• BIST 100

    10920,26%-1,06
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5720,05% -0,34
  • Ç. ALTIN

    9283,80% -0,42

Pakistan Arapça Medreseleri Birliği sözcüsü Muhammedî: Tüm ümmetin, dinin yayılmasına ve davete odaklanması gerekir

12 Temmuz 2025, Cumartesi 11:55
12 Temmuz 2025, Cumartesi 11:55
Pakistan Arapça Medreseleri Birliği sözcüsü Muhammedî: Tüm ümmetin, dinin yayılmasına ve davete odaklanması gerekir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin’e çeşitli temaslarda bulunmak üzere Pakistanlı bir heyetle gelen Pakistan Arapça Medreseleri Birliği resmi sözcüsü Abdülkuddüs Muhammedî, medrese eğitiminin önemine binaen “Tüm ümmetin, tüm halkın, herkesin eğitime, dinin yayılmasına ve davete oda

İTTİHADUL ULEMA aracılığıyla bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gelen Pakistan’dan bir heyet, kentte bulunan tarihi medrese, medrese müderrisleri ve üniversitede bulunan eğitimcilerle bir araya geldi.

Pakistan'daki Arapça Medreseleri Birliği'nin resmî sözcüsü Abdülkuddüs Muhammedî, burada İLKHA mikrofonuna medresenin önemi ve Pakistan’da medrese eğitiminin işleyişi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Filistin’deki soykırım savaşına da dikkat çeken Muhammedî, İslam devletlerinin Kudüs davası başta olmak üzere orada bulunan eğitim yerleri ve bütün Müslüman kardeşleri korumakla mükellef olduklarını vurguladı.

“Medreselerde gayret ve çalışma kesilirse, geriye sadece boş binalar kalır”

Muhammedî, İslam dininde eğitimin ve dinin yayılmasının önemine değinerek “Pakistan’da Kur’an-ı Kerîm ezberletmeye yönelik okullarımız ve medreselerimiz var. Ayrıca, din eğitimi ve dinin yayılması için geniş bir ağımız bulunmakta. Biz, Mardin’e geldik ve burada, Selçuklu döneminde kurulmuş olan Kasımiye Medresesi'ni ziyaret ettik. Burası zamanında bir eğitim kurumuymuş ama şimdi artık bir medrese değil. Ancak burada büyük bir yapı, odalar, bir sistem mevcut. Binanın tamamında ilim ve eğitim izleri ve etkileri hâlâ görülüyor. Bu minvalde şunu demek istiyoruz ki: Eğer biri gayret eder, özellikle de eğitim, öğretim, dinin yayılması ve davet konularına odaklanırsa, bu Allah katında değerlidir. Ancak eğer bu gayret ve çalışma kesilirse, geriye sadece boş binalar kalır. Ne bir çalışma olur ne de bir etki; sadece yapı kalır ama tesiri kalmaz.” şeklinde konuştu.

“Çok şükür Pakistan’da 25 bin medrese, 3 milyon öğrencimiz var”

Pakistan’daki medrese eğitimi hakkında bilgi veren Muhammedî “Eğer bir yerde eğitim, öğretim ve ilim faaliyeti varsa, bu toplum ve halk üzerinde büyük bir etki bırakır. Elhamdülillah, Arapça Medreseleri Birliği olarak Pakistan’da bize bağlı 25 bin medrese ve binlerce üniversite bulunmaktadır. Bu medreselerde üç milyon erkek ve kız öğrenci eğitim almaktadır. Bu medreseler, Allah’ın izniyle hem eğitim hem de dinin yayılması için faaliyet göstermekte ve bu çabalar halk ve toplum üzerinde olumlu etki bırakmaktadır. Bu yüzden, medreselerimizi imar etmek ve çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürmek zorundayız. Eğer bu çabalar kesilirse, geriye sadece boş binalar kalır. Tüm ümmetin, tüm halkın, herkesin eğitime, dinin yayılmasına ve davete odaklanması gerekir.” ifadelerini aktardı.

“Gazze’deki kardeşlerimizi, camilerimizi, medreselerimizi savunmakla mükellefiz”

Filistin’de işgal rejimin özellikle dini eğitim yerleri hedef aldıklarını belirten Muhammedî “Özellikle bu günlerde, Gazze ve Filistin'de yaşanan büyük katliamlar var. Siyonistler, medreseleri, eğitim merkezlerini ve hatta Kudüs’ü harap etmek, ibadetin ve eğitimin olmadığı bir hâle getirmek için çaba harcıyor. Ancak biz bu kutsal yerleri korumak zorundayız. Kudüs’ü savunmak bizim görevimizdir. İlim miraslarını korumak da bizim sorumluluğumuzdur. Bu savunma, bizim üzerimize düşen bir görevdir ve biz Gazze’deki kardeşlerimizi, merkezlerimizi, camilerimizi, Medreselerimizi savunmakla mükellefiz. Bu bizim görevimizdir. Ümmetin artık uyanması gerekir; uyku hâlinden silkinip kalkması gerekir. Zulme ve saldırılara karşı mücadele etmeli, gayret göstermeli ve harekete geçmelidir.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

İstanbul Güngören'de bir binada patlama: 2 yaralı

İstanbul’da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı

Tokat'ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

ABD’de 5.9 büyüklüğünde deprem

Ukrayna Büyükelçisi ve Rusya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Rusya Devlet Başkanı Putin 4 yıl aradan sonra Hindistan'da

BMGK heyeti 14 yıl aradan sonra ilk kez Suriye’de

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar otizmli öğrencilerle bir araya geldi

Yunanistan’da çiftçiler traktörlerle yolları kapattı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Lübnan, açıkça kuşatılmış ve yalnız bırakılmıştır

İtfaiye Daire Başkanı Çoban: 11 ayda 9 bin göreve çıkıldı

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonlarında 11 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa'da “Sınai Mülkiyet ve Akademik Hayat” programı düzenlendi

Şanlıurfa Marangozcular Sitesi esnafı: İnternet ve telefon şebekesi sorunu nedeniyle iş yapamaz hâle geldik

İşgal rejimi Güney Lübnan’a hava saldırısı başlattı

Eğitim-Bir-Sen'den zam tepkisi: Adalet sağlanmalı

Gazze'de işgal rejimiyle iş birliği yapan Yaser Ebu Şebab öldürüldü

Malatya'da çakarlı araç kullanan sürücüye ceza

Yeşilay'dan "Çocuk Dostu Dijital Oyunlar" çalıştayı

İçişleri Bakanlığından sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Dr. Öğr. Üyesi Atlı: Siirt fıstığı Türkiye’nin ihracat dengelerini değiştirebilir

Çalışan ve işveren arasındaki görünmez kriz; Sessiz istifa

Hasankeyf Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bin düşünüp bir konuşmanın gerektiği günlere giriyoruz

"Yeni Çözüm Süreci, Soykırım & Ateşkes Kıskacında Gazze" temalı İnsan Hakları Gecesi düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

İstanbul Güngören'de bir binada patlama: 2 yaralı

İstanbul’da ambulansa yol vermeyen sürücü yakalandı