DÜNYA 28.04.2025 19:26:20 0

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir

Pakistan: Hindistan her an bir askeri müdahalede bulunabilir
Haberi Sesli Oku

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’ın her an bir askeri müdahalede bulunabileceğini söyledi.

Hindistan ile Pakistan arasında süregelen gerilim, 22 Nisan tarihinde Hindistan'ın Pahalgam kasabasında düzenlenen saldırıda 26 kişinin hayatını kaybetmesiyle bir kez daha arttı.

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, geçtiğimiz hafta Hindistan'ın idaresindeki Cammu Keşmir'de düzenlenen saldırının ardından, komşu Hindistan'ın sınır ötesi askeri saldırısının yakın olduğunu belirtti.

"Kuvvetlerimizi takviye ettik” diyen Asıf, Hindistan’ın saldırı ihtimalinin yakın olduğunu belirterek, “Böyle bir durumda bazı stratejik kararlar alınması gerekti ve bu kararlar alındı." açıklamasını yaptı.

Asif, Hindistan'ın söylemlerinin giderek sertleştiğini ifade ederek, Pakistan ordusunun, hükümeti Hindistan'dan gelebilecek bir saldırı ihtimali konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Hindistan'ın idaresindeki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde düzenlenen terör saldırısının ardından Hindistan ve Pakistan sabah saatlerinde Kontrol Hattı'nda (LOC) çatıştı.

Hindistan'ın idaresindeki Cammu Keşmir'in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan'da ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı düzenleyenlerin Pakistan'dan geldiği suçlamasında bulunan Hindistan, İndus Suları Anlaşması'nı askıya almış, Yeni Delhi'de görevli Pakistanlı müsteşarların bir hafta içinde ülkeyi terk etmelerini istemiş ve Pakistan vatandaşlarına yönelik vize hizmetlerinin askıya alındığını, daha önce verilen tüm vizelerin iptal edildiğini duyurmuştu.

Pakistan, suçlamaları reddederek Hindistan'ın İslamabad'daki diplomatik personel sayısına sınırlama getirmiş, "İndus Suları Anlaşması"nın dışına çıkılarak nehirlere yapılacak müdahaleleri savaş nedeni sayacağını ilan etmişti. (İLKHA)

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Yükleniyor