• BIST 100

    9257,37%-0,24
  • DOLAR

    38,75% 0,35
  • EURO

    43,61% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4143,09% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6692,26% -0,58

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda balık stok verim tahmin çalışmaları yapıldı

EKONOMİ 23.03.2023 15:55:06 0
Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda balık stok verim tahmin çalışmaları yapıldı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda balık stok verim tahmin çalışmaları yapıldı

Siirt’te ticari avcılık yapmak üzere 5 avlak sahası sınırları belirlenen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda balık stok verim tahmin çalışmaları Siirt ve Van İl Tarım ve Orman İl Müdürlükleri Su Ürünleri mühendislerinden oluşan teknik ekip personelince yapıldı.
Teknik ekip göl havzasında ölçüm çalışmalarını yaparak, balık stok verimi tahmin çalışmalarının sonuçlanması ile sınırları belirlenen 5 adet avlak sahası su ürünleri kooperatiflerine tahsis edilecek, avlak sahaları öncelikle saha sınırları içinde kalan köy üreticilerine kiralanacak 5 bin 600 ton üretim kapasitesi ile kafes balıkçılığı üretimine açılan Alkumru Barajı’ndan sonra, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda da su ürünleri üretiminin ticari olarak yapılacağını belirtti.
Siirt sınırları içerisinde Çetin Barajı, Alkumru Barajı, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı olmak üzere toplam baraj göllerinde incelemelerde bulunan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, iki ay önce gelen heyetle beraber Alkumru ve Çetin Barajlarında gerekli incelemeler yaptıklarını ve barajları üretim sahasına açtıklarını dile getirdi.
Demirhan, “Alkumru Barajı’nın üretim sahasını açtık ve ülkemiz genelinde üretim yapan 9 büyük firmaya üretim yapmak üzere tahsisimizi gerçekleştirdik. Özellikle Alkumru Barajı’mızda yapılan üretim tespit çalışmalarıyla 5 bin 600 ton üretim kapasitesi olduğu tespit edildi. Bu şekilde firmalar verdiğimiz 6 ay süre içerisinde üretime geçip hem ülkemiz tarımsal üretimine hem de ilimiz istihdamına katkı sağlayacaktır. İlimiz tarımına hayırlı olsun. Bu şekilde Siirt, yeni bir istihdam alanı ve su ürünleri alanında söz sahibi oldu' dedi.
Bugün de Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda Van Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri ekipleri ve Siirt Tarım Orman Su Ürünleri ekiplerinin katılımıyla verim tespit çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Demirhan, 'Yapılacak olan tahmini verim tespit çalışmaları sonucunda sınırları tespit edilmiş 5 avlak sahası, kurulacak olan su ürünleri kooperatiflerimize tahsis edilecek. Kurulacak olan 5 adet su ürünleri kooperatifleri özellikle avlak sahası içerisinde kalan köylerimize ve köylerimizde bulunanlara tahsis edilmesine öncelik verilecektir. Burada çok ciddi bir üretim ve istihdam sağlanacaktır. Çok yakın zaman içinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nda da üretim çalışmalarına başlayacağız' diye konuştu.

Anneliğin duygusal yönü destek ister!

Elazığ'da Siyer Yarışmasının ödülleri teslim edildi

Bingöl Umut Kervanı Derneği’nden engelli bireylere tekerlekli sandalye desteği

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi

ABD'nin "ilhak" tehdidi altındaki Kanada ve Danimarka ortak savunmayı güçlendiriyor

Bingöl'de kurbanlık hayvan sevkleri başladı

İran, ABD medyasının "gizli nükleer tesis" iddiasını yalanladı

Siirt’te "Sağlık İçin Hareket Günü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Tarihi Hasan Paşa Camii yeniden ibadete açıldı

Güveloğlu: İş güvenliği kanunla değil, kültürle sağlanır

4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi: Bir tarafta israf bir tarafta obezite…

Alerjik rinitli çocuklarda görülen şikayetler ve belirtiler

Siyonist rejim Gazze'de yine bir aileyi yok etti: Biri bebek 4 şehit

İş güvenliği uzmanları uyardı: İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir

73 yaşında Kur’an'la buluştu, azmiyle gönüllere taht kurdu

Mardin’de silahlı saldırıda ölen öğretmen defnedildi

Şili'de ambulans uçak kazasında 6 kişi öldü

Bisiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kameraya yansıdı

Van Umut Kervanı’ndan 350 aileye yardım

Afganistan'ın Host eyaletinde sel

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

Aksu: Gençlik manevi buhranda, çözüm değer temelli eğitimde

Hukukçular Derneği: Gazze'de uluslararası hukukun ikiyüzlülüğünü görüyoruz

Sri L'da askeri helikopter düştü: 6 ölü 6 yaralı

Rehber Gençlik Topluluğu öğrencilere aile mefhumunu aşılıyor

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Malatya şehir merkezinde ateş semenderi görüldü

"Huzur İstanbul" uygulaması: 982 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