• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Prof. Dr. Ünalan: Gazze’de soykırım yaşanıyor ama 2 milyar Müslümandan tek bir ses yok

15 Nisan 2025, Salı 14:31
15 Nisan 2025, Salı 14:31
Prof. Dr. Ünalan: Gazze’de soykırım yaşanıyor ama 2 milyar Müslümandan tek bir ses yok
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze’deki katliamı ve ümmetin sessizliğini değerlendirdi.

Prof. Dr. Abdullah Ünalan, Gazze'deki katliamı ve İslam ümmetinin sessizliğini eleştirerek, işgal rejiminin tarihte benzeri görülmemiş bir soykırım gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ünalan, Ramazan ayında dahi işgal rejiminin ateşkesi bozmasını, Müslümanlara yönelik bilinçli bir hakaret olarak nitelendirirken, 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmamasını eleştirdi.

Batı'nın siyonist rejime olan desteğini ve Müslüman ülkelerin kayıtsızlığını kınayan Ünalan, fiili müdahale çağrısında bulundu.

Artık 'İslam ümmeti' diye bir kavramdan bahsetmenin bile rahatsız edici bir hale geldiğini ifade eden Ünalan, "Gazze’de belki de tarihte benzeri görülmemiş bir katliam, bir soykırım yaşanıyor. israil, kadın-çocuk, yaşlı-genç, okul-hastane demeden her yeri yerle bir ediyor. Ne insanlık tanıyor ne kanun ne hukuk peki israil ne yaptı? Ramazan kutsallarına saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti." ifadelerini kullandı.

"Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi"

Ünalan, Gazze’deki durumu eleştirirken, "Biz bir mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Bu ayda geçici bir ateşkes sağlanmıştı, peki israil ne yaptı? Ramazan Bayramı’nda dahi kutsallara saygı göstermedi, insanları katletmeye devam etti. Bu, kasıtlı bir mesajdı: 'Sizin en duyarlı olduğunuz, en bilinçli olduğunuz ayda dahi sizi katlederim. Çoluk çocuğunuzu öldürürüm. Eğer insansanız, çıkın karşıma' demekti. Bu apaçık bir hakaret." dedi.

“2 milyar Müslümandan tek bir ses yok”

Prof. Dr. Ünalan, Gazze’deki katliamlar karşısında 2 milyar Müslümandan tek bir ses çıkmadığını belirterek, "2 milyar insan mı, yoksa sadece 'Ortadoğu halkı' mı? Bu nasıl bir insanlık? Tüm peygamberler ve semavi kitaplar insanlığa hitaben gönderilmiştir. Sadece müminlere değil, insanlığa. Resul-i Ekrem (aleyhissalatu vesselam) geldiğinde sadece kendisi Müslümandı. Kur’an ayetleri ilk nazil olduğunda da öyleydi. Yani İslam insanlığa hitap eder. Peki, o insanlık nerede?" sorusunu yöneltti.

"Katliamlar yapılırken nerede bu insanlar?"

Batı'daki durumu eleştirerek Müslümanların da bu katliamlar karşısında sessiz kalmalarına değinen Ünalan, "Batıda yok diyelim, peki Müslümanlar nerede? Hani biz Müslümanız? Bu katliamlar yapılırken nerede bu insanlar? Gazze’deki masumların hakkını korumak için artık başka bir yol gerekiyor. O da fiili müdahaledir" şeklinde konuştu.

"israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor"

İşgal rejiminin insanlık dışı hareketlerini eleştiren Ünalan, "Çünkü israil insan gibi davranmıyor. O siyonistler insan değil. İnsan olan, bir bebek hastanedeyken onu bombalamaz. İnsan olan, 7-8 yaşındaki bir ilkokul çocuğunu hedef almaz. İnancı bir yana bırakalım, insan olan bunları yapmaz. Ama israil yapıyor. Çünkü başkasının inancına saygısı yok. israilin yaptıkları insanlıkla bağdaşmıyor. Batı ise –affedersiniz– onun köpeği olmuş. Amerika’yı görüyoruz; köpek gibi önünde havlıyor." diye konuştu

"Bu mesele bireysel değil, devletler arası bir meseledir"

Ünalan, Gazze'deki katliamların çözülmesinin yalnızca bireysel bir mesele olmadığını, devletler arası bir mesele olduğunu belirterek, "Müslümanlar olarak inancımızın gereğini yerine getirmeliyiz. Elbette bireysel olarak yüreği yanan, dertlenen Müslümanlar var. Ama ellerinden bir şey gelmiyor. Çünkü bu bireysel değil, devletler arası bir meseledir. 50-60 Müslüman ülke var, peki nerede bunlar? Ortada yoklar" ifadelerini kullandı.

“Artık muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz”

Son olarak, Prof. Dr. Ünalan, bu konuları konuşmaktan yorulduklarını belirterek, "Çünkü karşımızda muhatap alabileceğimiz bir toplum, bir yönetim, bir devlet göremiyoruz. Allah, o masumların yardımcısı olsun. Ne diyelim… Allah bize şuur versin, güç versin, hassasiyet versin, iman versin." dedi. (İLKHA)

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Brüksel'de polis ve çiftçiler arasında çatışma

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı