• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Pansuman için hastaneye götürülen çocuğun kafasından mermi çıktı

24 Ocak 2023, Salı 13:55
24 Ocak 2023, Salı 13:55
Pansuman için hastaneye götürülen çocuğun kafasından mermi çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Pansuman için hastaneye götürülen çocuğun kafasından mermi çıktı

Gaziantep’te 2022 yılına girilen yılbaşı gecesi patlatılan havai fişekleri izlemek için terasa çıkan 8 yaşındaki çocuğun başına yorgun mermi isabet etti. Yaralandığının farkına varmayan çocuğun kafasını saksıya çarptığını zanneden aile, hastaneye gittiğinde şok yaşadı. Başına mermi isabet ettiği ortaya çıkan Ahmet Bilgin, 7 ay süren yaşam mücadelesinin ardından yeniden hayata tutundu.
Olay 2022 yılına girilen yılbaşı gecesi, merkez Şahinbey ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde yaşandı. O zaman 8 yaşında olan Ahmet Bilgin, havai fişek gösterisini izlemek için evlerinin teras katına çıktı. Havai fişekleri seyreden Ahmet’in kafasına nereden geldiği tespit edilemeyen kurşun isabet etti. Ağır yaralanan talihsiz çocuğa ilk müdahaleyi yakınları yaptı.

Kafasını saksıya çarptı zannettiler, mermi çıktı
Kafasını saksıya çarptığını sanan Aile pansuman için özel bir hastaneye giden aile çocuğun başında kurşun olduğunu öğrenince hayatlarının şokunu yaşadı. Medical Point Hastanesinde 7 ay yoğun bakımda kalan Ahmet Bilgin bir yıllık tedavi süreciyle yeniden hayata tutundu.

“Taburcu oldu, kontrolümüzün birinci yılında iyi gördük”
Medical Point Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aslan Güzel, “Ahmet Bilgin isimli çocuk hastanemize yaklaşık bir yıl önce ateşli silah yaralanması nedeniyle getirildi. Beyinde ödem, kanama mevcuttu komadaydı. 2 müdahale gerçekleştirdik. Bir tarafında maalesef kısmi zayıflık gelişti. Taburcu oldu. Kontrolümüzün birinci yılında iyi gördük ama daha fizik tedaviye ihtiyacı var” dedi.

“Rastgele ateş edilen kurşunla bir insanın hayatını karartmayın”
Bu konuda herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğinin altını çizen Dr. Güzel, “Bu tür yaralanmaların sebepleri üzerinde hepimizin iyi düşünmesi gerekiyor. Balkonda duran bir insanın kör bir kurşunla hayatının değişmesi, hastanelerde geçen süre, ailenin perişan olmasına neden oluyor. Rastgele sağa sola ateş edilmemesi gerektiği konusunda hepimizin şapkamızı önümüze koymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Pansuman için hastaneye gittik başında kurşun çıktı”
Ahmet Bilgin’in Babası Mehmet Fatih Bilgin çocuğu Ahmet Bilgin’in kafasına saksıya vurduğunu düşünerek hastaneye pansuman için gittiklerini belirterek, “2022 yılbaşında oğluma havadan gelen yorgun mermi isabet etti. Oğlum havai fişekleri izlemek için terasa çıktı. Arkasında saksı vardı. Kafasından kan gelmeye başlayınca saksıya çarptı sandık. Sonra yakında bulunan bir özel hastaneye pansuman için gittik. Filmini çektiler başında mermi var dediler. Orada ilk müdahalenin ardından Gaziantep Medical Point hastanesine sevk ettiler. Oğlum burada 7 ay yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımın ardından fizik tedaviye başladık bugünde kontrole geldik. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Oğlumuzun iyileşeceğine inandık. Allaha şükür oğlumuza kavuştuk” ifadelerine yer verdi.

“Yetkililerden kurşunu atanın yakalanmasını istiyoruz”
Kurşunun atanın hala yakalanmadığını ifade eden Baba Bilgin, “Yetkililerden rastgele ateş açan bu magandaların yakalanmasını istiyorum. Özellikle buradan Prof. Dr. Aslan Güzel hocama bize verdiği emeklerden dolayı çok teşekkür ederim. Medical Point hastanesine de çalışanlarına da çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kafasına mermi isabet eden 9 yaşındaki Ahmet Bilgin, büyüyünce doktor olmak istediğini belirterek, yaklaşık 1 yıldır uzak kaldığı okulunu özlediğini ve bir an önce arkadaşlarına kavuşmak istediğini kaydetti.
[gallery ids=',81655,81656,81657,81658,81659,81660']

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı