• BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,56% 0,12
  • EURO

    45,48% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4262,44% -0,42
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,00
GÜNDEM
Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım
20 Şubat 2023 12:35
SON GÜNCELLEME: 01 Ocak 0001 12:00
Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Özçelik-İş’ten depremzede üyelerine 15 milyon lira yardım

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem sonrası yaptıkları yardımlarla tüm depremzedelerin yanında olan Özçelik-İş Sendikası, depremin vurduğu illerdeki üyelerine, yaklaşık 15 milyon lira nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı.
Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, depremin olduğu günden bu yana yüreklerinin yandığını belirtti. Enkaz altında hayatını kaybeden binlerce vatandaşın arasında onlarca üyeleri olduğunu aktaran Değirmenci, 'Acımızın tarifi, tesellimizin imkanı yok ama acımızı hafifletecek, yüreğimizi bir nebze de olsa ferahlatacak çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bu çerçevede depremin vurduğu tüm illerde bulunan 7 bin üyemize 15 milyon liraya yakın bir nakdi destek yapacağız. Bugün itibariyle, bu yardımlar üyelerimizin hesabına yatırılmaya başlanıyor. Öte yandan depremde hayatını kaybeden üyelerimiz, eş ve çocukları için de ayrıcalıklı ve daha fazla miktarı kapsayan bir nakdi yardımda bulanacağız” dedi.
Depremin olduğu ilk andan itibaren oluşturdukları kriz masasıyla sahada depremzedelerin ve üyelerinin yanında olduklarını ifade eden Değirmenci, 'Bölgeye acil ihtiyaçlar için Özçelik-İş Sendikası olarak, ilk aşamada HAK-İŞ’in öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda kullanılmak üzere 1,5 milyon lira bir yardımda bulunduk. Ardından hem sendika yöneticileri olarak hem de personel maaşlarımızdan kesintilerle bölgeye yardımlar gönderdik. Ülke genelinde şubelerimizin koordinasyonunda üyelerimize yönelik olarak yardım kampanyaları düzenleyerek, üyelerimizin yapmış olduğu bağışları bölgeye ulaştırdık. Ayrıca yönetim kurulumuzla bölgeye giderek Hatay, Adana ve Osmaniye’de yerinde incelemelerde bulunup, yapabileceğimiz çalışmaları ele aldık. Felaketin boyutu karşısında eli kolu bağlı beklememiz mümkün değildi. Bu nedenle tabiri caizse sendikamızın ’kara gün akçesi’nden şimdi yaklaşık 15 milyon liralık bir bütçeyi üyelerimiz için kullanıyoruz' diye konuştu.

“Yaraları hep birlikte saracağız'
Depremin bölge insanında ve milletimizde derin yaralar açtığını kaydeden Değirmenci, şunları kaydetti:
'Şehit olan canlarımızı getirmek elbette mümkün değil ama onların geride bıraktıkları ailelerine, hatıralarına sahip çıkarak, yaraların kapanmasına vesile olmaya gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Bölge insanı asla yalnız değildir ve yalnız bırakılmayacaktır. Güçlü devletimizin güçlü kurumlarıyla, alicenap milletimizin cansiperane yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaraları hep birlikte saracağız. Bu süreçte, gerek konfederasyonumuz HAK-İŞ, gerekse sendikamız Özçelik-İş dün olduğu gibi bugün de yarın da mağdur ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Emeğin ve emekçinin mayasında mücadele vardır. İnşallah bu mücadele ruhuyla yeniden millet olarak ayağa kalkmamıza katkı sunacağız.”

Dr. Göçer: Yazın çocuklarda el-ayak-ağız hastalığı artıyor

Arı, TEMA'nın uyum eğitimine katıldı

Şanlıurfa'da Filistin bayraklı uçurtmalar gökyüzünü süsledi

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Siirt’te 92 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs'ü izole ediyor

Yazar Aydın: Bu savaş, Batı dünyası ile İslam dünyası arasında bir var oluş savaşıdır

Putin ile Şi Cinping, İran meselesini görüştü

Uraloğlu: Çatışma sürdükçe uçuşlar başlamayacak

İçten: Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalık riski o kadar azalır

YKS adayları sınav öncesi duygularını paylaştı: Elimizden geleni yaptık, gerisi Allah’a kaldı

Nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 13 gözaltı

Siyonist rejim Nablus'ta şehit ailesinin evini yıktı

Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı

Hizbullah, Hamanei suikastına karşı uyardı: Ağır sonuçlar doğurur!

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Japonya, Afgan mülteciler için 7,5 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li albay işgalci siyonistleri eleştirdiği için görevden alındı

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı

İran'dan 475 milyar dolarlık siyonist piyasaya darbe: Tel Aviv ekonomisi şokta

Siyonist rejim, açlıkla boğuşan Filistinlileri hedef aldı: 23 şehit

BESO'dan esnafın taleplerine destek: Esnafımız desteklenmelidir

Yalçıntaş: Günlük su tüketimi 2,5 litrenin altında olmamalı

İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları İstanbul'da buluşuyor

5 milyondan fazla Afgan mülteci yaklaşık 4 yılda evlerine döndü

Mayıs ayında Gazze'de 12 gazeteci katledildi, 9'u yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konut ve işyeri tamamlandı

İran füzesi, Tel Aviv'de eski bir işgalci bakanın evine isabet etti

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dr. Göçer: Yazın çocuklarda el-ayak-ağız hastalığı artıyor

Arı, TEMA'nın uyum eğitimine katıldı

Şanlıurfa'da Filistin bayraklı uçurtmalar gökyüzünü süsledi

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Siirt’te 92 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

Kudüs Valiliği: Siyonist rejim, bölgesel gerilimi fırsat bilip Kudüs'ü izole ediyor

Yazar Aydın: Bu savaş, Batı dünyası ile İslam dünyası arasında bir var oluş savaşıdır