• BIST 100

    10816,21%0,76
  • DOLAR

    41,70% 0,03
  • EURO

    48,69% -0,35
  • GRAM ALTIN

    5325,83% 0,33
  • Ç. ALTIN

    8854,31% 1,43

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

04 Temmuz 2025, Cuma 10:37
04 Temmuz 2025, Cuma 10:37
Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Aşura Günü münasebetiyle paylaşılan mesajda, Kerbela hadisesinin önemi, günümüzün kerbelası olan Gazze'de yaşananlar ve işgal rejimine karşı sürdürülen amansız mücadeleye vurgu yapıldı.

Efendimiz Aleyhisselatu Vessellam'ın sevgili torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilmesi başta olmak üzere İslam tarihinde önemli hadiseleri içerisinde barındıran Aşura günü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj paylaştı.

Paylaşılan mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik okudu.

Mesajına salat ve selam ile başlayan Çelik, "Şükür Rabbimize ki; bizleri Kur'an-ı Kerimde kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayına ve bu ayın onuncu gününe tekabül eden Aşura Gününe ulaştırdı. Bütün insanlık tarihini alakadar eden mühim hadiselerin gerçekleştiği Aşura günü, hiç kuşkusuz bütün dinlerde de önem arz etmektedir. Aşura günü, İslam'dan önce de kimi toplumlarda ve Hz. İbrahim (as)'den beri hürmet gösterilen bir gündür. Peygamber Efendimiz (sav), Ramazan orucu farz kılınmadan evvel de Aşura gününün orucunu hiç terk etmemiştir." dedi.

"Aşura günü nübüvvet mektebinin gonca güllerinin Kerbala'da şehid edilmelerinin yıldönümüdür"

Aşura gününün birçok peygamberin hayatında ciddi hadiselerin yaşandığı bir gün olması bakımından müstesna bir öneme sahip olduğunun altını çizen Çelik, "Bu hadiselerin tümü Yüce Rabbimizin kudretine ve yardımına delalet etmekte ve bütün Müslümanlarda manevi bir haz ve hoş bir duygu bırakmaktadır. Bütün bunların yanında 10 Muharrem Aşura günü, Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in vefatından elli sene sonra; hicri 61'inci yılı Muharrem ayının 10'uncu gününde nübüvvet mektebinin gonca güllerinin Kerbala'da şehid edilmelerinin de yıldönümüdür." ifadelerini kullandı.

İslam tarihinde eşi benzeri bulunmayan ve mü'minlerin kalplerini kıyamete kadar kanatacak olan Kerbela hadisesi ve Aşura gününün Müslümanlar için unutulmaz ve önemli bir kıyam örneği olduğunu vurgulayan Çelik, İmam Hüseyin'in nübüvvet mektebinden devraldığı misyonu Aşura üzerinden sonraki nesillere aktardığını kaydetti.

"Gazze çağdaş bir Kerbela'dır"

Günümüzde de Hazreti Hüseyin'in direniş şiarını rehber edinip zillet ve esarete boyun eğmeyen kahraman toplumların da mevcut olduğunu belirten Çelik, Gazze'deki direnişe dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu toplulukların en seçkinlerinden biri de hiç kuşkusuz Gazze halkıdır. Bugün Gazze çağdaş bir Kerbela'dır. Tüm Filistin toprakları birer Kerbela Çölüne dönmüş durumdadır. Filistin, Gazze, Ramallah, Kudüs, Cenin topyekûn bir kerb u bela kesilmiştir. Tüm şeytani güçlerin maddi ve manevi desteğini arkasına alan, emperyalist güçler tarafından en modern ve ölümcül silahlarla donatılan siyonist yahudiler, İslam dünyasının derin sessizliği ve kahredici gafleti altında Filistin halkına, Gazze halkına ölüm kusmaktadırlar. Gazze ve Filistin'in diğer şehirleri vahşi barbarların elleriyle yakılıp yıkılmakta, evler yerle bir edilmektedir. Her gün onlarca masum, savunmasız kadın ve çocuk hunharca katledilmektedir. Tüyleri diken diken eden bir Kerbela hadisesi yaşanmaktadır."

