• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım

20 Şubat 2023, Pazartesi 12:35
20 Şubat 2023, Pazartesi 12:35
Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem sonrası yaptıkları yardımlarla tüm depremzedelerin yanında olan Özçelik-İş Sendikası, depremin vurduğu illerdeki üyelerine, yaklaşık 15 milyon lira nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı.
Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, depremin olduğu günden bu yana yüreklerinin yandığını belirtti. Enkaz altında hayatını kaybeden binlerce vatandaşın arasında onlarca üyeleri olduğunu aktaran Değirmenci, 'Acımızın tarifi, tesellimizin imkanı yok ama acımızı hafifletecek, yüreğimizi bir nebze de olsa ferahlatacak çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bu çerçevede depremin vurduğu tüm illerde bulunan 7 bin üyemize 15 milyon liraya yakın bir nakdi destek yapacağız. Bugün itibariyle, bu yardımlar üyelerimizin hesabına yatırılmaya başlanıyor. Öte yandan depremde hayatını kaybeden üyelerimiz, eş ve çocukları için de ayrıcalıklı ve daha fazla miktarı kapsayan bir nakdi yardımda bulanacağız” dedi.
Depremin olduğu ilk andan itibaren oluşturdukları kriz masasıyla sahada depremzedelerin ve üyelerinin yanında olduklarını ifade eden Değirmenci, 'Bölgeye acil ihtiyaçlar için Özçelik-İş Sendikası olarak, ilk aşamada HAK-İŞ’in öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda kullanılmak üzere 1,5 milyon lira bir yardımda bulunduk. Ardından hem sendika yöneticileri olarak hem de personel maaşlarımızdan kesintilerle bölgeye yardımlar gönderdik. Ülke genelinde şubelerimizin koordinasyonunda üyelerimize yönelik olarak yardım kampanyaları düzenleyerek, üyelerimizin yapmış olduğu bağışları bölgeye ulaştırdık. Ayrıca yönetim kurulumuzla bölgeye giderek Hatay, Adana ve Osmaniye’de yerinde incelemelerde bulunup, yapabileceğimiz çalışmaları ele aldık. Felaketin boyutu karşısında eli kolu bağlı beklememiz mümkün değildi. Bu nedenle tabiri caizse sendikamızın ’kara gün akçesi’nden şimdi yaklaşık 15 milyon liralık bir bütçeyi üyelerimiz için kullanıyoruz' diye konuştu.

“Yaraları hep birlikte saracağız'
Depremin bölge insanında ve milletimizde derin yaralar açtığını kaydeden Değirmenci, şunları kaydetti:
'Şehit olan canlarımızı getirmek elbette mümkün değil ama onların geride bıraktıkları ailelerine, hatıralarına sahip çıkarak, yaraların kapanmasına vesile olmaya gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bölge insanı asla yalnız değildir ve yalnız bırakılmayacaktır. Güçlü devletimizin güçlü kurumlarıyla, alicenap milletimizin cansiperane yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaraları hep birlikte saracağız. Bu süreçte, gerek konfederasyonumuz HAK-İŞ, gerekse sendikamız Özçelik-İş dün olduğu gibi bugün de yarın da mağdur ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Emeğin ve emekçinin mayasında mücadele vardır. İnşallah bu mücadele ruhuyla yeniden millet olarak ayağa kalkmamıza katkı sunacağız.”

İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor

Soykırımın baş destekçisi ABD İstanbul'da protesto edildi

Küçük uçak Avustralya ile Tazmanya arasında kayboldu

Rusya ve Çin donanmalarından Japon Denizi'nde ortak tatbikat

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Mersin’de esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Siirtli çocuklardan vicdanlara çağrı: Gazze'de artık çocuklar ölmesin

Malatya'dan Gazze'deki soykırıma tepki: Kadın, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölürken dünya sessiz

Siyonist işgalcilerin saldırılarında 119 sivil daha katledildi

Siirt’te “Gazze Ölüyor, ayağa kalk!” çağrısıyla yaşanan soykırıma tepki gösterildi

Şırnak’ta örtü yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü

Yemen açıklarında tekne alabora oldu: 20 ölü

Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınlara Dışişleri Bakanlığından kınama

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği dualarla açıldı

UNICEF: Sudan'da çocuklar, açlık ve hastalık yüzünden risk altında

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Batan göçmen teknesinde ölü sayısı 54'e yükseldi

"Küresel Direniş Günü"nde Peygamber Sevdalılarından çağrı: Zalime dur demenin vakti gelmedi mi

Ebu Ubeyde'den esir askerlerle ilgili açıklama: Açlığın nedeni biz değil israil ablukası

Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Soçi'de petrol deposunu vurdu!

Siyonist ordudan itiraf: Askerler arasında Gazze intihar vakaları artıyor