarımızın konaklaması için oluşturuldu. Yeni yerlerle ilgili de çalışmalarımız var. Buralarda her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bununla birlikte onların sıcak ortamda kalmaları, temizlik ve hijyen şartlarına dikkat edilmesini organize ediyoruz. Aynı zamanda giyeceklerini temin ediyoruz. Onların bu zor dönemini rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak üzere tüm çabalarımızı seferber ediyoruz. Bu saydığım alanlarımızda 3 bin 800 depremzede vatandaşımız bizim misafirimiz. Onların en kısa zamanda acılarını hafifletmek bizim amacımız' diye konuştu.

'Çocuklarımıza hizmet ediyoruz'
Depremzede vatandaşlara ellerinden gelen tüm hizmeti sunduklarını vurgulayan Özdülger, 'Hepsi, hepimiz büyük şoktayız. Onların acısı büyük. Yaşadıkları evlerini, ailelerinin fertlerini kaybettiler, hiç kolay değil. Biz bu noktada hüzünlü anı biraz dağıtabilmek için çalışıyoruz. Bu yaşadıkları zor süreci onların en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak, kafalarını dağıtmak üzerine de çalışmalarımız var. Çocuk alanları oluşturduk. Çocuklarımıza hizmet ediyoruz. Onlara bu alanların içerisinde oyuncaklarla, kitaplarla destek veriyoruz. Kitap okuma alanları oluşturduk. Kitap okuyarak kafalarını dağıtmalarını hedefliyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza sosyal aktiviteler yaptırarak güzel anlar yaşatmak istiyoruz. Biz vatandaşlarımızla konuştuğumuzda gerçekten büyük bir üzüntü ve şok var ama biz büyük bir aileyiz. Onları bağrımıza basıp, böyle bir çalışma yapıyor olmanın da büyük mutluluğunu ve gururu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımıza da devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',118395,118396,118397,118398,118399,118400']

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de