• BIST 100

    10897,18%-1,48
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,42% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5392,75% -0,52
  • Ç. ALTIN

    8838,96% -0,95

Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan

12 Ekim 2022, Çarşamba 15:12
12 Ekim 2022, Çarşamba 15:12
Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a, Türkiye’den de pasaportsuz ve vizesiz kolayca seyahat etmek mümkün hale geldi.

Karşılıklı anlaşmalar sayesinde artık birçok ülkede vize konusunda rahatlayan Türk vatandaşları, son dönemde özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde adeta çile çekiyor.

İstenmeyen belge kalmıyor, 50’ye yakın belgeye rağmen süreç uzatılıyor ve seyahat tarihine yetişmeyen vizeler nedeniyle gezi süreci adeta tatsız bir deneyime dönüşüyor.

Azerbaycan pasaportsuz kapılarını açıyor

Kardeş ülke Azerbaycan ise Türk vatandaşlarına pasaport dahi istemeden kapılarını açıyor. Azerbaycan’a sadece çipli yeni kimlik kartı ile seyahat edilebiliyor.

Vize çilesi çekmek istemiyor, vizesiz, pasaportsuz keyifle yeni yerler keşfetmek isteyenler, tarihi, eşsiz doğası ve birbirinden güzel köylerinde doğayla iç içe bir tatil deneyimi sunan Azerbaycan’a rotasını çeviriyor.

İstanbul'dan Bakü uçakla 2 saat 10 dakika

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a Türkiye’den de kolayca seyahat etmek mümkün. Vize istemeyen kardeş ülkeye yolculuk, İstanbul’dan uçakla Bakü’ye sadece 2 saat 10 dakika sürüyor.

Kültürel yapısı, mimarileri, tarihi izleri ve yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan ve gezilecek çok sayıda yere sahip olan Azerbaycan’da turizmin kalbi Bakü’de atıyor.

Sonbaharda tatil: Bakü Sokakları

Son yıllarda Türkiye’den de gezginlerin rotasında kendine yer edinen Bakü, hem son dönemde inşa edilen modern mimarisi hem de tarihi çok eski yıllara dayanan kültürel mekânlarıyla turistlerin uğrak noktası halinde.

Azerbaycan halkının Köhne şehir olarak bahsettiği, 2000 yılında UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi’ne giren İçeri Şehir adlı bölge, Bakü’de ilk uğranacak noktalar arasında yer alıyor. Paleolistik dönemden bu yana yerleşim yeri olarak kullanılan bölgede pek çok tarihi yapı bulunurken, Arnavut kaldırımlarla bezenmiş tarih kokan bu sokakları mutlaka ziyaret edilecek yerler arasında.

Azerbaycan’da da bir efsane: Kız Kalesi

Öte yandan, Kız Kalesi ve Şirvanşahlar Sarayı da UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Her iki abide İçeri Şehir'de yer alıyor. Halk arasında bilinen diğer adıyla Kız Kulesi, Bakü’nün en önemli tarihi ve mimari eserlerinden biri. 13. yüzyılın en meşhur mimarlarından Masud İbn Davut’un imzasını taşıyan kalenin uzunluğu tam tamına 27 metre. Tıpkı İstanbul’daki Kız Kulesi gibi inşa süreciyle ilgili çeşitli hikâyeler anlatılan kule, efsane ve tarih sevenler için ziyaret noktası oluyor.

Modern mimarilerin turistle buluştuğu rotalar

Sadece tarihi yerler değil modern mimariler de Bakü’de gezi rotasına eklenebilir. İnşaatı 2013 yılında tamamlanan ve şimdiden şehrin simgelerinden biri haline gelmiş olan Alev Kuleleri de şehirdeki modern mimarinin en güzel örneklerinden bir tanesi iken, Irak asıllı İngiliz Mimar Zaha Hadid’in imzasını taşıyan Haydar Aliyev Kültür Merkezi de Bakü’de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılan bina, dış görünüşüyle yeni mimaride oldukça dikkat çekiyor.

