• BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,00% 0,00
  • EURO

    47,10% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4273,13% 0,16
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,00

Perre Antik Kent’te kazılar başladı

02 Mayıs 2023, Salı 03:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Perre Antik Kent’te kazılar başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Perre Antik Kent’te kazılar başladı

Kommagene Uygarlığının beş büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kent’te 2023 yılı kazı sezonu başladı.
Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız’ın bilimsel koordinatörlüğünde, Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen kazılarda Perre Antik Kent Nekrepol Alanın Güney kısmında başladı. 2001 yılında kazı ve temizleme çalışması yapılan bölgede başlatılan kazılar, 6 ay sürecek.
2001 yılından 2009 yılına kadar yapılan kazıların ardından durdurulan kazı çalışması 2020 yılında yeniden başlamıştı. Son üç yıldan beri bilimsel olarak yürütülen kazılar bu yıl toplum yararına çalışma programıyla alınan 60 işçi ile yürütülüyor.
Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, yıkıcı depremin ardından hayatın her alanında normalleşme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Perre Antik Kent’te 2020 yılında ilk bilimsel kazılar başlamıştır. Bu sene bu kazıların 3’üncüsünü başlatıyoruz. Adıyaman’ın da içerisinde bulunduğu, 11 il çok büyük bir deprem yaşadı. Bu deprem sonrası bir taraftan yaralarımızı sararken, bir taraftan da şehrin her alanda normal akışına dönmesi için gerekli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi Adıyaman’da turizm sezonunun hızla başlaması için öncelikle turizm işletmeleri ve otelcilerimizle yaptığımız bir takım görüşmelerin sonucunda yaklaşık 3 hafta önce Adıyaman’da deprem bölgesinde turizm sezonunu ilk açan il olduk. Güney Kore’den, Amerika’dan, İtalya’dan, Almanya’dan ve Japonya’dan turistlerimiz Adıyaman’a gelmeye başladı. Bu gün Nemrut’ta, Karakuş’ta, Perre Antik Kenti’de turistlerimizi ağırlıyoruz” dedi.
Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan ise, 60 kişilik ekip ile kazı çalışmalarına başlanıldığını kaydederek, “2023 yılında Perre Antik Kentinde kazı ve temizleme çalışmalarına başladık. Bu yıl özelikle TYP personelini kazıya aldık. Yaklaşık 60 kişiyle 6 ay boyunca kazı çalışması yapacağız. Kommagene Krallığının 5 büyük kentinden bir tanesi olan Perre Antik Kent’in nekropol alanının Güney kısmındaki alanda kazı çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan: 5 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine alındı

Azerbaycan ile BAE'den Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşması

İletişim Başkanlığında görev değişimi

Tayvan’da savaş senaryolu Han Kuang tatbikatı başladı

Trump'ın gümrük tarifesi kararı Lesotho ekonomisini felce uğrattı

Dışişleri Bakanı Fidan, Malezya'ya gidecek

Tır şarampole devrildi: 2 ölü

ABD’de kızamık vakaları 33 yılın zirvesinde

Kanada’da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü

Kenya'daki protestolarda 31 ölü, 107 yaralı

Ramanlı: Siyonist rejimin amacı, şartlar ne olursa olsun Filistin topraklarındaki işgalini sürdürmektir

Çınar'da yabani domuz sürüsü görüntülendi

ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Kontrolden çıkan otomobil köprüden uçtu

Siirt’te bitkisel üretim alanlarında hastalık ve zararlı takibi sürüyor

Kırklareli'nde orman yangını

Bursa'da orman yangını

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 36 bini aşkın hak sahibimizin yuvası ve iş yeri belli oldu

Gazze'de can kaybı 57 bin 680’e yükseldi

Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

Suriye'de orman yangını kontrol altına alınamıyor

Ensarullah, işgal bağlantılı bir gemiyi daha batırdıklarını duyurdu

Güney Kore'de sıcak çarpması sonucu 7 ölü

Hamilelik öncesi diş hekimi ziyareti şart!

Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi'de bir araya geliyor

Somali'deki askeri akademiye canlı bomba saldırısı

Bingöl’de 4 bin 314 kök kenevir ele geçirildi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan Bahçelievler Mahallesi'ne ziyaret

Rusya, Ukrayna'da ilerleyişin sürdürüyor

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyetlerini dua ile taçlandırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Işıkhan: 5 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine alındı

Azerbaycan ile BAE'den Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşması

İletişim Başkanlığında görev değişimi

Tayvan’da savaş senaryolu Han Kuang tatbikatı başladı

Trump'ın gümrük tarifesi kararı Lesotho ekonomisini felce uğrattı

Dışişleri Bakanı Fidan, Malezya'ya gidecek

Tır şarampole devrildi: 2 ölü