• BIST 100

    11008,07%-0,59
  • DOLAR

    42,19% 0,22
  • EURO

    48,73% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5433,84% 0,84
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 0,00

Palandöken: Zorunlu trafik sigortası fiyatları arasında uçurum var

07 Aralık 2024, Cumartesi 17:52
07 Aralık 2024, Cumartesi 17:52
Palandöken: Zorunlu trafik sigortası fiyatları arasında uçurum var
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortalarında, devletin belirlediği bir taban-tavan fiyat aralığının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Zorunlu trafik sigortasındaki fiyatların her yerde farklılık göstermesinin araç sahiplerini mağdur ettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zorunlu trafik sigortalarında, devletin belirlediği bir taban-tavan fiyat aralığının oluşturulması gerekiyor. Aynı yaş ve aynı modeldeki bir araç için sigorta şirketlerinin verdiği fiyatlar arasında neredeyse yüzde 100’e varan farklar olabiliyor. Bu durum, vatandaşı araba aldığına pişman eder hale getiriyor." dedi.

Zorunlu olduğuna göre fiyat birliğinin sağlanması ve vatandaşın mağduriyetinin önlenmesinin şart olduğunu vurgulayan Palandöken, zorunlu trafik sigortalarında norm birliğinin sağlanarak taban ve tavan fiyat uygulaması gerektiğini söyledi.

Palandöken, "Elbette sigorta şirketleri, aracın bulunduğu bölgedeki risklere göre fiyat belirlediklerini ve bu durumun kârlılıklarını etkilediğini söylüyor. Ancak unutulmamalıdır ki bu sigorta zorunlu bir trafik sigortasıdır. Bu, kasko sigortası gibi isteğe bağlı değildir. Aracınız garajda da dursa, trafiğe çıksanız da çıkmasanız da bu sigortayı yaptırmak zorundasınız; aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşıyorsunuz. Vatandaş ise haklı olarak, ‘Beş yıl önceki fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında uçurum var’diyor. Bu nedenle zorunlu trafik sigortalarında bir norm birliğinin sağlanması ve vatandaşları rahatsız eden fiyat karmaşasının önlenmesi gerekiyor. Yüzde 100’e varan fiyat farklılıkları kabul edilemez. Zaten adı üstünde, zorunlu trafik sigortası. Eğer kasko sigortası olsaydı, insanlar ister yaptırır, ister yaptırmazdı. Ancak burada durum farklı. Enflasyon oranlarının çok üzerinde bir fiyat artışı yaşanıyor ve bu artış katlanarak büyümeye devam ediyor." diye konuştu.

Karayollarında seyreden tüm araçlar için bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Zorunlu trafik sigortası, artık vatandaş için ciddi bir olumsuzluk yaratıyor. Bu sorunun çözülmesi ve fiyatların makul bir tarifeye çekilmesi gerekiyor. Kasko ve diğer poliçelerde, sigorta şirketleri kendi kriterlerine göre poliçe düzenleyebilir; bu, vatandaşın tercihine bağlıdır. Ancak zorunlu trafik sigortasında böyle bir serbestlik olamaz. Ticari veya özel araçlar, kara yollarında seyreden tüm taşıtlar için bu problem giderek büyüyor. Fiyatlar hızla artarken, vatandaşlar bu durumdan ciddi anlamda rahatsız oluyor. Bu sorun mutlaka çözülmelidir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Eğitimsiz ellerden gelen felç tehlikesi: ‘Boyun kütletme’ ciddi sorunlara neden olabilir!

İdeal Gençlik Hanım Topluluğu tarafından siyer yarışması için stant açıldı

HÜDA PAR İl Başkanı Polat: Bu şehri ve bu gençliği kültürel işgale terk etmeyeceğiz

Letonya Parlamentosu: “İstanbul Sözleşmesi” radikal feminist ideolojiye dayanıyor ve aile değerlerini zedeliyor

Uzmanlardan lösemi uyarısı: "Çocuklarda burun kanamaları ciddiye alınmalı"

OSTİMTECH ve METESEN’den mesleki eğitimde stratejik iş birliği

TDV, Kur’an dersini tercih eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve dini eğitim kitapları ulaştıracak

Kış kapıda, felaket büyüyor: Gazze'de 1,5 milyon insan açıkta

Şanlıurfa’da Kızılay Haftası’na özel bisiklet turu düzenlendi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan yanan fabrikaya "geçmiş olsun" ziyareti

Türkiye’de 6,7 milyon üniversite öğrencisi bulunuyor

Her dört çocuktan biri kilolu: Ekran başında artan saatler ve sağlıksız alışkanlıklar

Güney Kore'de santral kazası: 3 ölü

Ceylanpınar Umut Kervanından onlarca aileye gıda yardımı

Merkez Bsı enflasyon tahminini yeniden yükseltti

İhanet anlaşmasının son halkası Kazakistan: İbrahim Anlaşmalarına resmen katıldı

Şanlıurfa’da su borusu patladı

Ekim ayında yatırımcısına en fazla kazandıran külçe altın oldu

ABD'de hükümetin kapanması hava trafiğini vurdu: Yüzlerce uçuş iptal edildi

Google, Android’de geliştirici kimlik doğrulamasını zorunlu hale getiriyor

İşgalciler Batı Şeria'da evleri karargâha dönüştürüyor

Sağ-Çev: Organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artıyor

Afganistan'daki deprem mağdurları, yaygın yıkımın ortasında barınak ve destek arıyor

Musul Havalimanına 2014’ten sonra ilk uçak indi

Brent petrol 63,65 dolardan işlem görüyor

TÜVTÜRK'ün haksız "hizmet bedeli" ücretine emsal karar

Arap ülkelerine stratejik çağrı: Siyonist tehdide karşı ortak savunma vizyonu geliştirilmeli

EPDK, elektrik piyasasında 18 şirkete yeni lisans verdiV

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 3 gözaltı

Mardin’de ev hırsızlıklarına yönelik eş zamanlı operasyon: 5 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eğitimsiz ellerden gelen felç tehlikesi: ‘Boyun kütletme’ ciddi sorunlara neden olabilir!

İdeal Gençlik Hanım Topluluğu tarafından siyer yarışması için stant açıldı

HÜDA PAR İl Başkanı Polat: Bu şehri ve bu gençliği kültürel işgale terk etmeyeceğiz

Letonya Parlamentosu: “İstanbul Sözleşmesi” radikal feminist ideolojiye dayanıyor ve aile değerlerini zedeliyor

Uzmanlardan lösemi uyarısı: "Çocuklarda burun kanamaları ciddiye alınmalı"

OSTİMTECH ve METESEN’den mesleki eğitimde stratejik iş birliği

TDV, Kur’an dersini tercih eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve dini eğitim kitapları ulaştıracak