Doğadan gelen şifa kapısı: Azerbaycan Kaplıcaları

Azerbaycan Sağlık Turizmi konusunda da tarihten bu yana öne çıkan bir ülke konumunda. Başkent Bakü’ye yakın bölgelerde yer alan kaplıcalar da, doğanın şifa verici faktörleri olan maden sularından, çeşitli petrol ve volkanik çamurlara kadar tedavi edici doğal kaynaklara sahip.

Tarihi güzellikleri, yerel lezzetleri ve ünlü kaplıcalarıyla dikkat çeken Azerbaycan, ayrıca doğa yürüyüşü yapmak, kamp keyfi yaşamak ve dingin bir tatil geçirmek isteyenler için de çevre köylerindeki turizm noktaları ile unutulmaz bir tatil imkânı sunuyor.

Eylül ayında 29 bin kişi Azerbaycan'a gitti

Sadece eylül ayında Türkiye’den 29 binden fazla gezgin Azerbaycan’a seyahat ederken, siz de sonbaharda rotanızı Bakü’ye çevirmek isterseniz eğer fotoğraflı ve çipli yeni kimlik kartı ile 30 günü aşmamak kaydıyla Azerbaycan’a seyahat edilebilirken Ankara, İstanbul, İzmir, Bodrum, Antalya, Dalaman ve Alanya’dan Bakü’ye direkt uçuş yapabilirsiniz.

Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Prof. Dr. Tarhan: Anlam ve amaçsızlık beyin orkestrasını bozar

Yılsonu kampanyalarında indirim tuzağı: Bindirilmiş fiyatlarla tüketici aldatılıyor

Patlayan lastiği değiştirirken tırın altında kalan şoför hayatını kaybetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Türkiye'nin geleceği gençlerle şekillenecek

Batman'da kaçak et kesimine operasyon

Bingöl'de elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Malatya'da patates hasadı şenliği düzenlendi

Motosikletlerde "koruyucu eldiven" zorunluluğu getirildi

İl Millî Eğitim Müdürü Ciğer, Balpınar Belediye Başkanı ile okul ziyaretlerinde bulundu

Gercüş Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunuldu

Lisanslı depolarda ürün miktar tespit denetimi gerçekleştirildi

Ahmed-i Hani Mesire Alanı hizmete açılıyor

112 Acil Çağrı Merkezi ile MEM arasında iş birliği protokolü imzalandı

Rusya: Hava savunma sistemleri, 85 Ukrayna dronunu düşürdü

Seyir halindeki tırdan hayvan çalan şüpheliler yakalandı

Gıda denetimlerinde 2 bin 125 işletmeye 157 milyon lira ceza

Diyarbakır’da Organ Bağışı Haftası’nda öğrencilere farkındalık eğitimi

Sason'da yeni "Merkez Cami" açılışa hazırlanıyor

Konya’nın son saraç ustası İhsan Digilli: Bu meslek kaybolmaya mahkûm

Siirt’te diş alarmı: Çocuklarda çürük oranı artıyor

Kamu görevlisi yalanıyla dolandırıcılık yapan şahıs suçüstü yakalandı

Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile

Adana’da trafik denetimlerinde 12 bin 192 sürücüye ceza

Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor

Malatya tarihinin en büyük "suç örgütü" davası görülmeye başlandı

UNRWA: Gazze'de yaklaşık 100 binada 75 bin Filistinli barınıyor

Başkan Geçit: Çilesiz ve Karakavak taziye evlerimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız

Bursa'da organ bağışlayanlar için mevlit programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Prof. Dr. Tarhan: Anlam ve amaçsızlık beyin orkestrasını bozar

Yılsonu kampanyalarında indirim tuzağı: Bindirilmiş fiyatlarla tüketici aldatılıyor

Patlayan lastiği değiştirirken tırın altında kalan şoför hayatını kaybetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Türkiye'nin geleceği gençlerle şekillenecek

Batman'da kaçak et kesimine operasyon