• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Pezeşkiyan: siyonist rejimin cinayetlerini durdurmak bölge ülkelerin önceliği olmalı

DÜNYA 20.12.2024 10:32:14 0
Pezeşkiyan: siyonist rejimin cinayetlerini durdurmak bölge ülkelerin önceliği olmalı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Filistin halkına karşı insanlık tarihindeki tüm felaket ve cinayetlerin özeti niteliğinde bir dizi suç işlendiğine şahit olduklarını ve son aylarda siyonist rejimin Lübnan ve Suriye'de acımasız saldırılar düzenlediğin

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, D-8 İşbirliği Örgütü'nün 11. Liderler Zirvesi kapsamında Gazze ve Lübnan'daki durumu değerlendirmek için yapılan toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Pezeşkiyan, Gazze, Lübnan ve Suriye'deki bu rejimin cinayetlerini durdurmak için baskı uygulanmasının bölge ülkeleri ve D-8 üyelerinin en önemli insani ve ahlaki önceliği olması gerektiğini vurguladı.

Pezeşkiyan, "israil rejiminin Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşın on dördüncü ayının son günlerine yaklaşırken, Filistin halkına karşı insanlık tarihindeki tüm felaket ve cinayetlerin özetini içeren bir dizi suç işlendiğine tanık oluyoruz. Bunun yanı sıra, siyonist rejim son aylarda Lübnan ve Suriye'de acımasız saldırılar düzenlemektedir. siyonist rejimin kapsamlı cinayet ve saldırılarına karşı koymak için hiçbir gecikme kabul edilemez; bu konuda ortak çaba ve koordinasyonla acil adımlar atılmalıdır. Bu saldırıları durdurmanın ilk adımı, Gazze'de ateşkes sağlanması ve Lübnan ile Suriye'ye yönelik saldırıların durdurulması için bu rejime baskı yapılmasıdır; bu mesele, bölge ülkeleri ve D-8 üyelerinin en önemli insani ve ahlaki önceliği olmalıdır. siyonist işgalcilerin Gazze ve Batı Şeria'dan derhal çekilmesi ve Gazze'ye insani yardım girişinin kolaylaştırılması, bizim ve diğer uluslararası kuruluşların öncelikli talepleri arasında olmalıdır. İran, Filistin halkının memnuniyetine dayanan herhangi bir Filistin içi anlaşmayı memnuniyetle karşılamakta ve desteklemektedir. Filistin halkının kaderini tayin etme hakkına saygı gösterilmeli ve onların geleceği belirleme konusundaki düşünsel ve siyasi olgunluklarına saygı duyulmalıdır. Lübnan'da yoğun çabalar sonucunda bir ateşkes metni hazırlanmış ve direniş bunu kabul etmiştir, ancak karşı taraf ateşkesi ihlal etmektedir. siyonist rejime taahhütlerine uyması konusunda baskı yapılması, yeniden yapılanma ve halkın yaşam koşullarının normale dönmesi konularındaki destekler devam etmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