• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

25 Mayıs 2020, Pazartesi 15:33
25 Mayıs 2020, Pazartesi 15:33
PKK
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

Hain terör örgütü PKK, Diyarbakır'da bayramı kana bulamak isterken önlendi. PKK mensupları tarafından Ramazan Bayramında asker ve polis güvenlik noktalarına gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılar, düzenlenen operasyonlarla çökertildi.

Eylem planı tasarlayan teröristler,n, mezarlıklara patlayıcı gömerek tuzakladığı ortaya çıktı.

PATLAYICILI SALDIRI GİRİŞİMİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik istihbari çalışma yürüten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında artırılan polis ve jandarma kontrol noktalarına Ramazan Bayramı'nda bombalı saldırı düzenleneceği bilgisiyle harekete geçti.

Ekipler, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Dicle ilçesinde, saldırılarda kullanılacak patlayıcıların da Yeniköy Asri Mezarlığı'nda olduğunu belirledi.

BOMBALI PLAN

Ekipler takip sonucunda saptanan adreslere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Z.A., K.A., E.Y., A.Y,. S.Y. ve R.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Bir diğer operasyon da Diyarbakır Asri mezarlığında gerçekleştirildi. İz takip köpekleri ve dedektörlerle arama yapan polisler, toprağın altına gizlenmiş vaziyette silindirik bir metal kutuda telefon kumandalı 4 kilo patlayıcı buldu.

 4 kiloluk PETN plastik patlayıcı, metal ve mıknatıslı kapta 382 gram zaman ayarlı, parça ve basınç etkili araç altına yerleştirilmek üzere hazırlanan el yapımı bomba ve düzenek, konserve kutusu içerisine hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 167 gramlık el yapımı bomba, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ile çok sayıda dijital doküman ele geçirildi.

KULLANIM TALİMATLARI

PKK'nın tuzakladığı bombaların üzerinde, bombanın nasıl kurulup, nasıl patlamaya hazır hale getirileceğine ilişkin bir talimatname de yer aldığı görüldü.

Araç altına yerleştirilen mıknatıslı bombanın üzerinde 'Düğmeyi aç. Kablo uçlarını kontrol et. Dilinde yanma olursa kabloyu birbirine bağlama. Yanma yoksa bağla. 15 dakika sonra patlar. Bu zaman ayarlı' yazısı yer alıyor.

OLASI SALDIRILAR ÖNLENDİ

Yüksek tahrip gücüne sahip olan, genellikle RDX, C-4 ve TNT gibi patlayıcılarla karıştırılıp kullanılan PETN'den 1 kilonun, yaklaşık 100 kilo C-4 patlayıcıya eşdeğerde olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan başarılı operasyonla, bayramda düzenlenecek saldırılarla yaşanacak olası kayıplar da önlendi.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda, şüphelilerin operasyon kapsamında ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat ile jandarma ve polis uygulama noktalarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları yönünde bilgi elde edildiği öğrenildi. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İnsan Hakları Merkezi: israilin Gazze’de eğitim kurumlarına saldırısı 3-5 yıllık kayba yol açacak

Diyarbakır’da Uçak Krizi: Kış Şartları Uçuşları Vuruyor

Bakan Şimşek: Fitch kredi notu görünümünü pozitife çevirdi

Keçilerini kurtarmak isterken kayalıklarda mahsur kaldı

Şanlıurfa’da HÜDA PAR Gençlik Kolları'nda bayrak değişimi

Siirt’te kınalı keklik avının bedeli ağır oldu

Şanlıurfa’da soba gazı 5 kişiyi hastanelik etti

Balıkesir'de art arda 2 deprem

Şirvan’da yaralanan çocuk için zamanla yarış

Şanlıurfa sağlık yatırımlarıyla güçleniyor

Şanlıurfa’da siber dolandırıcılara operasyon: 3 tutuklama

Hastanesi'nde Minimal İnvaziv Jinekoloji Kongresi düzenlendi

Gaziantep'te Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi hizmete açıldı

Gaziantep'te kaldırımlarda kar temizliği sürüyor

Şırnak'ta Çığ riski nedeniyle kapalı köy yolları için çalışma başlatıldı

İzmir merkezli operasyonda 654 kişi tutuklandı

Sakarya’da cezaevinde kavga: 21 hükümlü hastaneye sevk edildi

Bayğaralar organize suç örgütüne operasyon: 12 tutuklama

Silahlı yağma olayına karışan 6 şüpheli yakalandı

Yapay zeka tuzağında 24 kişi tutuklandı

Psikolog Alioğlu: Alkol ve madde bağımlılığı ciddi bir risk haline geldi

BM: Gazze'de ateşkese rağmen Filistinliler öldürülüyor

25 yıl süren sigara bağımlılığından kurtuldu

Kaya: Yapay zeka göç yönetiminde ciddi riskler barındırıyor

Felç riskiyle yüzleşti, geleceği kurtarıldı

Japonya'da hükümet düştü, ülke erken seçime gidiyor

Uzmanlara göre iyiliğin gerçek gücü niyette saklı

Ticaret Bakanlığı esnafa yönelik e-ticaret eğitimi başlatıyor

Üsler, radarlar, füzeler: ABD'nin Grönland'daki askeri varlığı

Yurt dışından sağlanan TL fonlamada zorunlu karşılıklar artırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İnsan Hakları Merkezi: israilin Gazze’de eğitim kurumlarına saldırısı 3-5 yıllık kayba yol açacak

Diyarbakır’da Uçak Krizi: Kış Şartları Uçuşları Vuruyor

Bakan Şimşek: Fitch kredi notu görünümünü pozitife çevirdi

Keçilerini kurtarmak isterken kayalıklarda mahsur kaldı

Şanlıurfa’da HÜDA PAR Gençlik Kolları'nda bayrak değişimi

Siirt’te kınalı keklik avının bedeli ağır oldu

Şanlıurfa’da soba gazı 5 kişiyi hastanelik etti