"Bir avuç kahraman Hazreti Hüseyin gibi cihad meydanlarında 'ya şehadet ya zafer' diye haykırmaktadır"

Çelik, "Bir avuç kahraman, İslami direnişin yiğit evlatları tüm dünyayla savaşma pahasına İslam'ın onur ve izzetini çiğnetmemekte, rehberleri Hazreti Hüseyin gibi cihad meydanlarında aslanlar gibi kükremekte, 'ya şehadet ya zafer' diye haykırmaktadırlar. İzzet ve onurun, cesaret ve kahramanlığın kitabını yazan bu yiğitlere destek tüm Müslümanların görevidir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu çağdaş Kerbela vahşetine karşı duyarsız kalmayacağız. Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela şiarıyla donanmış olarak Gazze'de direnen kahraman mücahit kardeşlerimize tüm imkanlarımızla destek olacağız. Maddi, manevi her yolla Gazze'nin yanında duracak, Gazze direnişini her yerde savunamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Tayland'da sel: 22 ölü

Malatya'da 16 aracın karıştığı zincirle trafik kazası güvenlik kamerasında

İspanya'da bina çöktü: 4 kayıp

Trabzon açıklarında bulunan insansız deniz aracı kontrollü şekilde imha edildi

Siirt’te 2025 yılı 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları yapıldı

GTB Başkanı Akıncı: Pamuk, iklim değişikliğine karşı sürdürülebilir üretimle korunmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü

Gazze’nin sessiz çığlığı Konya’da karikatürlerle anlatıldı

Üniversiteli gençlerden 7 Ekim Aksa Tufanı yıldönümünde Gazze'ye destek çağrısı

Siirt’te çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyor

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek yürüyüşü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Anne sütü ile beslenme ve emzirme” eğitimi düzenlendi

TDV’den “İlk Ders: Filistin” konferansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk devletleri olarak Suriye hükûmetiyle angajmanı ilerletmeliyiz

Battalgazi Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı 2'nci birleşimi gerçekleştirildi

Bingöllü esnaf 7 Ekim'de elde edilecek tüm geliri Gazze'ye bağışlayacağını açıkladı

Aksa Tufanı yıldönümünde üniversiteli gençler Gazze için yürüdü

Şanlıurfa’da okullarda Filistin farkındalığı: Sumud Filosu üyesi Mehmet Ali Parlak öğrencilerle buluştu

Umut Kervanı, Doğubayazıt’ta kırmızı et yardımında bulundu

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Konya’da tüm okullarda ‘Filistin Farkındalık Etkinlikleri’ yapıldı

Metro İstanbul birden fazla valiz taşıyan yolculardan ek ücret alacak

Mersinli esnaflardan Gazze'ye anlamlı destek: Safımız belli, kalbimiz Gazze'de

Rusya: Ukrayna, nükleer santrale saldırı girişiminde bulundu

HUKAD, Aksa Tufanının 2. yıldönümü münasebetiyle 'Hukuk ve İnsanlık İçin Acil Eylem' çağrısı yaptı

Mardin’deki okullarda Filistin için farkındalık etkinliği gerçekleştirildi

Ağrı'dan Gazze için anlamlı dayanışma etkinlikler

Van’daki öğrenci ve öğretmenler “Filistin İçin Tek Yürek” oldu

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 bin 128 sentetik hap ele geçirildi

Şahin: Trump'ın işgal planındaki tek arzusu 10 Ekim'deki Nobel Barış Ödülü’nü almak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tayland'da sel: 22 ölü

Malatya'da 16 aracın karıştığı zincirle trafik kazası güvenlik kamerasında

İspanya'da bina çöktü: 4 kayıp

Trabzon açıklarında bulunan insansız deniz aracı kontrollü şekilde imha edildi

Siirt’te 2025 yılı 4. dönem il koordinasyon ve taşkın koruma toplantıları yapıldı

GTB Başkanı Akıncı: Pamuk, iklim değişikliğine karşı sürdürülebilir üretimle korunmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü