• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Peygamber Sevdalılarından 'Aksa Tufanı' mesajı: Kahraman Filistin ve Lübnan halkının direnişine destek vermeliyiz

03 Ekim 2024, Perşembe 14:49
03 Ekim 2024, Perşembe 14:49
Peygamber Sevdalılarından
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Aksa Tufanının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, İslam ümmetini kahraman Filistin ve Lübnan halkının direnişine destek vermeye çağırdı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 7 Ekim 2023'te başlayan 'Aksa Tufanı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

"Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir." Bakara Suresi 249'uncu ayeti kerimeyle başlanan açıklamada, Aksa Tufanı'nın esmeye devam ettiği belirtildi.

Müslüman Filistin, mücahid Gazze halkının bir asırdır yaşadığı zulme, Mescid-i Aksa’nın esaretine, insanlık dışı muameleye karşı kıyam bayrağını açarak, kendisine topyekûn saldırma hazırlığındaki siyonist, haydut rejime karşı Aksa Tufanı direnişini başlattığı ifade edilen açıklamada, Gazze halkı yapayalnız olmasına, yıllardır muhasara altında bulunmasına, büyük yokluk ve imkansızlıkla mücadele etmesine rağmen İslam ümmetinin onur ve izzetini kurtarmak için cihat meydanına atılmaktan çekinmediği bildirildi.

"Gazze halkı Kudüs'ü Yahudilerin esaretinden kurtarmak için kıyam etti"

Açıklamada, "Ey İslam ümmeti! Gazze halkı, Filistin halkı, direniş cephesi ilk kıblemiz, İslam’ın ikinci mukaddes mabedi Mescid-i Aksa’yı, Allah’ın etrafını mübarek kıldığı Kudüs’ü siyonist Yahudilerin esaretinden kurtarmak için kıyam etti. Gazze halkı, İslam dünyasındaki iç savaşların, darbelerin, fitnelerin arkasındaki şeytani güç olan, İslam ümmetinin kalbine zehirli bir hançer gibi saplanan siyonist rejimin şerrinden bizleri koruyup kurtarmak için Aksa Tufanı direnişini başlattı." denildi.

Yiğit Gazze halkının, İslam ümmetinin izzeti için kırk binden fazla evladını, kadın, çocuk, genç, ihtiyar demeden feda ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze halkının şehirlerinin yerle bir olmasına, evsiz barksız kalıp aç ve perişan kalmaya razı oldukları kaydedildi.

"Direnişe destek vermeliyiz"

Filistin’de, Lübnan’da korkunç bir soykırım yaşandığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kardeşlerimiz vahşice katlediliyor. Camileri, okulları, hastaneleri yerle bir ediliyor. Vahşi siyonist dünyanın hayasız sessizliğinden cesaret alarak, Amerika’nın, barbar Avrupa’nın, tüm İslam düşmanı şeytani güçlerin her türlü desteğini arkasına alarak soykırım alçaklığını sürdürüyor.

Ey Müslümanlar! Ey İslam ümmeti! Onur ve vicdanları ölmemiş ey özgür insanlar! Bu barbarlığa, insanlığı tehdit eden bu korkunç soykırıma sesimizi yükseltmeli, mazlum Filistin halkının, Lübnan halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya ilan etmeliyiz. Zalimlere karşı mazlumların safında yerimizi almalı, her imkanımızla ve elimizden gelen her yolla, bildiriler, yürüyüşler, etkinlikler ve diğer kampanyalarla kahraman Filistin ve Lübnan halkının direnişine destek vermeliyiz."

"Dünya Allah’a dayanan bir avuç Müslümanın nasıl destanlar yazdığını gördü"

Aksa Tufanı tüm dünya mazlumları için, ezilen, sömürülen halklar için, asırlardır Batılı Haçlıların saldırı ve istilası altında bulunan İslam ümmeti için bir umut, bir moral kaynağı olduğunu belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Siyonistlerin ve arkalarındaki Batılı şeytani güçlerin yenilmezlik efsanesi çöktü. Bütün dünya Allah’a dayanan bir avuç Müslümanın nasıl destanlar yazdığını gördü. İmanlı Filistin halkının cesareti, azmi, sabrı, kararlılığı karşısında panik içine düşüp yıkılma korkusu yaşayan siyonist çetenin yediği darbe tüm mazlum Müslüman halklar için bir cesaret kaynağı olup İslam ümmetinde özgürlük ve bağımsızlık arzularının tekrar canlanmasına yol açtı." ifadelerini kullandı.

"Bu mukaddes cihatta yerimizi almalıyız"

Açıklamanın devamında, "İslam ümmeti olarak Gazze ve Lübnan halkının bu mukaddes direnişine her türlü desteği verip bu özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini daha da yükseltmeli, Kudüs’ün kurtuluşuyla sonuçlanacak bu mukaddes cihatta yerimizi almalıyız. Bu vesile ile Peygamber Sevdalıları olarak Aksa Tufanının yıl dönümünde tüm Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı halkımızı yurt içinde kitlesel basın açıklamaları, yürüyüşler, gösteriler ve mitingler yapmaya ve etkinliklere yoğun katılım göstermeye davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Bitlis’te göçmen kaçakçısı bir organizatör tutuklandı         

Şanlıurfa’da hayvan çiftliğinde yangın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Cevdet Yılmaz: Türkiye, düzen kurucu aktör konumundadır

Polis ve savcı kılığında 50 milyon liralık dolandırıcılık: 24 şüpheli tutuklandı

MSB: israil barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor

Afganistan'da sulamayı ve geçim kaynaklarını artırmak için yeni bir kanal hizmete açıldı

SGK, 1000 sözleşmeli personel alacak

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması