-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,05
-
EURO
51,18% 0,33
-
GRAM ALTIN
7110,14% -0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı
Türk Lirası, dolar ve euro başta olmak üzere döviz kurlarına karşı kaydettiği değer artışını bu sabah da koruyor. Dün kapanışa doğru belirgin bir şekilde düşüşe geçen ve 7,70'in diplerine doğru hareketlenen dolar/TL bu sabah 7,65'ten işlem görüyor. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de bu sabah 9 liranın da altına indi.. İngiliz sterlini ise yatay hareketlerle 9,89 liradan el değiştiriyor.
Yurt içi piyasalarda imalat PMI ve eylül ayına ilişkin öncü dış ticaret rakamları takip edilecek.
KÜRESEL PİYASALARDA SINIRLI YÜKSELİŞ
Küresel piyasalarda hisseler ABD destek paketi için umutların artmasıyla yukarı yönlü hareketini sürdürmeye çabaladı ancak ABD başkanlık seçimleri öncesi artan belirsizlik ve Japonya hisse piyasasındaki teknik sorunlar kazanımları sınırladı. Asya borsalarında işlem hacimleri Tokya Borsası'nda (TSE) yaşanan teknik sorun ve Çin ve Güney Kore'deki resmi tatiller nedeniyle düşük seviyede gerçekleşti. ABD vadeli kontrarları ülkede yayımlanan güçlü ADP istihdam verisi ve uzun süredir ertelenen koronavirüs yardım paketinde mesafe katedildiğine yönelik haberlerle dün kaydedilen yükselişi devam ettirerek yüzde 0,6 düzeyinde artıda seyretti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3 yükselirken Avustralya borsaları yüzde 1,4 artıda.
JAPONYA'DA SİSTEMLERİN NE ZAMAN DEVREYE GİRECEĞİ AÇIKLANMADI
TSE'de yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle hisse alım satımları durduruldu. TSE'den yapılan açıklamada alımların tüm gün durdurulduğu ve sistemlerin ne zaman devreye gireceğinin bilinmediği ifade edildi. Osaka'da işlem gören türev ürünler bu sıkıntılardan etkilenmezken Japonya borsası vadeli işlemleri ABD işlemlerini takip ederek %0,5 yükseldi.
ALTINDA SON 4 YILIN EN BÜYÜK AYLIK DÜŞÜŞÜ
Altın fiyatları dolardaki gerileme ve ABD'de koronavirüs yardım paketi üzerinde mesafe katedildiğine yönelik işaretlerin altını daha çekici hale getirmesiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 yükselerek 1.891 dolardan işlem görürken Eylül ayında 2016 yılından beri aylık en büyük düşüşünü kaydettikten sonra Ekim ayına artıda başladı. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 yükselerek 1.897 dolar seviyesini gördü.
PETROLDE SALGIN BASKISI SÜRÜYOR
Petrol fiyatları ABD'de 2,2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketinin oylamasının iki partinin üzerinde anlaşacağı bir pakete yönelik umutlarla ertelenmesiyle yatay seyretti. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve dar talep koşullarının devam edeceği beklentisi fiyatlar üzerindeki baskısını sürdürdü. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 42.3 dolar düzeyinde seyrederken ABD ham petrolü ise dün yüzde 2,4 yükseldikten sonra bugün hafif bir kayıpla 40,2 dolar civarında işlem görüyor.
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı
Meteorolojiden fırtına uyarısı
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Yükleniyor






