-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,30% 0,24
-
EURO
53,48% 0,56
-
GRAM ALTIN
6874,79% 0,87
-
Ç. ALTIN
11021,24% -0,26
Pedallar Gazze ve Sumud için çevrildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Filistin'e Destek Platformu, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na destek vermek amacıyla bisiklet turu düzenledi.
Bini aşkın katılımcı, dayanışma ve insanlık adına pedal çevirdi. Sepetçiler Kasrı'ndan başlayan 20 kilometrelik tur; Karaköy, Beşiktaş, Unkapanı, Balat ve Eyüpsultan güzergâhının ardından yeniden Sepetçiler Kasrı'nda sona erdi.
Toplumsal duyarlılığı güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekilirken uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.
Türkiye ve Filistin bayraklarıyla donatılan bisikletler, tur boyunca dayanışmanın ve kardeşliğin sembolü oldu. Katılımcıların yoğun ilgisi ve coşkulu atmosferiyle gerçekleşen etkinlikte, ablukanın sona ermesi ve insani yardımların kesintisiz şekilde Gazze'ye ulaştırılması çağrısı yapıldı.

Mehmet Dinç
"Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sesimizi yükseltiyoruz"
Programda bir konuşma yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, "Sözde bir anlaşma ile Gazze'de barış ortamının oluştuğu ifade ediliyor ancak sahadaki gerçekler bunun aksini gösteriyor. Katliam ne yazık ki devam ediyor. Bugün burada binlerce insanla birlikte, Sumud Filosu'nun yalnız olmadığını ve Gazze'ye destek veren vicdan sahibi insanların dünyanın dört bir yanında var olduğunu göstermek için bir araya geldik. Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı sesimizi yükseltiyor, dayanışmamızı ortaya koyuyoruz. Burada aynı zamanda vicdanın hâlâ ayakta olduğunu da gösteriyoruz." dedi.
Osman Nur, Kabaktepe
"Temennimiz Gazze'de yaşananlara yönelik farkındalığın artması"
7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Filistin'e Destek Platformu Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Gazze'de artık başka çocuklarımızın, başka annelerimizin hayatını kaybetmemesi için bugün anlamlı bir etkinlikte bir araya geldik. Barışın, huzurun tesis edilmesi, annelerin gözyaşlarının dinmesi ve insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması amacıyla yola çıkan Sumud Filosu'na destek olmak üzere böyle kıymetli bir organizasyon gerçekleştiren Yeşilayımıza teşekkür ediyoruz. Temennimiz, bu tür etkinliklerin Gazze'de yaşananlara yönelik farkındalığın daha da büyümesine katkı sunmasıdır." diye konuştu.

Ünal Kılıçarslan
"Gazze için vicdan ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz"
Gerçekleştirilen bisiklet turunun çok anlamlı olduğunu belirten İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, "Yeşilay'ı bu anlamlı organizasyon dolayısıyla kutluyorum. Filistin'de, Gazze'de uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılar karşısında yaşananlar artık tüm dünyanın malumudur. Bugün insanlığın vicdanını temsil eden Küresel Sumud Filosu'na destek amacıyla düzenlenen bu bisiklet etkinliğine katkı sunan ve katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Abdullah Özdemir
"Gerçekleştirilen her dayanışma çalışması Gazze'deki kardeşlerimize umut oluyor"
Gazze'de yaşanan insanlık dramını hatırlatan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Gazze'de son dönemde yaşanan soykırımı tüm dünya görüyor. Dünyanın farklı bölgelerinde güçlü bir vicdani duruş ve dayanışma ortaya konuluyor. Ülkemizde de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere vatandaşlarımızın bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiğine şahitlik ediyoruz. Gerçekleştirilen her dayanışma çalışmasının oradaki kardeşlerimize umut ve moral olacağına inanıyoruz. Bu mücadelede tüm imkânlarımızla, var gücümüzle seferber olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş güven tazeledi
Malatya'da elektrik direğinden düşen şahıs hayatını kaybetti
Klima talebi yaz sıcakları öncesi hareketleniyor
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 72,02 oldu
Sumud Aktivisti Kaya: Gazze'nin sesi dünyaya daha güçlü duyurulmalı
Cizre'de engelliler kaynaşma etkinliğiyle bir araya geldi
HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı Öztürk güven tazeledi
Bakan Göktaş: Belçika Kraliçesi Mathilde’nin ziyareti ilişkileri güçlendirecek
İran’dan UAEA’ya tepki: Yetki alanını aşan siyasi mesajlar kabul edilemez
Pedallar Gazze ve Sumud için çevrildi
Bakan Kacır’dan girişimcilere küresel etkinlik çağrısı
Katar açıklarında İHA saldırısı: Ticari gemi hedef alındı
Gazze'de ateşkesin ardından 851 Filistinli şehit edildi
ALES maratonu tamamlandı: Sonuçlar 5 Haziran’da açıklanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Annelerimiz toplumun temel direğidir
Tahran’da dikkat çeken grafitiler: Amerikalılar ve köpekler giremez
Umut Kervanı'ndan Bağcılar'da sosyal market
Güzel sanatlar ve spor ortaokulları için başvuru süreci başladı
Yeşilyurt Belediyesinden yıkım ve düzenleme çalışmaları
Osmaniye’de araçta 12 kilo 250 gram skunk ele geçirildi
İran savaşı küresel petrol rezervlerini rekor bir hızla tüketiyor
Bakan Uraloğlu’ndan Engelliler Haftası mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mazlum coğrafyalardaki anneleri selamlıyorum
MEB'den yönetici adaylarına kapsamlı eğitim programı
Gazze'de siyonistlerin ateşkes ihlali sürüyor: 3 şehit
Belçika Kraliçesi Mathilde ve iş dünyası heyeti Türkiye’ye geliyor
Batman-Diyarbakır kara yolunda bariyerlere sıkışan araç kurtarıldı
İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Yaptırımlara uyan ülkeler sorun yaşayabilir
İşgalci rejimin esir aldığı iki Sumud Filosu aktivisti serbest bırakıldı
Yükleniyor







