• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Palandöken: Zorunlu trafik sigortası fiyatları arasında uçurum var

07 Aralık 2024, Cumartesi 17:52
07 Aralık 2024, Cumartesi 17:52
Palandöken: Zorunlu trafik sigortası fiyatları arasında uçurum var
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortalarında, devletin belirlediği bir taban-tavan fiyat aralığının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Zorunlu trafik sigortasındaki fiyatların her yerde farklılık göstermesinin araç sahiplerini mağdur ettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zorunlu trafik sigortalarında, devletin belirlediği bir taban-tavan fiyat aralığının oluşturulması gerekiyor. Aynı yaş ve aynı modeldeki bir araç için sigorta şirketlerinin verdiği fiyatlar arasında neredeyse yüzde 100’e varan farklar olabiliyor. Bu durum, vatandaşı araba aldığına pişman eder hale getiriyor." dedi.

Zorunlu olduğuna göre fiyat birliğinin sağlanması ve vatandaşın mağduriyetinin önlenmesinin şart olduğunu vurgulayan Palandöken, zorunlu trafik sigortalarında norm birliğinin sağlanarak taban ve tavan fiyat uygulaması gerektiğini söyledi.

Palandöken, "Elbette sigorta şirketleri, aracın bulunduğu bölgedeki risklere göre fiyat belirlediklerini ve bu durumun kârlılıklarını etkilediğini söylüyor. Ancak unutulmamalıdır ki bu sigorta zorunlu bir trafik sigortasıdır. Bu, kasko sigortası gibi isteğe bağlı değildir. Aracınız garajda da dursa, trafiğe çıksanız da çıkmasanız da bu sigortayı yaptırmak zorundasınız; aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşıyorsunuz. Vatandaş ise haklı olarak, ‘Beş yıl önceki fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında uçurum var’diyor. Bu nedenle zorunlu trafik sigortalarında bir norm birliğinin sağlanması ve vatandaşları rahatsız eden fiyat karmaşasının önlenmesi gerekiyor. Yüzde 100’e varan fiyat farklılıkları kabul edilemez. Zaten adı üstünde, zorunlu trafik sigortası. Eğer kasko sigortası olsaydı, insanlar ister yaptırır, ister yaptırmazdı. Ancak burada durum farklı. Enflasyon oranlarının çok üzerinde bir fiyat artışı yaşanıyor ve bu artış katlanarak büyümeye devam ediyor." diye konuştu.

Karayollarında seyreden tüm araçlar için bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Zorunlu trafik sigortası, artık vatandaş için ciddi bir olumsuzluk yaratıyor. Bu sorunun çözülmesi ve fiyatların makul bir tarifeye çekilmesi gerekiyor. Kasko ve diğer poliçelerde, sigorta şirketleri kendi kriterlerine göre poliçe düzenleyebilir; bu, vatandaşın tercihine bağlıdır. Ancak zorunlu trafik sigortasında böyle bir serbestlik olamaz. Ticari veya özel araçlar, kara yollarında seyreden tüm taşıtlar için bu problem giderek büyüyor. Fiyatlar hızla artarken, vatandaşlar bu durumdan ciddi anlamda rahatsız oluyor. Bu sorun mutlaka çözülmelidir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü

Edirne'de otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

Rusya: Donbass’ta bir yerleşim daha Rus ordusunun kontrolüne geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor

Fransa'dan ABD'nin Venezuela saldırısına tepki: Uluslararası hukukun ihlalidir

BMGK'ya ABD'nin Venezuela'ya saldırısına ilişkin acil toplantı çağrısı

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürüyor

Çin'den ABD'nin Venezuela saldırısına kınama

Siyonist rejim destekçisi Machado: Venezuela'da hükümeti devralmaya hazırız

5 Ocak etkinlikleri nedeniyle Adana’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Malatya'da konteyner iş yerinde yangın

Dışişleri Bakanlığı: Venezuela'da tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz

​Bitlis’te köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor

HÜDA PAR'dan Venezuela açıklaması: Amerika küresel bir haydut gibi hareket ediyor

Batmanlı minikler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kars'ta yolcu otobüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Ankara’da Uluslararası Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı

Urfa’da Gazze için yürüyüş ve gıyabi cenaze namazı etkinliği düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü