• BIST 100

    10851,83%-0,82
  • DOLAR

    41,92% -0,04
  • EURO

    48,87% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5431,82% -2,03
  • Ç. ALTIN

    9188,44% -2,65

Özcan: Filoya katılanların asıl amacı siyonist işgal rejimine karşı devletleri harekete geçirebilmek

12 Eylül 2025, Cuma 12:45
12 Eylül 2025, Cuma 12:45
Özcan: Filoya katılanların asıl amacı siyonist işgal rejimine karşı devletleri harekete geçirebilmek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze ablukasını kırmak, soykırımı sonlandırmak için Küresel Sumud Filosu'na katılan Doğruhaber Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Sait Özcan, hedeflerinin Gazze ablukasını kırmak ve dünya ülkelerini harekete geçirmek olduğunu söyledi.

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkacak olan Küresel Sumud Filosu'nun Tunus'ta bekleyişi sürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bekletildiği belirtilen Sumud Filosu'nun bugün yapılacağı değerlendirmenin ardından yola çıkması bekleniliyor.

Yola çıkmadan önce yaşanan gelişmeleri değerlendiren Özcan, sabırsızlıkla bir an önce yola çıkmayı beklediklerini söyledi.

10 günü aşkındır Tunus'ta beklediklerini belirten Özcan, "10 gündür Tunus'tayız. Küresel Sumud Filosu'na binmeyi bekliyoruz. Gazze'ye gideceğiz inşallah. Bu süreçte eğitimlerimiz oldu. Bu eğitimlere katılımlar zorunluydu. Oraya gidip ne yapacağız, ulusal karasularda saldırıya uğramak karşısında neler yapılacak. Dün itibariyle normalde gemiler hareket edecekti. Limana gittik binmek için. Tunus halkı büyük teveccüh gösterdi. Gazze davasında gerek Tunus hükümeti gerek Tunus halkının büyük bir teveccühü vardı. Filistin halkıyla kendilerini eş değer görüyorlar. Gerçekten başı açık, başı kapalı, sosyalisti, Müslümanı fark etmiyor. Tamamıyla Filistin halkına bir destek söz konusu Tunus sokaklarında." dedi.

Türkiye'den gelen birçok insanın listelere giremediği, listelerde revize yapıldığını belirten Özcan, "Türkiye'den gelen birçok insan listelere giremedi. 100 civarında insan listeye giremedi. 50-55 civarında insan listeye girmişti. Dün kötü hava koşulları nedeniyle gemiler hareket edemedi. Tunus hükümetinin de açıkçası bir baskısı var. Kendi karasularından artık bu gemilerin çıkmasını istiyor. Biliyorsunuz art arda'da 2 drone saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılar da işgalci israil rejiminin saldırısıdır. Şu anda teyit edilmemiş olsa da biz biliyoruz ki onlar yapmıştır. Siyasi bir baskıya maruz kalıyor olabilir. Ancak hem teknik nedenler hem de kötü hava koşulları nedeniyle şu an için gemiler çıkamadı. Bugün bir değerlendirme toplantısı tekrar yapıldı. Bu değerlendirme toplantısı sonucu listelerde de bir değişiklik olacağına dair bazı iddialar var. Mesela benim ismim de çıkmadı. Ama sonuna kadar bekleyeceğiz. Gemilere binmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

"Amacımız Gazze'deki ablukayı kırmak, oradaki soykırımı sonlandırmaktır." diyen Özcan, şunları kaydetti:

"Biz zaten buraya ölümü göze alarak da geldik. Biz oraya gideceğiz. Her ne kadar işgalci israilin kendine göre bazı senaryolar hazırlamış olsa dahi, açıkladıkları gibi 'işte onlara cezaevlerimize hazırladık, uzun tutukluluk süreleri falan' biz bunları çok böyle takmıyoruz. Tek amacımız var, Gazze'ye insani koridoru açabilmek, oradaki mazlumlara bir şekilde yardımları götürebilmek ve işgalci israilin soykırımını sonuna kadar durdurabilmek. Bütün amacımız bu. Dünya devletlerini harekete geçirebilmek. Bu bir sivil insiyatif. Maalesef 23 aydır süren soykırıma rağmen, hiçbir devlet israile dur demedi. Arkasında Amerika var. Bu Küresel Sumud Filosu'nun amacı her ne kadar insani koridoru açmak olsa dahi bu filoya katılan tüm aktivistlerin asıl amacı da siyonist işgal rejimine karşı devletlerin artık dur diyebilecek bir noktaya getirebilmek."  (İLKHA)   

 

Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti

Adana’da yemek saati değişti: Gece yemek kültürü hızla yayılmakta

Adana'da iki araç çarpıştı: İkisi ağır 3 yaralı

Malatya'da ortaokul öğrencilerinden Gazze yararına kermes

Kamerun'da seçimler sonrası muhalefet zaferini ilan etti, sokaklar karıştı: 4 ölü

Öğrencilere afet ve yangın farkındalığı eğitimi verildi

Lavrov: Rusya–Kuzey Kore ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye, Alparslan’ın ve Selahaddin'in çocuklarının yeni bir dönemin kapısını açmalarıdır

Gaziantep'te 13 kilo skunk ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Milli Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi'yi kabul etti

İranlı hackerlar, siyonistlerin gelişmiş savunma projelerini hackledi

Karacadağ'dan sofralara uzanan lezzet: Qerejdax Pirinci

Gaziantep Forum II, STK özel oturumu ile tamamlandı

Washington’daki çıkmaz büyüyor: Trump, gıda yardımlarını askıya aldı

Kırma yeşil zeytine yoğun ilgi: Hem doğal hem ekonomik

Gaziantep'te polis ekiplerinden silah ve uyuşturucu operasyonu

Ebu Zeyd: Beyaz Saray'ın Gazze planı, şer'i siyasetin amaçları ile uluslararası hegemonyanın tuzakları arasında

Adana'da binlerce sürücüye ceza kesildi

Battalgazi'de kış öncesi asfalt çalışması

Yazar Aydın: Kitap, bilgiye giden köprüdür

Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının inşasına başlandı: Ekonomiye 3,5 milyar lira katkı sağlayacak

Gaziantep'te izinsiz avlanan şahsa idari işlem uygulandı

Malatya'da kulaçlar Gazze için atıldı

Vali Köşger: Hedefimiz; Adana’nın her sokağında olumlu tabloyu daha da güçlendirmektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek başkanlığında Gıda ve Finansal İstikrar Komiteleri toplandı

Bakan Tunç: Söz konusu Gazze olunca kimsenin aklına çocuk ve kadın hakları gelmiyor

Meteorolojiden Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Bakan Tunç’tan İmamoğlu soruşturmasına ilişkin açıklama

Melissa Kasırgası Karayipler'i etkisi altına aldı

Arjantin'de parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Milei’nin partisi kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Millî Hidrokarbon Ajansı Başkanı Descalzi’yi kabul etti