• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan

12 Ekim 2022, Çarşamba 15:12
12 Ekim 2022, Çarşamba 15:12
Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Pasaportsuz ve vizesiz en iyi rota: Azerbaycan

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a, Türkiye’den de pasaportsuz ve vizesiz kolayca seyahat etmek mümkün hale geldi.

Karşılıklı anlaşmalar sayesinde artık birçok ülkede vize konusunda rahatlayan Türk vatandaşları, son dönemde özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde adeta çile çekiyor.

İstenmeyen belge kalmıyor, 50’ye yakın belgeye rağmen süreç uzatılıyor ve seyahat tarihine yetişmeyen vizeler nedeniyle gezi süreci adeta tatsız bir deneyime dönüşüyor.

Azerbaycan pasaportsuz kapılarını açıyor

Kardeş ülke Azerbaycan ise Türk vatandaşlarına pasaport dahi istemeden kapılarını açıyor. Azerbaycan’a sadece çipli yeni kimlik kartı ile seyahat edilebiliyor.

Vize çilesi çekmek istemiyor, vizesiz, pasaportsuz keyifle yeni yerler keşfetmek isteyenler, tarihi, eşsiz doğası ve birbirinden güzel köylerinde doğayla iç içe bir tatil deneyimi sunan Azerbaycan’a rotasını çeviriyor.

İstanbul'dan Bakü uçakla 2 saat 10 dakika

Son yıllarda turizm sektöründe attığı adımlar ile her mevsim turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Azerbaycan’a Türkiye’den de kolayca seyahat etmek mümkün. Vize istemeyen kardeş ülkeye yolculuk, İstanbul’dan uçakla Bakü’ye sadece 2 saat 10 dakika sürüyor.

Kültürel yapısı, mimarileri, tarihi izleri ve yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan ve gezilecek çok sayıda yere sahip olan Azerbaycan’da turizmin kalbi Bakü’de atıyor.

Sonbaharda tatil: Bakü Sokakları

Son yıllarda Türkiye’den de gezginlerin rotasında kendine yer edinen Bakü, hem son dönemde inşa edilen modern mimarisi hem de tarihi çok eski yıllara dayanan kültürel mekânlarıyla turistlerin uğrak noktası halinde.

Azerbaycan halkının Köhne şehir olarak bahsettiği, 2000 yılında UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi’ne giren İçeri Şehir adlı bölge, Bakü’de ilk uğranacak noktalar arasında yer alıyor. Paleolistik dönemden bu yana yerleşim yeri olarak kullanılan bölgede pek çok tarihi yapı bulunurken, Arnavut kaldırımlarla bezenmiş tarih kokan bu sokakları mutlaka ziyaret edilecek yerler arasında.

Azerbaycan’da da bir efsane: Kız Kalesi

Öte yandan, Kız Kalesi ve Şirvanşahlar Sarayı da UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Her iki abide İçeri Şehir'de yer alıyor. Halk arasında bilinen diğer adıyla Kız Kulesi, Bakü’nün en önemli tarihi ve mimari eserlerinden biri. 13. yüzyılın en meşhur mimarlarından Masud İbn Davut’un imzasını taşıyan kalenin uzunluğu tam tamına 27 metre. Tıpkı İstanbul’daki Kız Kulesi gibi inşa süreciyle ilgili çeşitli hikâyeler anlatılan kule, efsane ve tarih sevenler için ziyaret noktası oluyor.

Modern mimarilerin turistle buluştuğu rotalar

Sadece tarihi yerler değil modern mimariler de Bakü’de gezi rotasına eklenebilir. İnşaatı 2013 yılında tamamlanan ve şimdiden şehrin simgelerinden biri haline gelmiş olan Alev Kuleleri de şehirdeki modern mimarinin en güzel örneklerinden bir tanesi iken, Irak asıllı İngiliz Mimar Zaha Hadid’in imzasını taşıyan Haydar Aliyev Kültür Merkezi de Bakü’de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılan bina, dış görünüşüyle yeni mimaride oldukça dikkat çekiyor.

Doğadan gelen şifa kapısı: Azerbaycan Kaplıcaları

Azerbaycan Sağlık Turizmi konusunda da tarihten bu yana öne çıkan bir ülke konumunda. Başkent Bakü’ye yakın bölgelerde yer alan kaplıcalar da, doğanın şifa verici faktörleri olan maden sularından, çeşitli petrol ve volkanik çamurlara kadar tedavi edici doğal kaynaklara sahip.

Tarihi güzellikleri, yerel lezzetleri ve ünlü kaplıcalarıyla dikkat çeken Azerbaycan, ayrıca doğa yürüyüşü yapmak, kamp keyfi yaşamak ve dingin bir tatil geçirmek isteyenler için de çevre köylerindeki turizm noktaları ile unutulmaz bir tatil imkânı sunuyor.

Eylül ayında 29 bin kişi Azerbaycan'a gitti

Sadece eylül ayında Türkiye’den 29 binden fazla gezgin Azerbaycan’a seyahat ederken, siz de sonbaharda rotanızı Bakü’ye çevirmek isterseniz eğer fotoğraflı ve çipli yeni kimlik kartı ile 30 günü aşmamak kaydıyla Azerbaycan’a seyahat edilebilirken Ankara, İstanbul, İzmir, Bodrum, Antalya, Dalaman ve Alanya’dan Bakü’ye direkt uçuş yapabilirsiniz.

Siyonist rejimden Mescid-i Aksa muhafızına hapis cezası

Kudüs'te tehditkâr provokasyon: Burak Duvarı'na baskın ve tehvid sloganları

İşgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

Halil el-Hayye: Aksa Tufanı siyonist rejimin "stratejik caydırıcılık" iddiasını çökertti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejimden Mescid-i Aksa muhafızına hapis cezası

Kudüs'te tehditkâr provokasyon: Burak Duvarı'na baskın ve tehvid sloganları

İşgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

Halil el-Hayye: Aksa Tufanı siyonist rejimin "stratejik caydırıcılık" iddiasını çökertti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı