-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler
-
A+Buyut
-
A-Kucult
PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler
Hain terör örgütü PKK, Diyarbakır'da bayramı kana bulamak isterken önlendi. PKK mensupları tarafından Ramazan Bayramında asker ve polis güvenlik noktalarına gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılar, düzenlenen operasyonlarla çökertildi.
Eylem planı tasarlayan teröristler,n, mezarlıklara patlayıcı gömerek tuzakladığı ortaya çıktı.

PATLAYICILI SALDIRI GİRİŞİMİ
Terör örgütü PKK'ya yönelik istihbari çalışma yürüten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında artırılan polis ve jandarma kontrol noktalarına Ramazan Bayramı'nda bombalı saldırı düzenleneceği bilgisiyle harekete geçti.
Ekipler, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Dicle ilçesinde, saldırılarda kullanılacak patlayıcıların da Yeniköy Asri Mezarlığı'nda olduğunu belirledi.

BOMBALI PLAN
Ekipler takip sonucunda saptanan adreslere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Z.A., K.A., E.Y., A.Y,. S.Y. ve R.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
Bir diğer operasyon da Diyarbakır Asri mezarlığında gerçekleştirildi. İz takip köpekleri ve dedektörlerle arama yapan polisler, toprağın altına gizlenmiş vaziyette silindirik bir metal kutuda telefon kumandalı 4 kilo patlayıcı buldu.

4 kiloluk PETN plastik patlayıcı, metal ve mıknatıslı kapta 382 gram zaman ayarlı, parça ve basınç etkili araç altına yerleştirilmek üzere hazırlanan el yapımı bomba ve düzenek, konserve kutusu içerisine hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 167 gramlık el yapımı bomba, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ile çok sayıda dijital doküman ele geçirildi.

KULLANIM TALİMATLARI
PKK'nın tuzakladığı bombaların üzerinde, bombanın nasıl kurulup, nasıl patlamaya hazır hale getirileceğine ilişkin bir talimatname de yer aldığı görüldü.
Araç altına yerleştirilen mıknatıslı bombanın üzerinde 'Düğmeyi aç. Kablo uçlarını kontrol et. Dilinde yanma olursa kabloyu birbirine bağlama. Yanma yoksa bağla. 15 dakika sonra patlar. Bu zaman ayarlı' yazısı yer alıyor.

OLASI SALDIRILAR ÖNLENDİ
Yüksek tahrip gücüne sahip olan, genellikle RDX, C-4 ve TNT gibi patlayıcılarla karıştırılıp kullanılan PETN'den 1 kilonun, yaklaşık 100 kilo C-4 patlayıcıya eşdeğerde olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan başarılı operasyonla, bayramda düzenlenecek saldırılarla yaşanacak olası kayıplar da önlendi.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda, şüphelilerin operasyon kapsamında ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat ile jandarma ve polis uygulama noktalarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları yönünde bilgi elde edildiği öğrenildi.
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı
Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı
Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı
Yükleniyor







